Gemiste highlights

Tag: Top 5 gemiste highlights

Tijd voor een nieuwe tag! Bij Karin van Traveladdict kwam ik een tijdje geleden een hele leuke tegen: Top 5 gemiste highlights. Volgens mij herkent iedereen dit wel. Voor iedere reis moet je keuzes maken, je kunt nu eenmaal niet alles zien. En soms werken de omstandigheden ook niet helemaal mee. Dat neemt niet weg dat je daar soms wel flink van kunt balen. In deze blog mijn top 5 gemiste highlights.

Yellowstone National Park

Gemiste highlights

Foto: Wolfgang Staudt via Foter.com

Een roadtrip door het Zuidwesten van Amerika, dan kun je Yellowstone toch niet overslaan? Ik deed het toch, want Yellowstone ligt toch best ver uit de richting als je maar 3,5 week de tijd hebt (dit was mijn route). Jammer is het wel, want ik denk dat het een van de mooiste plekken ter wereld is. Die prachtige kleuren van de geisers, de watervallen en een grote kans om wildlife te spotten, het lijkt me zo ontzettend gaaf. Ik ga dan hoe dan ook een keer terug voor een nieuwe roadtrip in het Zuidwesten van Amerika en dan sla ik Yellowstone echt niet nog een keer over.

Ik bezocht Yellowstone National Park tijdens een road trip in 2019 en verbleef er maar liefst vijf dagen. Lees hier mijn reisverslag.

Arenal (Vulkaan)

Gemiste highlights

Foto: Gerwin Filius via Foter.com

In december 2013 ging ik naar Costa Rica. Ik ontmoette hier een vriendin die daar woonde en had daarna nog een week om in mijn eentje rond te reizen. Mijn plan was eerst om Arenal (vulkaan) te bezoeken en daarna National Parque Manuel Antonio aan te doen. Na de eerste week in Costa Rica kwam ik erachter dat het rondreizen best wel zwaar was. Voor een afstand van 200 kilometer zit je al snel een hele dag in de bus. Dat vond ik zonde van de korte tijd dat ik in Costa Rica was en besloot mijn planning om te gooien. Uiteindelijk ben ik 5 dagen in Manuel Antonio gebleven, heb ik prachtige dingen gezien, een gave ziplinetour gedaan en heb ik ook nog heerlijk op het strand kunnen relaxen. Naast Arenal heb ik in Costa Rica nog meer gave dingen overgeslagen, waaronder Monteverde (nevelwoud) en de Caribische kust. Aangezien ik het een geweldig land vond, wil ik dan ook zeker een keer terug voor een tweede reis.

California Highway 1

Gemiste highlights

Groot was mijn verwachting afgelopen zomer, we zouden 2 dagen over Highway 1 in Californië rijden. Het stuk tussen San Francisco tot Los Angeles schijnt een van de mooiste kustwegen ter wereld te zijn. In Santa Cruz begon het nog zonnig, maar vanaf Monterey (vanaf daar gaat de weg langs de oceaan) begon het mistig te worden. Ontzettend veel mist vanaf zee en vanuit het binnenland kwam er ook nog eens wat rook vanwege de vele bosbranden. We hadden gehoopt veel stops te kunnen maken bij Big Sur, maar alles was gesloten. Bovendien was het door de mist ook nog eens behoorlijk koud, dus we zijn maar snel doorgereden naar onze camping. Waar we ook niks zagen door de mist. Dikke pech dus! Voorlopig zal het er ook niet van komen om deze route te rijden, want door het slechte weer zijn er veel mudslides geweest en is deze weg voorlopig gesloten. Mocht hij ooit weer opengaan, dan wil ik ‘m zeker nog een keer rijden op een zonniger moment.

Uluru

Gemiste highlights

Foto: AWWS via Foter.com

Uluru is misschien de het meest herkenbare plek in Australië. Die knalrode rots die opeens opdoemt in de woestijn, prachtig! Ik heb er heel lang over nagedacht toen ik in 2015 naar Australië ging. Ga ik Uluru opzoeken of niet? Uiteindelijk besloot ik om het toch over te slaan, aangezien ik maar 3,5 week had en echt een keuze moest maken. Ik heb uiteindelijk een prachtige reis gemaakt langs de oostkust van Australië. Toch blijft het knagen, waarom moest ik zo nodig het red center overslaan? Toch maar een keer terug dus.

St. Augustine

Gemiste highlights

Foto: watts_photos via Foter.com

St. Augustine is de oudste stad in de Verenigde Staten en lig in Florida iets ten zuiden van Jacksonville. Tijdens mijn tweede reis door Florida wilde ik dit stadje erg graag bekijken. Het lag ook helemaal in de planning, we vlogen op Jacksonville en konden via St. Augustine naar Orlando rijden. Op de dag dat we dat wilden doen regende het helaas pijpestelen. Nou is dat op zich niet zo erg, maar op de een of andere reden was er ook nergens in St. Augustine een vrije parkeerplaats te vinden. Dus we hebben doelloos wat rondgereden, en omdat er geen einde kwam aan de regen zijn we maar doorgereden naar Orlando. Het zag er wel prachtige uit vanuit de auto, dus mocht ik nog een keer in Florida komen, dan sla ik St. Augustine niet nog een keer over. Drie keer is scheepsrecht toch?

Dat was mijn top 5 gemiste highlights. Welke highlights heb jij gemist tijdens je reizen? Ik ben benieuwd!

Vond je dit een leuk artikel?

Dan vind je deze artikelen misschien ook leuk:
Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis
De Travel tag
Spannende momenten op reis #2

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties