Hoe staat het met mijn goede voornemens 2019

Hoe staat het met mijn goede voornemens?

In de eerste blog van dit jaar deelde ik mijn goede voornemens met jullie. Met nog een kleine drie maanden te gaan, wil ik graag met jullie delen wat de status is van mijn goede voornemens van 2019.

Meer wandelen

Mijl 300 Pacific Crest Trail

Eitje. Ik wist natuurlijk dat ik veel zou wandelen dit jaar, aangezien ik van plan was om een stuk van de Pacific Crest Trail te lopen. Hoewel ik het in het begin best moeilijk vond (mijn nek deed zo’n pijn door die zware rugzak), was ik supertrots op mezelf bij elke mijlpaal. Gelukkig staan die veel aangegeven op de trail, bijna per 50 mijl is er wel iets zichtbaar. En bij 200 en 300 mijl stond er zelfs een paaltje. Het zijn echt zulke toffe momenten als je weer zo’n mijlpaal hebt behaald!

Het stuk dat ik liep op de Pacific Crest Trail was 715 kilometer, maar inmiddels staat mijn wandelapp al op meer dan 1300 (!) kilometer. Ik gokte dat ik uit zou komen op 1000, maar zit er dus ruimschoots overheen. Sinds ik terug ben in Nederland, wandel ik trouwens niet meer zoveel. Maar om toch een beetje fit te blijven, ren ik minimaal drie keer per week hard. En ook dat voelt goed!

Bewuster omgaan met het milieu

Ik heb dit jaar best wat vluchten gemaakt en ja, daar schaam ik me wel een beetje voor. Wat dat betreft ben ik me wel bewust van de impact van vliegen op het milieu. Helaas kom je op sommige bestemmingen bijna niet zonder te vliegen (er gaan bijvoorbeeld tussen de eilanden van Hawaii geen veerboten), dus het was een bewuste keus om het wel te doen. Ik heb wel het idee dat ik daarnaast bewuster bezig ben met het milieu, zo eet ik amper nog vlees en probeer ik minder water en gas te verbruiken. Ook koop ik zo weinig mogelijk nieuwe kleding en reis ik voornamelijk met de fiets of met de trein. Ik ben zeker niet perfect, maar ik ben me wel steeds meer bewust over de impact die ik maak.
Gezonder eten

Snickers in Red Rock Canyon
Dit was vrij dramatisch dit jaar. Ik begon redelijk gezond en heb zelfs drie maanden niet gedronken. Maar toen ik op reis ging, ging het helemaal mis. Op de Pacific Crest Trail is het lastig om echt gezond te eten, want je kunt niet voor vijf dagen groente en fruit meenemen (en dan heb ik het nog niet eens over het afval). Bovendien val je zo snel af, dat je heel veel moet eten om genoeg energie te hebben. Ik at op gegeven moment twee (!) Snickers per dag, omdat daar heel veel calorieën in zitten. Ondanks dat, was ik na 715 kilometer flink wat kilo’s kwijt. Al mijn kleding was te groot! Ook had ik last van hiker hunger waardoor ik niet kon stoppen met eten. In de maanden na de trail heb ik zoveel hamburgers en chips gegeten, dat de kilo’s er zo weer aan zaten. En ook in Nederland kon ik niet van de Wokkels afblijven, dus nu zit al mijn kleding weer te strak. Het is ook nooit goed, haha! Inmiddels ben ik langzaam de ongezonde dingen in huis aan het vervangen met gezondere alternatieven. Hopelijk lukt het wel nu ik het in kleine stapjes doe. We zullen zien!

Beginnen met het schrijven van een boek

Ik had grootse plannen om te beginnen aan een boek in de vier maanden dat ik vrij was, maar daar is vrij weinig van gekomen. Tijdens alle toffe avonturen door had ik zelfs amper de tijd om mijn reisverslagen op deze website bij te houden. Wel heb ik een paar ideeën bedacht en een poging gedaan om daarmee verder te gaan. Maar helaas ontbreekt het me aan focus (zeker nu ik weer full time aan het werk ben). Dus wellicht ga ik nog eens een keer een week of twee in een hutje op de hei (of aan een zwembad in Bali) zitten om me hier eens op te richten. Dit jaar gaat het in ieder geval niet gebeuren. Maar je moet ook nog wat goede voornemens hebben voor volgend jaar, toch?

Update 2020 Een roman heb ik nog niet geschreven, maar inmiddels wel een ebook vol handige reistips! Je krijgt ‘m gratis als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief.

Wil je ook nog even het artikel lezen waarin ik mijn goede voornemens voor 2019 met jullie deelde? Check dan deze pagina. Voor 2020 heb ik inmiddels ook een lijstje gemaakt met goede voornemens.

Meer persoonlijke verhalen lezen?

Check dan ook deze artikelen:
Spannende momenten op reis #2
Mijn leven als reisblogger
25 reisweetjes

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.