Jaaroverzicht Mijn reizen in 2018

Jaaroverzicht: mijn reizen in 2018

Hoewel ik in 2018 niet zo veel op reis ben geweest als in andere jaren, was het toch een geweldig mooi reisjaar! Ik bezocht o.a. voor het eerst Zuid-Amerika. In deze blog mijn eerste jaaroverzicht: mijn reizen in 2018.

De Veluwe in de winter

Mijn eerste uitstapje dit jaar was een nachtje naar de Veluwe. Samen met Jess verbleef ik in de buurt van Hoenderloo, waar we mooie (winterse) wandelingen maken en uitgebreid uit eten gingen. In dat weekend bezocht ik voor de eerste keer Nationaal Park Veluwezoom, wat is dat een prachtige plek!

Een weekje naar Amerika

Jaaroverzicht Mijn reizen in 2018 - Judith en Co in Las Vegas

Ik had mijn reis naar Peru al geboekt, maar toch bleef het enorm kriebelen, een jaar niet naar Amerika vond ik eigenlijk geen optie (hoezo verslaafd?). Dus boekte ik in een spontane bui een ticket naar Las Vegas. Wegens het gebrek aan vrije dagen buiten de kerst- en zomervakantie om, kon ik slechts een weekje weg. Mijn nichtje ging mee en in die week hebben we er alles uitgehaald wat er in zat. We bezochten o.a. de Hooverdam, gingen shoppen, maakten de geweldig mooie wandeling naar Observation Point in Zion National Park en kregen een rondleiding in het Neon Museum. Aan het einde was ik helemaal kapot, maar het was het waard, wat een gave trip was dit!

Reisverslagen Las Vegas & Zion National Park

Lees hier de reisverslagen.
Bekijk hier de videoverslagen.

Citytrip naar Berlijn

Jaaroverzicht Mijn reizen in 2018 - Berlijn

Vrijwel ieder jaar ga ik met mijn moeder in het Paasweekend op citytrip, en dit jaar was de bestemming Berlijn. De dag dat we aankwamen was het prachtig weer, maar daarna werd het slechter en slechter. We dwaalden een dag door de stad in de stromende regen (gelukkig met paraplu) en de dag erna zijn we maar in de hop on hop off bus gestapt, want natte sneeuw (zo koud!). Ik heb tijdens deze eerste kennismaking met Berlijn best veel gezien en vond het ook best een leuke stad, maar was er niet helemaal weg van (het weer heeft hier ook zeker niet bij geholpen). Wie weet ga ik ooit nog eens voor een revanche, maar dan in de zomer.

Reisverslagen Citytrip Berlijn

Lees hier de reisverslagen.
Bekijk hier de videoverslagen.

Een maand backpacken in Peru

Jaaroverzicht Mijn reizen in 2018 - Peru

Een reis naar Peru stond al op de allereerste bucket list die ik ooit schreef voor deze blog en eindelijk was het deze zomer zo ver! Ik vond het best wel weer spannend om in mijn eentje vijf weken op reis te gaan en dan ook nog eens naar een continent waar ik nog nooit was geweest. Gelukkig maakte ik in no time vrienden met wie ik eigenlijk de hele reis contact hield, dus heb ik me geen seconde alleen gevoeld. Ook was ik aangenaam verrast door de enorme vriendelijkheid van de Peruanen (buiten Lima), de kleurrijke kleding, de alpaca’s die overal stonden en was ik erg ondruk de gigantische bergen.

Wat me vooral is bijgebleven zijn de prachtige wandelingen die ik heb gemaakt in de omgeving van Huaraz en natuurlijk de fantastische Inca Trail. Hoewel ik even een dipje had in Huacachina en Arequipa (inclusief doktersbezoek), kwam ik er gelukkig weer helemaal bovenop en heb ik voor de rest echt met volle teugen genoten van deze bijzondere reis. Ik wil ook zeker eens terug naar Zuid-Amerika, om o.a. Chili, Bolivia, Colombia en Ecuador te ontdekken.

Lees hier al mijn reisverslagen uit Peru.

In Business Class naar Praag

In Business Class naar Praag - Uitzicht Old Bridge Tower op de Charles Bridge

Ik heb mezelf dit jaar getrakteerd op een heel luxe weekendje weg naar Praag en wat was dat fijn! Ik vloog voor het eerst in mijn leven business class (dat zal weer even wennen worden in economy tijdens mijn volgende vluchten) en sliep in een lekker luxe hotel. Het was ook erg lekker weer in Praag en de stad zag er prachtig uit met alle gekleurde herfstbomen. Ik kan Praag in de herfst dan ook zeer aanbevelen!

Reisverslagen Citytrip Praag

Lees hier mijn geschreven reisverslag.
Bekijk hier de videoverslagen.

Chillen in Nunspeet

Relaxed weekend in Nunspeet - Bos Nunspeet 3

Mijn laatste uitje dit jaar was een weekendje met Jess in Nunspeet. Het was bijzonder slecht weer, maar we hebben lekker gerelaxed in ons huisje midden in het bos, heerlijk gegeten in het dorp en alsnog een boswandeling gemaakt.

Lees hier het verslag van mijn weekend in Nunspeet.

Dat waren mijn reizen in 2018, toch nog best een aardig lijstje! Wat waren jouw bestemmingen in 2018?

Eerdere jaaroverzichten

Ben je benieuwd naar de bestemmingen die ik de afgelopen jaren heb bezocht? Lees dan ook deze artikelen:
Mijn reizen in 2016
Mijn reizen in 2017
Jaaroverzicht: Mijn reizen in 2019
Of bekijk mijn pagina met reisverslagen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties