Jaaroverzicht - mijn reizen in 2019

Jaaroverzicht: Mijn reizen in 2019

Wauw, 2019 was misschien wel mijn mooiste reisjaar tot nu toe! Drie maanden Amerika, Mexico en nog een lang weekend in Wenen. In dit eerste jaaroverzicht een overzicht van mijn reizen in 2019.

Las Vegas & Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park
Ik keek al jaren uit naar mijn reizen in 2019, want ik had een hele grote trip op de planning staan: ik ga voor drie maanden naar Amerika! Ik start in Las Vegas, een stad waar ik al drie keer ben geweest en me gek genoeg ook thuis voel. Naast shoppen, lekker eten en een hele toffe helikoptervlucht, maak ik ook een onwijs mooie wandeling in Red Rock Canyon.

Na drie dagen in Sin City maak ik een road trip naar San Diego. Onderweg stop ik bij het kleurrijke kustproject Seven Magic Mountains en ga ik kamperen op een van de mooiste campgrounds van Amerika in Joshua Tree National Park.

Lees hier mijn reisverslag: Reisverslag: Las Vegas en Joshua Tree National Park

715 kilometer op de Pacific Crest Trail

Co op Mount Baden Powell

Vanuit San Diego maak ik me klaar voor het grootste avontuur van mijn reis in Amerika: 715 kilometer wandelen op de Pacific Crest Trail. Hoewel het zeker zwaar is, geniet ik met volle teugen van deze tocht. Het landschap veranderd dagelijks, zo loop ik de ene dag in een snikhete woestijn vol cactussen en de volgende dag sta ik in de sneeuw op de top van een berg. Ik ontmoet onwijs veel leuke mensen en kampeer op de mooiste plekken. De vijf weken vliegen op de trail vliegen voorbij en ik vind het aan het eind jammer dat dit avontuur erop zit.

Lees hier de reisverslagen van mijn avontuur op de Pacific Crest Trail: Van Campo (mijl 0) naar Julian (mijl 77) | Pacific Crest Trail week 1

Eilandhoppen op Hawaii

Diamond Head - Oahu Hawaii
Ik heb weinig tijd om te balen dat ik niet meer op de Pacific Crest Trail loop, want voor ik het weet vier ik mijn verjaardag op Hawaii! Ik verblijf de eerste dagen in Waikiki op het eiland Oahu, geniet van de mooie stranden en bezoek het indrukwekkende Pearl Harbor.

Daarna vlieg ik naar Maui en rij ik door de jungle over de bochtige weg naar Hana. Ook bezoek ik een van de allermooiste nationale parken in Amerika: Haleakala National Park. Ik heb inmiddels een snorkelset gekocht en zwem dagelijks tussen de zeeschildpadden. Life is good!

Het laatste eiland dat ik bezoek is Hawaii (Big Island). Dit voelt veel meer als het echte Hawaii. Veel minder toeristen en wat rauwer. Ik zie mooie watervallen, heel veel lava en nog meer zeeschildpadden. In het hostel waar ik verblijf in Kailua ontmoet ik een paar leuke mensen met wie ik nog meer mooie strandjes ontdek om te snorkelen.

Lees hier de reisverslagen van mijn rondreis op Hawaii: Ik ben op Hawaii! | Mijn verjaardag op Oahu

Een roadtrip van 6400 kilometer in de Pacific Northwest

Co bij de Prismatic Spring in Yellowstone

Na twee weken zit mijn tijd op Hawaii er weer op en ga ik op ontdekking in een (voor mij) nieuw stukje Amerika: de Pacific Northwest! Ik verblijf 24 uur in de toffe stad Portland en daarna haal ik heerlijke felblauwe SUV op om een flinke road trip te gaan maken. Ik bezoek o.a. Mount Rainier National Park, de kust van Portland, het wonderschone Crater Lake National Park (waar ik mijn eerste beer zie!) en Lassen Volcanic National Park in het noorden van Californië (met beer nummer twee).

Via Reno rij ik over The Loneliest Road in the USA dwars door de staat Nevada. Ook maak ik een paar stops in Idaho, voor de prachtige Shoshone Falls en Craters of the Moon National Monument.

Een van de hoogtepunten van mijn enorme road trip in de Pacific Northwest is een verblijf in Grand Teton en Yellowstone National Park. Ik wandel uren door de prachtige landschappen, zie beren (zelfs grizzly’s!), een eland, elk (wapiti), pronghorns (gaffelbok), wolven, vossen en ontelbaar veel bizons. Wat een prachtplek!

Ik sloot mijn enorme roadtrip af in de staat Oregon. Hier werd ik nog verrast door het wonderschone John Fossil Beds National Monument, waar ik deze prachtige wandeling maakte. Ook liep ik nog een paar mijl op de Pacific Crest Trail, een mooie afsluiting van mijn tijd in Amerika.

Lees hier de reisverslagen van mijn enorme road trip in de Pacific Northwest: Portland & Mount Rainier National Park

Een week relaxen in Mexico

Reizen in 2019 - Strand Isla Holbox
Ik was echt zo moe na die laatste weken in Amerika (niet zo gek ook als je ziet hoeveel kilometers ik heb gemaakt). Oorspronkelijk zou ik nog vier weken rond gaan reizen in Mexico, maar helaas was mijn geld op en heb ik mijn terugvlucht vervroegd. Hierdoor had ik nog maar een week in Mexico en die heb ik vooral besteed op het prachtige Isla Holbox, waar ik heerlijk boeken heb gelezen op het strand. Een relaxte afsluiting van mijn lange reis!

Lees hier mijn reisverslag: Relaxen op Isla Holbox (Mexico) en een grote verrassing!

Een lang weekend in Wenen

Reizen in 2019 - Co in Wenen
Toen ik terug was in Nederland begon het al snel weer te kriebelen, zou ik nog een kort reisje maken? Samen met Jess boekte ik tickets naar Wenen, dus zaten we in november in Oostenrijk! We bezochten het paleis van Sisi, dwaalden door ontelbaar veel mooie kerken en dronken glühwein op de kerstmarkt. Wenen is echt een perfecte stad voor een stedentrip in de winter!

Lees hier het reisverslag: Een weekend in Wenen

Dit was het jaaroverzicht van mijn reizen in 2019. Binnenkort volgt er nog een jaaroverzicht met mijn mooiste reisherinneringen voor 2019. Ik kijk terug op een geweldig reisjaar en kan niet wachten om weer op pad te gaan!

Wat zijn mijn reisplannen voor 2020?

Ik ga in maart een weekje naar Lissabon en voor de rest heb ik nog helemaal niks gepland, schokkend hè? Ik twijfel echt enorm over wat ik volgend jaar ga doen. Zo denk ik erover om weer terug te gaan naar de Pacific Crest Trail, of misschien blijf ik in Nederland en ga ik het Pieterpad lopen. Of misschien een wandelen in Schotland?

Ook denk ik vaak terug aan mijn tijd in Peru, toen wilde ik eigenlijk ook graag naar Bolivia en Chili, maar dat kwam er niet van. Misschien is dat een optie? Of misschien weer eens terug naar Zuidoost Azië? Ik zou bijvoorbeeld dolgraag weer eens naar Indonesië gaan. Ik droom nog even verder en zodra ik een besluit heb genomen, zal ik uiteraard van me laten horen op deze website.

Meer jaaroverzichten

De afgelopen jaren maakte ik veel toffe reizen. Je kunt ze allemaal terugzien in deze jaaroverzichten:
Jaaroverzicht: mijn reizen in 2018
Mijn reizen in 2017 – jaaroverzicht
Jaaroverzicht: mijn reizen in 2016

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties