Mijn goede voornemens voor 2019

Mijn goede voornemens voor 2019

Begin januari is voor mij (en veel anderen) altijd het ideale moment om even vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Wil ik dingen anders gaan doen en zo ja, wat? In deze blog zet ik mijn goede voornemens voor 2019 op een rij.

Meer wandelen

Mijn goede voornemens voor 2019 - meer wandelen

Ik heb in 2018 behoorlijk wat gewandeld. Zo deed ik meerdere NS-wandelingen (met een lengte tussen de 16 en 23 kilometer), maakte ik een aantal wandelingen op hoogte in Peru en voltooide ik de Inca Trail naar Machu Picchu. Stuk voor stuk genoot ik hier met volle teugen van, dus waarom zou ik dit niet vaker gaan doen? Mijn doel voor 2019 is om minstens 1000 kilometer te wandelen en ik denk dat dat zeker moet lukken. Zeker aangezien ik van plan ben om in april de eerste 700 kilometer van de Pacific Crest Trail te lopen. En ik vind dat laatste best wel spannend, zal me dit lukken?

Bewuster omgaan met het milieu

Ik weet het, ik vlieg (te) veel en dat is echt superslecht voor het milieu. Maar zo lang ik nog gezond ben wil ik ook zoveel mogelijk van de wereld zien, dus probeer ik dit (voor zover dat kan) te compenseren op andere manieren. Nu doe ik dat al wel een beetje (ik heb bijvoorbeeld geen auto), maar ik zou hier nog best wel wat bewuster mee om kunnen gaan. Zo wil ik in 2019 minder vlees gaan eten (minstens 3 tot 4 dagen per week vegetarisch) en minder plastic gebruiken. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer dingen waar ik rekening mee kan houden, dus daar ga ik me het komende jaar ook goed in verdiepen.
Gezonder eten

Mijn goede voornemens voor 2019 - gezonder eten

Meer wandelen vind ik niet zo moeilijk, gezonder eten wel. Ik weet niet waarom, maar ik heb dus een grote voorliefde voor chips, (gesmolten) kaas en bitterballen. Ik eet dan ook (vind ik) te weinig fruit en groente, dus mijn streven is om daar beter op te gaan letten in 2019. Hoe ik dat ga doen? Voordat ik boodschappen ga doen een boodschappenlijstje maken en me daaraan houden. Dat zou al een hoop moeten schelen…

Beginnen met het schrijven van een boek

Ik ben al sinds jonge leeftijd dol op lezen en schreef op de basisschool en middelbare school vaak verhalen. Mijn droom was om ooit eens een boek te schrijven, maar uiteindelijk ben ik daar nog nooit aan begonnen. Dit jaar ben ik vier maanden vrij en naast het maken van een geweldig mooie reis, wil ik die tijd ook gebruiken om te beginnen met het schrijven van een boek. Wat voor boek, dat weet ik nog niet, maar het zal ongetwijfeld iets te maken hebben met reizen.

Update: In 2020 schreef ik een ebook vol handige reistips. Wil je ‘m lezen? Je krijgt ‘m nu gratis als je je inschrijft voor de Op reis met Co nieuwsbrief.

Dat zijn mijn goede voornemens van 2019. Heb jij ook een lijstje? Ik ben benieuwd!

Wil je weten hoe het met deze voornemens is gegaan?

Lees dan ook dit artikel:
Hoe staat het met mijn goede voornemens?

En dit zijn mijn goede voornemens voor 2020!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties