Goede voornemens voor 2020

Mijn goede voornemens voor 2020

Alle jaaroverzichten hebben we weer gehad, dus nu is het aan het begin van het nieuwe jaar altijd goed om weer vooruit te kijken. Dit zijn mijn goede voornemens voor 2020.

Geen vlees meer eten

Ik at de laatste jaren al steeds minder vlees, maar nu wil ik er eigenlijk helemaal mee stoppen. Ik vind het zielig voor de dieren en het is beter voor het milieu. Bovendien smaakt het me eigenlijk ook niet echt. Helemaal vegetarisch zal ik niet worden, want vis vind ik gewoon echt te lekker. Al wil ik daar ook flink mee gaan minderen.

Op reis met Co naar een hoger niveau tillen

Inmiddels bestaat Op reis met Co al vier jaar en ik geniet nog dagelijks van ‘mijn creatie’. Ik haal er onwijs veel plezier uit om mijn reisverhalen hier een plaats te geven. Ik leer ook elke week of maand dingen bij en zie ook in dat de artikelen die ik in de eerste jaren schreef, lang niet het niveau hebben dat ik zou willen.

Ik wil me daarom dit jaar focussen om Op reis met Co naar een hoger niveau te tillen door veel van mijn oude artikelen te upgraden of te verwijderen als ze niet meer relevant zijn. Zo worden de reistips die ik geef actueler en zijn de artikelen beter leesbaar. Dit is een monsterklus, aangezien ik inmiddels meer dan 500 artikelen heb geschreven voor deze website. Maar ik sta te popelen om dit te doen, want het geeft enorm veel voldoening!

Ik wil zeven kilo kwijt

Ik ben meestal meer van de goede voornemens in de trant van ‘gezonder leven’, maar voor 2020 stel ik voor mezelf toch een gewichtsdoel. Ik jojo al jaren met mijn gewicht en in 2019 was dit echt extreem. Ik viel bijna vijftien kilo (!) af in het eerste half jaar (mede dankzij de Pacific Crest Trail), maar at er in de tweede helft van 2019 weer twaalf kilo aan.
Ik wil dit jaar graag zeven kilo kwijtraken omdat ik weet dat ik dan het lekkerst in mijn zit (en dan zit mijn kleding ook niet meer zo strak). Grootste nadeel: om dit te halen zal ik toch echt moeten leren om minder vaak chips en nootjes te eten.

Ontspullen

Afgelopen jaar leefde ik drie maanden uit een rugzak en ik vond dat echt heerlijk. Alles wat ik bij me droeg had nut en ik hoefde nooit lang te zoeken. Dit zou ik graag thuis ook willen hebben, want ik vind het echt ongelooflijk hoeveel nutteloze dingen de laatste jaren heb verzameld. Ik heb onlangs een paar boeken gelezen over dit onderwerp (o.a. Weg ermee van Dennis Storm en Verlangen naar minder van Jelle Derckx) en ik ben hier wel door geïnspireerd geraakt. Dus het komende jaar wil ik flink gaan onstpullen, zodat ik meer rust heb in mijn huis. En daardoor ook hopelijk ook wat meer rust heb in mijn hoofd.

Een langeafstandswandeling voltooien

Nee, ik ga in 2020 niet de Pacific Crest Trail voltooien, maar ik heb wel onwijs veel zin om een (kortere) langeafstandswandeling te maken en dan ook volledig uit te lopen. Ik zit te denken om in de zomer een tocht te doen van twee tot vier weken. Op dit moment zit ik te denken aan of het Pieterpad of de West Highland Way in Schotland. Maar het kan ook zomaar iets anders worden. Heb jij leuke ideeën? Laat het dan weten door een berichtje achter te laten onder dit artikel.

Update: Ik voltooide het Pieterpad in 2020! Op deze pagina kun je al mijn wandelverslagen lezen.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2020?

Nog meer goede voornemens!

Ik heb tweemaal eerder een lijstje met goede voornemens gepubliceerd en heb daar later in het jaar gekeken wat de status was.

Lees hier wat mijn goede voornemens waren voor 2019 . Denk je dat daar iets van is gekomen? In oktober publiceerde ik dit artikel: Hoe staat het met mijn goede voornemens?.

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties