5 jaar Op reis met Co met groot nieuws

Op reis met Co bestaat 5 jaar, dus heb ik groot nieuws!

Het is zo ver: Op reis met Co bestaat 5 jaar! Wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurd (veel) en heb ik nog iets leuks te melden (ja!). Lees snel verder.

Eerst even dit: 5 jaar Op reis met Co!

Wauw, ik had 5 jaar geleden echt niet kunnen bedenken dat Op reis met Co nu nog zo’n groot en belangrijk deel in mijn leven zou zijn. Ik heb het idee dat ik net bezig ben! De afgelopen jaren heb ik honderden artikelen geschreven over reizen, voornamelijk in Amerika en Europa.

De laatste jaren ligt de focus steeds meer op alleen reizen, wandelen en mooie natuurgebieden. En ook leuk, elk jaar komen er meer bezoekers naar deze website (dat is wel zo leuk als je zoveel tijd stopt in het schrijven van uitgebreide artikelen vol reistips) en krijg ik steeds vaker leuke reacties. Ik kan niet anders zeggen dan: heel veel dank daarvoor!

En ik ben nog lang niet van plan om te stoppen, dus wellicht plak ik er gewoon nog 5 jaar aan vast! In deze blog blik ik graag met jullie terug op een bewogen jaar, heb ik groot nieuws en vertel ik wat mijn plannen zijn voor volgend jaar.

Een korte terugblik: wat is er allemaal gebeurd?

werken en reizen als digital nomad

Oh my, wat was 2020 een jaar vol pieken en dalen. Natuurlijk de pandemie, wat een gekkenhuis en wat raar dat we opeens allemaal thuis moesten werken! Geplande reizen werden massaal verplaatst (soms meerdere keren) of helemaal geannuleerd. 2020 was het jaar van flexibel zijn (of worden) en ja, daar deed ik ook flink aan mee.

Grote veranderingen op persoonlijk vlak

2020 was voor mij een jaar met grote veranderingen. Ik besloot om alles anders te doen en mijn vaste baan én mijn huis Amsterdam op te zeggen. Mijn droom was om rond te reizen als digital nomad en mijn geld te verdienen met deze website een als ZZP’er op het gebied van webdesign en online marketing.

Uiteraard liep vrijwel niks als gepland. Maar dat hoort wel een beetje bij 2020 toch? De inkomsten via mijn reisblog daalde met 90% (want wie reist er nog?) en ook mijn eigen reisplannen (3 weken Amerika in september en daarna voor onbepaalde tijd naar Zuidoost-Azië) kon ik in de prullenbak gooien.

Uiteindelijk heb ik alsnog mooie reizen gemaakt, een week naar Lissabon in maart, het Pieterpad in augustus en ging ik in september backpacken in Zwitserland en Italië. Mijn eerste twee maanden als digital nomad stond vooral in het teken van reizen.

Maar sinds eind oktober zit ik in de Algarve, Portugal. Nu niet om te reizen (dat doe ik zelfs helemaal niet), maar vooral om te werken. En dat gaat best wel goed! Ik schrijf enorm veel, heb nog nooit zoveel ideeën gehad en maak vrijwel dagelijks lange strandwandelingen. Ik heb mijn draai gevonden en ik moet bekennen dat ik heel goed in mijn vel zit.

Veranderingen Op reis met Co in 2020

Ook mijn website Op reis met Co heeft behoorlijk wat veranderingen ondergaan in 2020. Vorig jaar vertelde ik jullie dat ik een flinke verbeterslag wilde maken met deze website en dat heb ik gedaan! Ik heb maar liefst 150(!) oude artikelen weggegooid (ze waren niet relevant meer of werden helemaal niet gelezen) en ook heb ik flink wat artikelen herschreven en uitgebreid. Het eind is nog (lang) niet in zicht, maar ik ben al enorm blij met deze opschoning.

Dit jaar heb ik ook mijn allereerste ebook geschreven: 101 handige reistips. Lezen? Je krijgt ‘m gratis als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief. Ook heb ik 90 nieuwe artikelen geschreven, waarvan sommige nu de meest gelezen artikelen ooit zijn op mijn website.

De meest gelezen artikelen

Dit waren de meest gelezen artikelen op Op reis met Co in 2020:

Reisverslagen & persoonlijke artikelen

In 2020 heb ik een stuk minder persoonlijke artikelen en reisverslagen geschreven dan in andere jaren, maar toch worden ze veel gelezen. Deze persoonlijke artikelen werden het meest gelezen:

  1. Tijd om alles anders te doen
  2. Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis
  3. Wandelverslag Pieterpad: van Pieterburen naar Groningen

Praktische reistips & reisinspiratie

Bucket list Nederland - bollenvelden bij Lisse

2020 is het jaar waar we amper mochten reizen. Maar dromen over reizen doen we maar al te graag en dan vooral dichtbij huis. Deze artikelen vol reisinspiratie deden het erg goed dit jaar:

  1. Bucket list Nederland
  2. De mooiste plekken in België
  3. Paklijst: wat zit er in mijn dagrugzak?

Tips voor bestemmingen

In tegenstelling tot andere jaren, werden mijn artikelen over bepaalde bestemmingen een stuk minder gelezen, wat logisch is, want mensen hebben heel weinig gereisd dit jaar. Opvallend genoeg worden deze artikelen nog steeds veel gelezen:

  1. Wat kost een reis naar Hawaii?
  2. Paklijst: kamperen op het Pieterpad
  3. Roadtrip in Amerika: 5 mooie routes

Groot nieuws: lancering van een nieuwe website

Elk jaar probeer ik weer iets nieuws te verzinnen om Op reis met Co nog leuker en interessanter te maken voor jullie. Een paar jaar geleden begon ik ook met het maken van video’s (volg je me al op YouTube?) en vorig jaar ben ik begonnen met artikelen vertalen in het Engels.

Dit jaar besloot ik om iets heel anders te doen. Naast vragen over reizen, krijg ik namelijk ook heel veel vragen over het maken van een website, hoe je die moet promoten, hoe je met een blog geld kunt verdienen en hoe het is om als digital nomad rond te reizen. Ik heb even overwogen om deze onderwerpen onder te brengen bij Op reis met Co, maar ik vond dat toch niet passen. Dus heb ik artikelen geschreven en een nieuwe website gelanceerd: Locatieonafhankelijk.nl.

Het is best spannend om een nieuwe website te hebben en ik ben vooral heel benieuwd wat jullie hiervan vinden!

Locatieonafhankelijk

Wat zijn de plannen voor volgend jaar?

Wat ik in 2021 in ieder geval ga doen is leuke nieuwe artikelen schrijven voor beide websites en ik ga zeker verder met het updaten van oude artikelen op Op reis met Co. Ik heb nog geen concrete plannen, maar ik speel wel met het idee om een nieuw ebook (of meerdere!) te gaan schrijven over mijn favoriete bestemmingen. Over welke onderwerpen zou jij graag iets meer willen lezen (dat mag zowel voor Locatieonafhankelijk als voor Op reis met Co)?

Voor nu wens ik jullie een fijn restje van 2020 en in 2021 wordt het allemaal weer leuker (dan mogen we vast weer een keer op reis!), positiever en gezelliger. Dank voor jullie steun, leuke reacties en bezoeken aan opreismetco.nl!

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties