Spannende reismomenten

Spannende momenten op reis #2: sneeuwstorm en kamperen tussen de beren

Spannende momenten tijdens het reizen, iedereen maakt ze wel eens mee. Op het moment zelf is het nooit zo fijn, maar achteraf is het wel een mooi verhaal. In deze blog deel ik zes van mijn meest spannende reismomenten.

Transfer naar de luchthaven komt niet opdagen

Voor onze reis naar Cuba hadden we een paar dingen van te voren geregeld, waaronder een transfer van en naar de luchthaven van Havana. Keurig op tijd werden we bij aankomst opgepikt, dus de verwachting was dat ook alles goed zou verlopen voor de terugweg. We zaten ruimschoots op tijd met al onze bagage te wachten in het hotel op de transfer naar de luchthaven. Die kwam alleen niet opdagen op de afgesproken tijd. Een kwartiertje te laat is geen probleem, maar na een half uur werden we toch wat zenuwachtig. Het hotel belde, “ze komen er zo aan”. Nog een kwartier later was er nog steeds geen transfer.

Uiteindelijk stond er een uur na de afgesproken tijd een taxi voor de deur en hadden we nog slechts 1,5 uur voordat de vlucht naar Parijs zou vertrekken. Uiteraard stond de weg naar het vliegveld muurvast en schoot het voor geen meter op, stress! Gelukkig arriveerden we nog net op tijd op de luchthaven, waarna we sprintje hebben getrokken naar de check-in. Hier stond een gruwelijk lange rij, maar gelukkig moest iedereen in de rij mee met ons vliegtuig. Ook de paspoortrole was een drama, dit was een soort fuik waar je geluk moest hebben om doorheen te komen. Na nog een sprintje zaten we vijf minuten nadat onze vlucht zou vertrekken in het halflege vliegtuig. We moesten daar nog een uur wachten, want de rest van de passagiers stond nog ergens in een rij…

In een sneeuwstorm op een hoge berg

In de sneeuw op rainbow mountain

Ken je het plaatje van Rainbow Mountain in Peru? Een berg met zeven verschillende kleuren, het moet heel bijzonder zijn om te zien. Natuurlijk wilde ik ‘m ook zien, alleen had ik wat pech met het weer. In een klein busje reden we de berg op en het begon te sneeuwen. Hoe hoger we kwamen, hoe harder het sneeuwde en hoe dieper de afgronden. Ik vond het doodeng, is dit wel verantwoord? Na drie uur rijden stonden we in een sneeuwstorm op de berg en ging de tour naar Rainbow Mountain niet door. Het ergste: we moesten over dat smalle bergweggetje (nat van de sneeuw) ook weer naar beneden… Ik heb voor een groot deel mijn ogen dichtgehouden, maar de geluiden die mijn medepassagiers af en toe maakten spraken boekdelen.

Slapen in een tentje in Yosemite met beren om je heen

Een kampeerplaats reserveren in Yosemite Valley is een soort van Russische roulette (in vijf minuten uitverkocht), dus wat was ik blij toen we een plekje hadden bemachtigd! Tot we daar aankwamen was er nog niets aan de hand, maar ter plekke hing het vol met waarschuwingen voor beren. Ook de bearbox (een grote kast waar je al je etenswaren en toiletspullen in op moet bergen) gaf me de zenuwen. Er zouden toch geen beren in onze tent komen vannacht? Ik had gehoord dat je je autoalarm af moet laten gaan als je een beer hoorde, om hem af te schrikken. Dus ik lag ’s avonds in mijn tent met de autosleutel in mijn hand. Ik deed geen oog dicht, want ik hoorde de hele nacht autoalarmen afgaan. Uiteindelijk heb ik natuurlijk geen beer gezien of gehoord.

Bijna gestrand in de Blue Mountains

blue mountains

Een van de hoogtepunten tijdens mijn reis in Australië: wandelen in de Blue Mountains. Bij aankomst in mijn hostel kreeg ik van de eigenaar een mooie wandelroute, die ik makkelijk zou kunnen voltooien voordat het donker werd. Ik wandelde op mijn dooie gemak langs de bergen naar beneden de vallei in. De uitzichten waren prachtig en af en toe zag ik een mooie waterval. Ik kwam weinig mensen tegen en beneden aangekomen was het al best wel donker. Het was een uur of vier en ik zag dat ik nog best een stuk moest wandelen, terwijl het om half zes helemaal donker zou zijn. Ik heb maar een sprintje getrokken door de vallei, want het moeilijkste stuk moest nog komen: ik moest namelijk de berg weer op. Het laatste stuk was een en al trap, ik bleef maar klimmen. Ik moest en zou voor het donker weer boven zijn, want hier een nachtje blijven (in de vrieskou) was geen optie. Gelukkig was ik precies op tijd boven (kwart voor zes), een paar minuten later was het helemaal donker. Pittig tochtje!

Ongeluk tijdens het sandboarden

In Huacachina (Peru) heb je een gebied met gigantische zandduinen. Heel tof om daar met een buggy rond te crossen en nog toffer is het om er te gaan sandboarden. Nou doe ik dat soort dingen niet zo vaak, aangezien ik nogal een kluns ben. Maar iedereen deed het en het ging goed, dus vond ik dat ik ook een poging moest wagen. De eerste keer vanaf een kleine duin en dat was echt zo tof! Toen kwam er een wat (veel) hogere duin en werd ik toch wat zenuwachtig. Dit is wel heel hoog! Maar goed, iedereen ging weer zonder problemen, dus ik ook. Dacht ik.

Helaas deed ik toch iets niet goed, of ik trof een hobbeltje, want mijn sandboard was opeens verdwenen. Zonder board viel ik met hoge snelheid koppeltje duikend naar beneden. Ik viel een paar keer op mijn hoofd en dacht meteen, dit is niet goed! Op gegeven moment lag ik stil op de grond en kon ik gelukkig alles nog bewegen. Uiteindelijk heb ik na deze val nog zo’n anderhalve week flinke spierpijn gehad, maar er niets anders aan over gehouden. Gelukkig maar, want het had ook heel anders af kunnen lopen.

Rijden in een heftige onweersbui op de Florida Keys

Florida Keys 2013

De Florida Keys: wuivende palmbomen, felblauwe zee, witte stranden, een prachtig gebied voor een road trip. Helaas had ik weer eens pech met het weer, want tijdens de rit begon het zachtjes te regenen. Op zich niet zo’n probleem, maar daardoor hadden we niet echt een mooi uitzicht. De lucht werd donkerder en donkerder en was op gegeven moment helemaal zwart. Een fikse onweersbui was het resultaat. Gevaarlijk ook, want ik zag geen hand voor ogen. Overal was water. Uiteindelijk zijn we maar even gestopt (wat nogal een uitdaging is op de weg met alleen maar bruggen) tot de storm wat was afgezwakt. Regelmatig kwamen er sirenes voorbij en even later zagen we ook een auto die op de kop lag. Best een spannend ritje en ik was dan ook erg blij toen we aankwamen bij ons hotel in Key West.

Heb jij wel eens spannende momenten meegemaakt tijdens je reizen?

Meer spannende reismomenten?

Lees dan ook deel 1 van Spannende momenten op reis. En wil je nog meer reisverhalen lezen? Check dan mijn pagina vol met reisverslagen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties