Tag: mijn allereerste vliegreis

Tag: mijn allereerste vliegreis

Afgelopen week vond ik na lange tijd de foto’s terug van de allereerste vakantie die ik maakte met het vliegtuig. Ik stond te trappelen om er een blog over te tikken en ben eigenlijk ook heel benieuwd hoe andere reizigers dit hebben ervaren. Ik heb er dan ook maar meteen een tag van gemaakt, dus het is natuurlijk nog leuker als meer mensen hem invullen. In deze blog alles over mijn allereerste vliegreis.

Wanneer maakte jij je allereerste vliegreis?

Met mijn ouders ging ik vroeger alleen op vakantie met de auto (kamperen in eigen land, Luxemburg of Frankrijk) en daarna werkte ik meerdere jaren in de zomer op Texel (ook een soort van vakantie), dus toen ik voor het eerst vloog in 2005 was ik al 21.

Vanaf welke luchthaven vertrok je?

Ik vertrok vanaf Airport Eelde (nu heet datzelfde vliegveld Groningen Airport Eelde, klinkt wat hipper), wat erg handig was, want het was maar 20 minuten met de bus vanaf mijn huis.

Met welke maatschappij vloog je?

tag allereerste vliegreisIk vloog met Transavia. Herkennen jullie ‘m nog? De huisstijl ziet er tegenwoordig heel anders uit.

Vloog je alleen of met iemand anders?

Ik ging met BFF Jess, onze eerste vakantie samen. Er zouden er daarna nog veel volgen :)

Wat herinner je je nog van de vlucht?

Ik vond het doodeng, snapte niet hoe zo’n groot ding in de lucht kon blijven hangen (nog steeds niet, maar ben er inmiddels wat meer aan gewend). We maakten ook nog een tussenlanding in Maastricht, waardoor we tussen Groningen en Maastricht niet heel hoog konden vliegen. En dat zorgde voor wat extra turbulentie, ieeh.

Op welke luchthaven kwam je aan?

tag allereerste vliegreisOp de luchthaven van het mooie Griekse eiland Kos.

Wat deed je op je (vakantie)bestemming?

tag allereerste vliegreisVeel te veel voor 8 dagen vakantie. Bijna alles wat er te doen was op Kos hebben we gedaan; opgravingen bekeken, op een zeilboot naar onbewoonde eilanden gevaren, op het strand gelegen, een dagtrip naar het Turkse Bodrum gemaakt (nooit weer), tot diep in de nacht uit geweest (we kregen overal 2 cocktails voor de prijs van 1), ontbeten bij de McDonalds en nog meer opgravingen bekeken. Jess is sindsdien allergisch voor opgravingen ;)

Wanneer maakt je je tweede vlucht?

Een jaar later vloog ik wederom vanaf Groningen met Transavia, met als bestemming Gran Canaria. Die vakantie hebben we ook een stuk minder aan sightseeing gedaan en veel meer lekker gerelaxt.

Dat waren alle details over mijn allereerste vliegreis. Vul jij de tag ook in? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhaal!

Meer persoonlijke verhalen?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Tag: Rare reisfoto’s
Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis
All inclusive: Doen of niet doen?

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 reacties