Thuiskomen na een lange reis

Het fijne van thuiskomen na een lange reis

Thuiskomen na een lange reis, voor sommige mensen is dat vreselijk, maar voor sommige mensen is dat toch wel erg fijn. Ik heb altijd gemixte gevoelens als ik weer thuis kom, maar met sommige dingen ben ik wel erg blij. Welke dat zijn? Dat lees je in deze blog.

Je eigen bed

thuiskomen na een lange reis
Weken lang slaap je in hotelbedden of op een luchtbed in je tent. Ik vind niets fijner om die eerste nacht na een lange reis weer in m’n eigen bed te duiken. Mijn eigen kussen en m’n eigen lakens. Daar kan ik echt zo van genieten!

Hallo koelkast!

De laatste jaren koop ik regelmatig een koelbox tijdens mijn reizen, want ik vind het wel lekker om tijdens een lange roadtrip een koud drankje te drinken. Maar toch is dat anders dan je eigen koelkast. Die altijd vol staat met gekoelde spullen die jij lekker vindt. Als ik thuiskom na een lange reis, ga ik ook meteen boodschappen doen, zodat ie weer vol staat met allemaal lekkere (en verse) dingen.

Op de fiets overal naartoe

Reistips Los Angeles
Sporadisch fiets ik op reis, ik heb gefietst in Los Angeles (Venice Beach), New York, Peru (Paracas) en Cuba (Vallei van Viñales). Hoewel dit heerlijk was, haalt dat het toch echt niet bij fietsen in Nederland. In het buitenland moet je echt heel goed uitkijken, fietspaden zijn zelden te vinden. En dan krijg je ook nog eens nergens voorrang. In Amsterdam is mijn fiets vrijwel mijn enige vervoersmiddel. Je kunt overal langs en bent eigenlijk altijd veel sneller dan wanneer je met het openbaar vervoer (of de auto) zou gaan.

Ruime keuze aan (schone) kleding

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik trek dus bijna altijd hetzelfde aan tijdens mijn reizen. Ik ga eerder voor de praktische outfits dan de modieuze. En aangezien je toch niet je hele kledingkast mee kunt slepen, is de keuze ook zeer beperkt. Hoe fijn is het als je weer thuis bent dat je weer een ruime keus hebt uit schone kleren? I love it.

Je eigen maaltijd koken

Kamperen in de Verenigde Staten
Hoewel ik het echt fantastisch vindt om uit eten te gaan, ben ik er na een paar weken echt helemaal klaar mee. Dan wil ik niets liever dan mijn eigen maaltijden koken met alle ingrediënten die ik lekker vindt. Ik mis op reis vooral mijn eigengemaakte nasi, dat hebben ze bijna nergens. Overigens was het kamperen in de Verenigde Staten vorig jaar zomer een aangename afwisseling, hier kookten we regelmatig zelf op ons eigen kampvuur.

Vrienden & familie

Het allerfijnste van thuiskomen is dat je natuurlijk al je vrienden en familie weer in de buurt hebt. Kun je eindelijk al je fijne reisverhalen kwijt, of ze het nu willen horen of niet.

En toch gaat het iedere keer na een paar weken weer kriebelen… Wat wordt mijn volgende bestemming?

Vond je dit een leuk artikel?

Misschien vind je deze dan ook leuk om te lezen:
Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis
Hoe bepaal je je volgende reisbestemming?
Je hebt een reis geboekt, en dan?

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie