Waarom ik altijd alles vooraf boek

Waarom ik altijd alles vooraf boek

Ik ben een echte planner. Voordat ik op reis ga ik heb bijna altijd alle vluchten en accommodaties al geboekt en een heel roadbook gemaakt met dingen die ik wil zien. Waarom ik altijd alles vooraf boek? Dat lees je in deze blog.

Hoogseizoen

Vanwege mijn werk kan ik eigenlijk alleen lange reizen maken in het hoogseizoen. Niet alleen is dan alles veel duurder dan de rest van het jaar, maar vluchten en accommodaties zitten ook nog eens snel vol. Zodra ik bedacht heb waar ik naar toe wil, boek ik dan ook mijn vliegticket. Meestal is dat al 10 maanden van te voren, mijn ervaring is namelijk dat ze daarna alleen maar duurder worden. Ook reserveer ik zo’n 4-6 maanden voor de reis hotels (vooral op locaties waar weinig beschikbaar is), dan heb je namelijk nog meer dan genoeg keus.

Ik wil het beste voor weinig

Ik ben een echte Hollander, en zit het liefste voor een dubbeltje op de eerste rang. Ik kan uren zoeken naar de beste prijs-kwaliteitverhouing. Voor vliegtickets stel ik alerts in bij Skyscanner, zodat ik weet wat het aanbod is. Zelden boek ik het goedkoopste ticket, ik wil namelijk wel goede vliegtijden hebben. Naar accommodaties kan ik ook uren zoeken. Vaak boek ik iets dat ik een paar maanden later weer annuleer als ik een betere deal heb gebonden. Met al het geld dat ik hiermee bespaar (en dat is al snel een paar honderd euro), kan ik mooi weer een andere reis boeken.

Extra voorpret

Fotoblog Grand Canyon


Ik vind er echt niks aan om een reis te boeken, aan het werk te gaan en pas weer aan de reis te denken als ik het vliegtuig in stap. Uren kan ik zoet zijn met het uitpluizen van reisgidsen, forums en reisblogs. Heerlijk! En vaak haal je daar ook weer heel veel nieuwe ideeën uit, waar je ter plekke nooit aan gedacht zou hebben. Zo las ik in een blog over een uitzichtpunt bij de Grand Canyon dat niet op de officiële kaarten staat in het park. Ik heb het gevonden en heb uren genoten van het prachtige uitzicht. Er waren maar een handvol andere mensen (in plaats van de massa’s bij de officiële uitzichtpunten), dat maakte het nog mooier. Zonder me van te voren in te lezen, had ik deze plek nooit kunnen vinden.

Geen gedoe onderweg

Als ik op reis ben, wil ik daar zoveel mogelijk van genieten. Ik kan er echt enorm van in de stress raken als het vier uur ’s middags is en ik nog niet weet waar ik die nacht moet slapen. Vaak is het dan geen probleem om nog iets te vinden, maar ik heb ook wel eens een paar uur gezocht naar een hotel. Soms is er net een evenement op de locatie waar je wilt slapen en zijn de hotels vol of schreeuwend duur. Ik vind dat dan ook echt zonde van mijn tijd.

Toch nog een beetje flexibel?

Jazeker! Ik zorg ervoor dat ik vrijwel altijd accommodaties boek die ik tot vlak voor aankomst nog kan annuleren en doe dat ook nog wel eens. Ook plan ik over het algemeen nog geen activiteiten (op een paar uitzonderingen na), zodat ik ter plekke kan bepalen wat ik ga doen. Als ik in mijn eentje ga backpacken voor langere tijd (langer dan twee weken) boek ik vaak alleen de eerste een de laatste nachten. Ter plekke vraag ik vaak tips aan andere backpackers, grote kans dat je dan op hele gave plekken terechtkomt. Maar dan boek ik mijn accommodatie eigenlijk nog altijd minimaal een dag van te voren.

Boek jij ook alles vooraf voor je reizen? Of kijk je liever ter plekke wat je allemaal gaat doen?

Vond je dit een leuk artikel?

Dan heb ik er nog een paar voor je:
Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis
Hoe bepaal je je volgende reisbestemming?
Voor lange tijd op reis: waar moet je rekening mee houden?

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties