Op naar Peru

Op naar Peru!

Ik ben onderweg! Op naar een nieuw continent en een land dat al jaren hoog op mijn bucket list staat: Peru. In deze blog alles over de laatste voorbereidingen en vertel ik jullie waarom ik heb besloten om mijn route aan te passen.

Pillen & prikken

Op naar Peru - GGD
Half mei was het weer zo ver, ik had een afspraak bij de GGD voor wat pillen en prikken. Ik kreeg uitleg over hoogteziekte (dat lijkt me best eng!) en malaria en een vaccinatie voor gele koorts. Die laatste viel niet helemaal lekker, ik ben er een dag goed ziek van geweest. Gelukkig hoef je deze maar 1 keer in je leven te halen.

Inpakken!

Zo, dat was best even een klus! Ik reis eigenlijk altijd met koffer, maar voor nu heb ik toch mijn backpack maar weer eens van zolder gehaald. Ik heb ook veel zooi mee die ik anders nooit meeneem, zoals wandelstokken (echt waar!), een waterzak, thermokleding (het is daar ‘s nachts rond het vriespunt) en een hoofdlamp. Ik wilde eigenlijk ook mijn eigen slaapzak mee, maar dat paste echt niet meer, dus die huur ik ter plekke. Ik geloof dat ik er wel klaar voor ben.

De route

Reisroute in Peru

Een maand geleden deelde ik de route die ik graag wilde doen tijdens deze reis. Ik had grootse plannen om in vijf weken een rondreis te maken van Peru, naar Chili en dan via Bolivia terug te keren naar Peru. Het zou krap worden, maar ondanks dat had ik er superveel zin in. Helaas gooide mijn gezondheid een paar weken geleden roet in het eten. Ik was steeds erg moe en zelfs een fietstocht naar mijn werk was te veel. Vaak was ik duizelig en ook had ik regelmatig hoofdpijn. Er kwam alleen niks uit (bloed)onderzoek, dus de conclusie was: oververmoeid. Heb ik weer. Ja, ik heb hard gewerkt, maar zo hard? De laatste weken doe ik dus wat rustig aan en doe ik niet te veel gekke dingen (daar heb ik sowieso de energie niet voor).

Ik heb dan ook besloten om mijn ambitieuze route in de prullenbak te gooien en heb nu alleen de eerste twee nachten in Lima geboekt. Wat ik daarna ga doen? Geen idee, dat ga ik ter plekke bepalen. Enige is dat ik rond 20 juli in ieder geval in Cusco moet zijn, want ik ga hoe dan ook (al moeten ze me die berg op dragen) de Inca Trail lopen. Meestal (altijd) plan ik al mijn reizen van te voren, nu doe ik eens iets heel anders. En ik moet eerlijk zeggen, het voelt best prima (al denk ik daar vanavond misschien wel weer anders over).

Benieuwd naar mijn uiteindelijke route? Lees dan: De perfecte route voor een maand in Peru.

Ga je mee op reis?

Uiteraard probeer ik tijdens de reis zoveel mogelijk live reisverslagen te schrijven. Mocht de wifi slecht zijn, of ik heb even helemaal geen zin om te bloggen, dan kun je me ook volgen via Instagram of Facebook. Daar zal ik regelmatig wat foto’s plaatsen. Ik ga nu mijn gate opzoeken, als het goed is ben ik over ongeveer 16 uur in Lima. Het begint al aardig te kriebelen, ik heb zin om weer op reis te gaan. Tot snel!

Lees mijn reisverslagen

Inmiddels ben ik weer thuis na een prachtige reis in Peru. Wil je weten wat de hoogte- en de dieptepunten waren? Check dan dit artikel: Een maand in Peru: terugblik op mijn zomervakantie.

Al mijn reisverslagen kun je lezen op deze pagina. Wil je ze op volgorde lezen? Start dan met dit reisverslag: Groetjes uit Lima! | Peru reisverslag #1.

Ter voorbereiding van mijn reis naar Peru gebruikte ik deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties