Lima 2

Van Cuzco naar Lima en terug naar Amsterdam | Reisverslag Peru #11

Aan alle mooie reizen komt een eind, zo ook aan mijn reis in Peru. De laatste dagen geniet ik nog even van het zonnetje in Cuzco en dwaal ik door Lima voordat ik terugvlieg naar Amsterdam.

Zonnig Cuzco

Tijdens mijn eerste week in Cuzco was het weer nogal wisselvallig, met regen, hagel en onweer. Vandaag is het prachtig, een strakblauwe lucht en een lekker warm zonnetje. Ik dwaal door de stad, koop wat (veel) souveniers en ga regelmatig even zitten lezen op een bankje op een van de vele pleintjes. Genieten!

Lima 2 - Cuzco plaza
Lima 2 - Cuzco plein

Voordat ik het weet is het avond en heb ik de leuke taak om mijn backpack in te pakken voor mijn reis terug naar Lima. Ondanks de grote hoeveelheid souvenirs die ik heb ingeslagen lukt het makkelijk. Misschien dat ik na al die reizen toch heb geleerd om zo weinig mogelijk mee te nemen?

Terug naar Lima

De volgende ochtend is het tijd om Cuzco te verlaten. Erg jammer, ik vind dit echt zo’n fijne stad! Het is (natuurlijk) weer stralend mooi weer. Wat op zich wel weer fijn is voor mijn vlucht naar Lima. Cuzco ligt in een vallei en er worden regelmatig vluchten gecanceld als het weer niet optimaal is. Daar heb ik gelukkig geen last van, want mijn vlucht vertrekt keurig op tijd.

Lima 2 - Latam

Ik vind het wel een beetje spannend, het lijkt wel alsof we niet hoger komen (de bergen rondom Cuzco zijn natuurlijk ook behoorlijk hoog). Maar het uitzicht is echt fenomenaal, ik zit vrijwel de hele vlucht (een dik uur) met mijn neus tegen het raampje gedrukt.

Lima 2 - vliegtuig Cusco
Lima 2 - besneeuwde bergtoppen

In Lima hangt uiteraard weer een lekker dik grauw wolkendek, die had ik niet gemist. Ik ga deze keer met de Airport Express naar Miraflores. Moet even wachten voordat hij vertrekt, maar het is een stuk goedkoper dan met de taxi. Na een busritje van drie kwartier sta ik voor mijn hotel, ik slaap in een luxe Best Western vlakbij het grote winkelcentrum Larcomar. Meestal boek ik na afloop van een lange reis een luxe hotel voor mijn laatste nacht, als kadootje voor mezelf. En dat bevalt goed!

Toevallig ontdek ik dat Ludo (die ik nog ken uit Paracas) ook in Miraflores is en we gaan eten bij TGI Fridays. Alvast even oefenen voor mijn volgende trip naar Amerika, haha! En natuurlijk nog een laatste pisco sour, die ga ik wel missen.

Dwalen door Barranco

De volgende ochtend blijf ik zo lang mogelijk chillen in mijn hotelkamer en herpak nog een keer mijn tassen voor de lange vlucht terug naar Amsterdam. Om twaalf uur is het tijd om uit te checken en laat mijn backpack achter in het hotel. Ik wandel langs de kust naar de wijk Barranco. Hoewel het wat grauw oogt door de bewolking, blijf ik dit een mooie kustlijn vinden.

Lima 2 - kustlijn Miraflores

In Barranco aangekomen ben ik aangenaam verrast, wat is dit een leuke wijk! Vol kleurrijke gebouwen en street art. Ik ren van het ene kleurrijke punt naar het andere.

Lima 2 - Kerk Barranco
Lima 2 - bibliotheek Barranco
Lima 2 - straat Barranco
Lima 2 - streetart Barranco

Op naar Amsterdam

Veel te snel is het weer tijd om naar Miraflores terug te gaan, waar ik nog even snel lunch in Larcomar. Met de Airport Express ga ik weer naar het vliegveld en om vijf uur sta ik voor de balie van KLM. Wat is deze reis snel gegaan! Ik heb echt het idee dat het nog maar een week of twee geleden is dat ik voor het eerst aankwam in Lima.

Lima 2 - vliegveld

Het vliegtuig vertrekt keurig op tijd en ik lig languit, want ik heb een stoel bij de nooduitgang. Wel relaxed voor een nachtvlucht! Ik dommel wat weg en kijk wat films. De vlucht lijkt een stuk korter dan de heenreis, voor ik het weet zijn we op Schiphol. Terwijl ik het vliegtuig uitstap voel ik meteen de warmte, dat is even omschakelen!

Lima 2 - nooduitgang
Lima 2 - Schiphol

Het blijkt de drukste dag van het jaar te zijn op Schiphol, maar ik merk er weinig van. Ik hoef slechts 10 minuten in de rij te staan voor de paspoortcontrole en mijn bagage heb ik ook binnen een half uur. Een half uur later sta ik een beetje gedesoriënteerd in mijn huiskamer. Ben ik nou echt net een maand in Peru geweest?

Meer persoonlijke verhalen lezen over Peru?

Op deze pagina kun je alle reisverslagen vinden van mijn geweldige rondreis in Peru. Wil je alleen de highlights? Dan kun je het beste dit artikel lezen: Een maand in Peru: terugblik op mijn zomervakantie.

Zoek je meer informatie voor een reis naar Peru?

Ik schreef onder andere deze artikelen met tips voor een reis naar Peru:
Hoe & wat: Reistips Peru
Wat kost een reis in Peru?
De leukste hostels in Peru

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties