Top 5 Cuzco - Peru

Top 5 Cuzco (Peru): deze dingen mag je niet missen

Cuzco is misschien wel de mooiste stad in Peru. Veel mensen bezoeken deze als uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu, maar er is nog veel meer te doen in (de omgeving van) Cuzco. In deze blog mijn top 5 Cuzco, met de 5 dingen die je niet mag missen in deze stad.

Ga chillen op Plaza De Armas

Relaxen op Plaza De Armas

Iedere stad in Peru heeft een Plaza De Armas, een centraal plein met bankjes en een kathedraal. Zo ook Cuzco en laat dat meteen een van de mooiste pleinen in Peru zijn! De weg rondom is autovrij, dus je hebt genoeg plek om rond te struinen en te genieten van de mooie plekjes op het plein. Ook staan er heel veel bankjes om lekker op de gaan zitten en mensen te kijken of een boek te lezen. Een perfecte plek om even te relaxen en te wennen aan de hoogte.

Bezoek de ruïnes van Sacsayhuamán

Bezoek de ruines van Sacsayhuaman

Iets ten noorden van Cuzco vind je de ruïnes van Sacsayhuamán. Het is ongeveer twintig minuten lopen vanaf Plaza de Armas, maar wel met een stevige klim. In Sacsayhuamán vind je de overblijfselen van een oud inca-bouwwerk met muren van gigantische stenen. Het is niet duidelijk waar het bouwwerk voor gemaakt is (het is mogelijk een fort of een religieus bouwwerk geweest), maar het is een behoorlijk indrukwekkende plek. Ook heb je vanaf hier een heel gaaf uitzicht op Cuzco.

Shoppen op de San Pedro Market

San Pedro Market

Moet je nog souvenirs kopen? Wacht dan tot je in Cuzco bent, want je vind ze op de San Pedro Market voor een goede prijs. Deze enorme markthal (ontworpen door Gustav Eiffel, dezelfde man van de Eiffeltoren) staat boordevol kraampjes met souvenirs, eten, drinken en andere dingen. Er zitten ook een aantal vrouwen met naaimachines klaar, dus als er iets kapot is (zoals je backpack of een kledingstuk), dan kun je die daar laten maken. Zo betaalde ik voor het maken van een scheur in mijn trui €0,80 (en dat was inclusief veel fooi).

Dwalen door de wijk San Blas

Top 5 Cuzco - Peru - San Blas

San Blas is een wijk ten oosten van Plaza De Armas en bestaat uit veel smalle steegjes, trappen en mooie pleintjes. Een heerlijke wijk om een in te verdwalen en te gaan shoppen in de kleine winkeltjes of te gaan eten in een van de leuke kleine restaurants.

Ga mee met een free city tour

Top 5 Cuzco - Peru - Free city tour

Wil je niet alleen ronddwalen door Cuzco maar ook iets leren over de stad? Dan raad ik je aan om een ochtend of een middag mee te gaan met een free city tour. Je kunt gratis meelopen met een gids die je veel informatie geeft over Cuzco en na afloop geef je fooi (hoeveel mag je zelf bepalen). Erg leerzaam, je ontdekt plekjes die je zelf niet zo snel zou vinden en wie weet leer je nog leuke mensen kennen tijdens de tour. Er zijn diverse aanbieders en zelf heb ik een tour gedaan met Inkan Milky Way, die me goed is bevallen.

Dit is mijn top 5 Cuzco. Wat zijn jouw favoriete dingen om te doen in deze mooie Peruaanse stad?

Wil je meer lezen over Peru?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Reistips Peru
De perfecte route voor een maand in Peru
Hoe & wat: De Inca Trail

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.