Top 5 toffe dingen om te doen in Lima

Top 5 toffe dingen om te doen in Lima

Hoewel Lima vaak de start is voor een reis in Peru, vertrekken de meeste mensen meteen omdat ze denken dat er niets is te doen in Lima. Ik ervoer het tegendeel en heb me een paar dagen prima vermaakt in deze stad. In deze blog deel ik mijn top 5 Lima.

Geniet van de Peruaanse keuken

Ceviche El Punto Azul
Nergens in Peru vind je zoveel goede Peruaanse restaurants als in Lima. Overal in de stad kun je de heerlijkste ceviche (een gerecht met vis, citroen, aardappel, mais) eten. Een van de beste en meest bekende restaurants om dat te doen is El Punto Azul in de wijk Miraflores. Natuurlijk zijn er ook tal van andere fijne plekken om te eten, dus probeer lekker wat uit! En vergeet niet om er een pisco sour bij de bestellen, de nummer 1 cocktail in Peru.

Dwaal over de boulevard in Miraflores

Miraflores Lima

Miraflores is de wijk waar de meeste toeristen verblijven. Het ligt aan de kust, je kunt te voet veel plekken bereiken en er zijn veel goede hotels en restaurants. Een heerlijke plek om te wandelen is de boulevard die kilometers langs de kust loopt. Het uitzicht met de steile kliffen is indrukwekkend en ook zijn er vele parken met bankjes om even uit te rusten. Toffe plekken zijn o.a. de vuurtoren Faro La Marina en het Parque del Amor met het gigantische beeld El Beso.

Ontdek het historisch centrum

Plaza de Armas Lima

Het historische centrum van Lima is een lust voor het oog. Overal staan grote koloniale gebouwen met houten balkons, mooie pleinen en indrukwekkende kerken. Het middelpunt (zoals in iedere Peruaanse stad) is de Plaza de Armas. Het grootste gebouw aan dit grote plein is het presidentiële paleis en je moet niet gek opkijken als je hier heel veel beveiliging rond ziet lopen. De straten rondom de Plaza de Armas zijn voor een deel autovrij, dat maakt het een heerlijke plek om rond te slenteren en te genieten van de mooie gebouwen.

Ga op zoek naar street art in Barranco

Street art in Barranco

Hou je van street art? Dan moet je in de wijk Barranco zijn! Barranco ligt ook aan de oceaan, naast de wijk Miraflores. Hier vind je geen luxe hotels of restaurants en daardoor voelt het meer local. De wijk is enorm kleurrijk, de lage gebouwen zijn allemaal geschilderd in een andere kleur. En ook zijn hier heel veel toffe muurschilderingen te vinden. In Barranco vind je ook het museum voor moderne kunst (MAC Lima) en Museo MATE, van de beroemde fotograaf Mario Testino.

Ga mee met een free city tour

Free city tour Lima

Tegenwoordig heb je in veel steden aanbieders voor een free city tour en dit vind ik een ideale manier om een stad te leren kennen. In Lima zijn ook diverse aanbieders voor een free city tour en zelf heb ik er eentje gedaan met Inkan Milky Way. Ze bieden drie verschillende tours aan in Lima: het historisch centrum, Miraflores en Barranco. Zelf heb ik met de rondleiding in het historisch centrum gedaan en heb een hoop geleerd over de geschiedenis van Peru en Lima. Erg interessant en een aanrader om zo je reis te beginnen!

Wil je meer lezen over Peru?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Reistips Peru
Wat kost een reis in Peru?
De perfecte route voor een maand in Peru

Of bestel een van deze reisgidsen:

Lonely Planet Peru

ANWB wereldreisgids – Peru

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.