reisverslag

5 redenen om een reisverslag bij te houden

Een reisverslag bijhouden, dat is toch iets voor oude mensen? Nee hoor! Tijdens al mijn reizen kom ik continu (jonge) mensen tegen die een reisverslag bijhouden. En ik doe het ook. Waarom? Om deze 5 belangrijke redenen:

1. Je kunt even tot jezelf komen

Reizen is soms best druk en hectisch. Dagelijks doe je veel nieuwe indrukken op en dat moet je allemaal ook maar zien te verwerken. Meestal doe je dat in je dromen en slaap je heel onrustig. Om dat te voorkomen is het heerlijk om ’s avonds even met pen en papier (of je laptop) even rustig te gaan zitten op te schrijven wat je die dag hebt gezien en gedaan. Je zal zien dat je daarna ’s nachts slaapt als een roos.

2. Schrijven wordt een eitje

Hoe meer je schrijft, hoe makkelijker het gaat. In het begin zal het misschien nog wat lastig zijn, maar naar mate je reis vordert en je reisverslag langer wordt, ga je er steeds meer plezier in krijgen en schrijf je ook steeds sneller. Handig voor jezelf, maar wellicht is dat ook handig voor je baan.

3. Je kunt je reizen delen met wie je wilt

Schrijf je een online reisverslag? Dan is het ideaal en erg gemakkelijk om deze te delen met vrienden en familie. Zo kunnen ze lezen wat je hebt meegemaakt en waar je bent geweest. En dat is erg handig, want dan hoef je ze na afloop ook niet keer op keer hetzelfde verhaal te vertellen.

4. Het werkt goed tegen verveling

Na de vijfde tempel of het derde schattige dorpje in een week, neem je het allemaal niet meer zo goed op. Om te voorkomen dat je je gaat vervelen (dat gebeurt echt nog wel eens tijdens een lange reis), kun je lekker gaan schrijven. Je merkt dan dat je echt zoveel gave dingen hebt gedaan dat je vanzelf weer enorm enthousiast wordt voor de rest van je reis.

5. Je beleeft je reis opnieuw

En dan ben je weer thuis en zit je weer in de dagelijkse sleur. In de eerste week na je reis is dat misschien nog wel fijn, maar daarna ga je weer terugverlangen naar je reis. Het is dan ook heel fijn om je reisverslag er even bij te pakken en lekker terug te lezen met een kopje thee. Erg ontspannend en het geeft je ongetwijfeld weer inspiratie voor een nieuwe reis!

Mijn favoriete reisverslagen

Ik hou al jaren reisverslagen bij van mijn reizen. Een aantal lees ik nog regelmatig terug. Dit zijn mijn favoriete reisverslagen:

Een bizarre reis naar Praag

Ik heb best vaak in het vliegtuig gezeten de laatste jaren, maar de vliegreis naar Praag begon wel heel mal. In dit reisverslag lees je er alles over.

Even chillen op een bountystrand

In 2015 maakte ik voor het eerst alleen een lange reis: ik vertrok voor vier weken naar Australië. Omdat dat niet naast de deur ligt, was ik natuurlijk behoorlijk lang onderweg. Mijn eerste stop was Clifton Beach, een dorpje waar helemaal niks te beleven viel. Niet erg, want ik had vooral zin om bij te komen, en dat lukte wel met dat geweldig mooie bountystrand! In deze blog mijn verhaal en de foto’s.

Terug in Canada: Niagara Falls

Ik popelde echt om dit reisverslag te schrijven. De Niagara Falls vond ik namelijk zoveel mooier en indrukwekkender dan ik van te voren had verwacht. In deze blog mijn reisverslag van de Niagara Falls.

Schrijf jij ook reisverslagen?

Vond je dit een leuk artikel?

Dan vind je deze misschien ook leuk:
Hoe maak je een reisverslag?
Je hebt een reis geboekt, en dan?
Voor lange tijd op reis: waar moet je rekening mee houden?

Co

Hoi! Ik ben Co en ik heb een gezonde reisverslaving. Ik ben minstens 6 maanden per jaar in het buitenland. Ik loop langeafstandswandelingen, ontdek de mooiste Europese steden per trein of ik maak een toffe roadtrip in Amerika.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 reacties