beste deal vliegticket

Hoe & wat: vind de beste deal voor een vliegticket

Hoe vind je de beste deal voor een vliegticket? Is goedkoper vliegen altijd beter of moet je met meer dingen rekening houden? In dit artikel deel ik mijn tips. 

Bestemming bekend

Beste deal vliegticket


Over het algemeen start je je zoektocht naar een vliegticket met een bestemming en een datum in je hoofd. Mijn startpunt in dat geval zijn de websites Skyscanner en Momondo. Beide websites geven een vergelijking de prijzen van veel (Nederlandse) ticketbrokers en luchtvaartmaatschappijen. Het is goed om beide websites te gebruiken, want soms vind je via de ene toch een (veel) betere deal dan bij de andere. Een bijkomend voordeel is dat je bij deze websites door middel van een grafiekje snel kunt zien of het goedkoper is om bijvoorbeeld een dag eerder of later te vertrekken. Een tweede voordeel is dat je op deze websites een alert kan instellen op je vlucht, waarbij je een e-mail krijgt als de prijs gedaald (of gestegen) is. Handig toch?

Bestemming onbekend

Beste deal vliegticket


Soms wil je gewoon even weg, maar weet je niet waar naar toe. Maakt het ook niet uit wanneer je weg wilt gaan, abonneer je dan op de nieuwsbrieven van Ticketspy of Paperflies. Deze websites speuren dagelijks naar de beste deals voor vliegtickets en vakanties. Regelmatig kom ik deals tegen waardoor je voor €350 naar Azië vliegt. Koopje!


Zit je (zoals ik) meestal wel aan bepaalde data vast, dan is de ‘overal’ functie van Skyscanner een mooie optie. In het zoekveld vul je dan alleen de luchthaven van vertrek in en bij aankomst ‘overal’. Er komen veel leuke opties tevoorschijn waar je ongetwijfeld nog nooit aan gedacht hebt! Dankzij deze functie ben ik vorig jaar naar Bordeaux geweest voor heel weinig geld.

Waar boeken?

Skyscanner en Momondo geven je waarschijnlijk een stuk of 10 opties waar je je vliegticket kunt boeken. Ga niet meteen voor de goedkoopste optie, maar gebruik de website Trustpilot om te kijken of het een betrouwbare website is. Let hierbij ook op de administratiekosten die iedere website rekent, dat kan ook zo tientallen euro’s verschillen. Ik heb zelf goede ervaringen met Kilroy, vaak hebben ze lage prijzen en ze rekenen geen administratiekosten.


Als het qua prijzen niet veel uit maakt, boek dan het liefst bij luchtvaartmaatschappij zelf. Mocht er om wat voor reden dan ook iets verkeerd gaan, of je moet iets wijzigen, dan gaat dan lossen ze dat heel snel op.

Geboekt! En nu?

Lees je een beetje in op je bestemming en geniet van de voorpret! Weet je niet zo goed hoe? Lees dan dit artikel: Je hebt een reis geboekt, en dan?

Op zoek naar meer handige tips voor je volgende vliegreis?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe overleef je een jetlag? 6 tips!
Hoe overleef je een lange vliegreis?
Hoe & Wat: in je handbagage voor een lange vlucht

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie