De leukste reisgadgets voor reisliefhebbers

De leukste reisgadgets voor reisliefhebbers

Ben je op zoek naar een kado voor een reisliefhebber? Wij zijn gek op handige reisgadgets! In deze blog een overzicht met de tofste reisgadgets voor reisliefhebbers.

Powerbank

Als reiziger kun je tegenwoordig echt niet meer zonder je telefoon. Foto’s maken, navigeren, contact houden met het thuisfront, je hebt hem meerdere malen per dag nodig. Helaas blijft je batterij niet altijd vol en heb je onderweg ook niet altijd de gelegenheid om een stopcontact te zoeken om hem op te laden. De oplossing: een powerbank.

Lichtgewicht EHBO-setje

Eerlijk is eerlijk, dit is niet echt een heel gezellig kado om te geven, maar wel superhandig! Tegenwoordig kun je bij veel winkels een lichtgewicht EHBO-setje kopen voor op reis. Het neemt niet veel ruimte in, maar je hebt altijd pleisters, een verbandje, schaartje en pincet bij je. Stop er ook nog een paar blaarpleisters en pijnstillers in en klaar is je reisapotheek.

Hoofdtelefoon

Tijdens het reizen moet je vaak lang wachten en dan is het heerlijk om naar muziek of podcast te luisteren. Maar een hoofdtelefoon is natuurlijk ook handig om je af te sluiten in het vliegtuig voor lallende dronken medepassagiers en huilende baby’s. Altijd een goed kado dus! Voor het beste effect neem je een noise canceling hoofdtelefoon.

Oprolbare toilettas

Hij is inmiddels een beetje smoezelig, maar mijn blauwe oprolbare toilettas gaat overal mee naar toe. Dit is wellicht een van de handigste reisitems die ik ooit kocht. Waarom hij zo handig is? Hij bestaat uit verschillende delen die je er in of eruit kan klikken, dus je kunt zelf kiezen hoe groot de toilettas is die je meeneemt. Daarnaast kun je hem ook ophangen (bijvoorbeeld aan een deurkruk), voor het geval je hem nergens neer kunt leggen. Ik heb hem destijds gekocht via een leuke deal op Groupon, maar inmiddels is een oprolbare toilettas in veel meer verschillende webshops te vinden, waaronder die van Bever.

E-reader

Echt, ik kan echt niet meer zonder mijn e-reader. Hij is superklein en licht, dus zit standaard in mijn tas. Ik heb altijd wat te lezen (beetje leesverslaafd) en als je een versie hebt met backlight, kun je ook lezen in het donker. Goed om te weten: lezen vanaf een e-reader is vrijwel hetzelfde als lezen in een boek en niet vergelijkbaar met lezen op je smartphone.

Lees ook: de mooiste boeken over reizen in Europa

Dry bag

Tot ik naar de Filipijnen ging, had ik nog nooit van een drybag gehoord. En wat zijn die dingen superhandig! Je hebt ze in verschillende maten en alles wat je erin gooit blijft droog. Zelfs tijdens een tropische storm. Degene die ik op de Filipijnen kocht, waren behoorlijk zwaar. Maar inmiddels heb ik er een paar drybags van Sea to Summit en Osprey en die zijn superlicht. Aanrader!

Welke reisgadgets krijg jij graag kado?

Meer cadeautips voor reizigers?

Lees dan ook deze artikelen:
15 mooie boeken over reizen
De leukste cadeaus voor wandelliefhebbers
Elektronica op reis | Wat sleep ik toch allemaal mee?

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.