Fit op reis

Hoe blijf je fit op reis?

Hoe blijf je fit op reis? Dit is een vraag die ik mezelf steeds vaker stel. Toen ik begin 20 was, kon ik dansen en cocktails drinken tot diep in de nacht, maar nu gaat dat niet meer zo. Ik wil altijd zoveel mogelijk doen en meemaken tijdens mijn reizen, dus dan is het belangrijk om fit te blijven. In deze blog mijn tips.

Drink genoeg water

Inkoppertje natuurlijk, maar genoeg water drinken is een must. Ook als je niet op reis bent trouwens. Vooral in warme landen moet je veel water drinken om te voorkomen dat je uitgedroogd raakt. Zorg er dus altijd voor dat je een of meer flesjes water bij de hand hebt.

Ga je wandelen? Zorg voor goede schoenen

Reistips Yosemite National Park
Tijdens mijn eerste reizen maakte ik nog wel eens een lange wandeling op slippers. Dom, dom, dom! Je hebt totaal geen grip, glijdt continu weg en je voeten gaan echt wel pijn doen. Zorg er dus voor dat je stevige schoenen hebt als je gaat wandelen, ofwel bergschoenen of trailhardloopschoenen met een flink profiel. Dan weet je in ieder geval dat je de dag erna nog steeds kunt lopen.

Niet te veel alcohol

Dit is een moeilijke, want de lekkere cocktails vliegen je vaak om de oren tijdens een reis, vooral als je gaat backpacken. Hoe lekker een alcoholisch drankje af en toe ook is, hou je in. Zeker als je net als mij geen twintig meer bent, katers zijn op je dertigste toch net iets minder leuk.

Neem een goed ontbijt

Review Desak Putu Putra Hidden
Een goede start doet een mens goed. Ik zorg altijd voor een flink ontbijt voordat ik op pad ga, ik weet namelijk zelden waar en wanneer ik ga lunchen. Bovendien ben ik ‘s ochtends meestal erg actief, dus kan ik wel wat brandstof gebruiken.

Hou een vast ritme aan

Ook een vast ritme is goed om fit te blijven. Probeer te gaan slapen en op te staan op dezelfde tijden en iedere dag rond dezelfde tijdstippen te eten. Je merkt vanzelf dat je dan een stuk fitter bent.

Neem een hotel met zwembad

Bryce Canyon & Zion
Tijdens mijn reizen boek ik vaak hotels met een zwembad. Waarom? Omdat ik het heerlijk vind om na een lange dag even m’n spieren los te maken door een paar baantjes te trekken. Ook is zwemmen trouwens een perfecte manier om wakker te worden en fris en fruitig te beginnen met je dag.

Neem fruit mee

Ik heb tijdens mijn reizen altijd de neiging om veel lokale snacks uit te proberen. Meestal zijn die niet heel gezond (te vet, te zout, te zoet). Om dat tegen te gaan neem ik altijd wat fruit mee (vaak een appel), dan heb ik iets minder snel de neiging om te grijpen naar ongezonde dingen.

Dit zijn mijn tips om fit te blijven. Hoe blijf jij fit op reis?

Vond je dit een leuk artikel?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis
Checklist voor je reis naar het buitenland
Relaxen op reis: zo doe je dat!

Hoe blijf je fit op reis

Hoe blijf je fit op reis

Hoe blijf je fit op reis

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties