Hoe maak je vrienden als soloreiziger

Hoe maak je vrienden als soloreiziger?

Als je alleen op reis gaat, ben je niet per definitie eenzaam. Je ontmoet zoveel mensen onderweg! Maar waar en hoe maak je vrienden als soloreiziger? In deze blog een paar tips.

In je hostel

De allermakkelijkste plek om vrienden te maken als soloreiziger is in een hostel. Als je in een dorm slaapt, heb je snel contact met je mede dormgenoten (is dat een bestaand woord?). Het eerste dat je namelijk doet als je een dorm in komt (en het niet midden in de nacht is), is jezelf voorstellen. Voordat je het weet heb je er vier nieuwe vrienden bij.

Ook als je niet in een dorm slaapt, kun je makkelijk mensen ontmoeten in een hostel. Veel hostels hebben gemeenschappelijke ruimtes; een gemeenschappelijke woonkamer, keuken of eetkamer. Ook op deze plekken ontmoet je snel genoeg mensen, er is altijd iemand wel in voor een leuk gesprek.

Tijdens een tour

Hoe maak je vrienden als soloreiziger - groep Inca Trail

Op vrijwel alle reisbestemmingen kun je tours doen. In steden zijn er meestal wel gratis stadsrondleiding waar je aan kunt sluiten en ook zijn er vaak betaalde tours voor een hele dag (of zelfs meerdere dagen). Het voordeel van een tour is dat je allemaal hetzelfde meemaakt op hetzelfde moment, dus je hebt altijd iets om over te praten.

In het openbaar vervoer

In de meeste vormen van openbaar vervoer heb je twee stoelen naast elkaar, waar jij als alleenreizende een van bezet. Op de stoel naast je zit 9 van de 10 keer een leuke gesprekspartner. Zo heb ik in Costa Rica gezellig gekletst met een local die zijn Engels wilde verbeteren (en ik leerde nog wat Spaans) en heb ik onwijs gelachen met een Italiaans meisje tijdens een bijzondere busrit in Peru.

Tijdens het eten

Alleen uit eten gaan, dat is iets wat mensen het ‘engste’ vinden van alleen op reis gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat dat ook vaak iets is waar ik me even overheen moet zetten, daarom heb ik altijd een e-reader bij me. Maar wist je dat een restaurant of een terras ook een goede manier is om mensen te ontmoeten? Je bent bijna nergens de enige soloreiziger, dus er zit vaak wel iemand alleen aan een tafel. Wat let je dan om te vragen of je erbij mag komen zitten? Op deze manier heb ik al best veel leuke mensen ontmoet. En je hoeft dan ook niet alleen te eten.

Facebookgroepen

Wil je graag Nederlandstalige reisgenoten ontmoeten? Meld je dan aan voor een van de vele facebookgroepen. Zo is er voor Midden- en Zuid-Amerika een aparte groep en ook voor Azië. Deze groepen zijn zo groot, dat er altijd wel iemand is op jouw bestemming om een drankje mee te doen. Daarnaast zijn er ook specifieke groepen voor landen, zoals de Filipijnen. In deze groepen kun je ook praktische vragen stellen (of je reisroute voorleggen), superhandig!

Waar ontmoet jij altijd nieuwe reisvrienden als soloreiziger?

Meer lezen over soloreizen?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: de eerste keer alleen op reis
5x waarom alleen reizen goed is voor iedereen
Solo road trip: 10 tips om er een geweldige reis van te maken in je eentje

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties