5 manieren om reistips te verzamelen

Je hebt een reis geboekt, en dan?

Ja, eindelijk heb je die droomreis of citytrip geboekt! De voorpret kan beginnen! Maar waar ga je nu op zoek naar informatie over je bestemming? In deze blog geef ik je 5 manieren om reistips te verzamelen.

Pinterest

reis geboekt en dan
Pas een paar maanden geleden heb ik Pinterest ontdekt. En wat is dat een fantastische plek om reistips te verzamelen! Je kunt Pinterest vergelijken met Google, alleen krijg je als zoekresultaten plaatjes. Deze plaatjes kun je verzamelen op verschillende (prik)borden. Ik maak voor vrijwel elke toekomstige reis een prikbord aan, een ideale plek om allemaal reisinformatie te verzamelen en te bundelen.

Facebookgroepen

Voor veel specifieke bestemmingen bestaan er Facebookgroepen. Vaak moet je even vragen of je lid kunt worden, maar meestal is dat geen probleem. In deze groepen zowel mensen die of nog een bepaalde bestemming willen bezoeken als mensen die er al zijn geweest. De perfecte plek om specifieke vragen te stellen over je reisbestemming. Een paar voorbeelden van dit soort Facebookgroepen zijn Filipijnen NL (hier heb ik heel veel kennis opgedaan voor mijn reis in december), Amerika & friends (alles over de VS en Canada) en Azie Backpackers (alles wat je wilt weten over backpacken in Azië).

Reisblogs

reis geboekt en dan
Natuurlijk haal ik ook bakken informatie uit reisblogs. Je kunt deze altijd vrij makkelijk vinden via Google (zoek op je bestemming), maar er bestaan ook diverse verzamelsites met reisblogs. Voor zowel Nederlands- als Engelstalige op Bloglovin’.

Instagram

Ook Instagram is een heerlijke plek om je voor te bereiden op je toekomstige reis. Volg accounts van de plekken die je gaat bezoeken en wie weet ontdek je nog iets dat je nog niet eerder hebt gezien.

Reisgidsen

reis geboekt en dan
Last but not least: reisgidsen. Ja, ik weet dat de informatie soms verouderd is, maar toch vind ik het heerlijk om voor iedere bestemming die ik bezoek een reisgids te kopen. De informatie die hierin staat is vaak uitgebreider dan je via internet kunt vinden, en vaak staat er ook iets in over de historie van de stad of het land dat je gaat bezoeken. De dikke reisgidsen lees ik altijd helemaal uit met een kopje thee op de bank en de dunne gidsen gaan altijd mee op reis. Fijn om ter plekke nog iets op te kunnen zoeken.

Dit zijn mijn vijf manieren om een reis voor te bereiden en nog meer voorpret te hebben. Wat doe jij als jij een reis hebt geboekt?

Vond je dit een leuk artikel?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Gebruik jij al een VPN op reis?
Waarom ik altijd alles vooraf boek
Checklist voor je reis naar het buitenland

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties