Veilig op reis

Veilig op reis

“Is het daar wel veilig?” Is vaak een van de eerste vragen die ik hoor als ik een nieuwe reis heb geboekt. Begrijpelijk, want tegenwoordig hoor je dagelijks iets over aanslagen of schietpartijen op toeristische plekken. En natuurlijk zijn er ook nog de andere nare dingen, zoals bijvoorbeeld diefstal. In deze blog geef ik je een paar tips om veilig op reis te gaan en je veilig te voelen tijdens je reis.

Spreid je geld

Stop nooit al je geld en pasjes in een portemonnee, maar verspreid het op meerdere plekken. Als er namelijk wat gebeurd, dan heb je altijd een back up en zit je nooit zonder geld.

Neem een slotje mee

Je zal niet overal een kluisje tegenkomen, dus een klein slotje is altijd handig om mee te nemen. Zo kun je eventueel je tas op slot doen als je in een bus zit. Ook is het handig als je in hostels gaat verblijven, daar heb je namelijk vaak kluisjes zonder slot.

Laat niet al je dure spullen zien

Ja, die gouden ringen zijn natuurlijk supermooi en je iPad is superhandig om foto’s mee te maken (waarom doen mensen dat?!), maar er zijn ook andere mensen die die spullen interessant vinden. En die willen ze ook nog wel eens van je afpakken. Flash dus niet al je mooie spullen, of beter nog: neem ze gewoon niet mee. Meer dan een camera (en een telefoon) heb je niet nodig op straat.

Raadpleeg het advies van de rijksoverheid

veilig op reis
De rijksoverheid geeft per land (en bepaalde gebieden binnen een land) een reisadvies uit en dat kun je vinden op deze website. Natuurlijk ben je je niet verplicht om hieraan te houden, het is een advies. Mocht je nou naar een land gaan waar een negatief reisadvies geldt, check dan wel even de voorwaarden in je reisverzekering. Het zou namelijk zo maar eens kunnen dat die dan niet geldig is als er iets gebeurd.

Bereid je voor

Ga niet standaard voor het goedkoopste vervoersmiddel of het goedkoopste ho(s)tel. Je weet namelijk nooit waarom ze zo goedkoop zijn. Gelukkig kun je tegenwoordig kun overal op internet reviews vinden (love Tripadvisor), lees die ook. Als er veel goede reviews zijn, is de kans groter dat je op een veilige plek slaapt. Dit geldt trouwens ook voor gave tours of vervoer.

Ga niet in het donker in je eentje op pad

Op veel plekken kan dit natuurlijk wel, maar toch wil ik het je afraden als je de locatie niet zo goed kent. Je zal maar net de verkeerde straat inlopen.

Weet waar de uitgang is

Overal waar ik ben scan ik meteen de omgeving, waar zijn de uitgangen? Ik weet dat dit misschien een beetje paranoïde is, maar better safe than sorry. Vooral met grote groepen vind ik het een fijne gedachte om te weten hoe ik het snelste uit de massa kan komen.

Dit zijn mijn adviezen om je wat veiliger te voelen op reis. Voel jij je altijd veilig op reis?

Meer praktische reistips?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Gebruik jij al een VPN op reis?
Checklist voor je reis naar het buitenland
Deze 9 fouten maak ik nooit meer op reis

Of lees een van deze boeken:

Veilig op reis

Veilig op reis

Veilig op reis

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties