Painted Hills in Oregon

Overzicht: dit zijn alle Wie is de Mol locaties

Ben je benieuwd naar alle Wie is de Mol locaties van de afgelopen 23 seizoenen? In dit artikel zet ik ze voor je op een rij. Een fijn lijstje vol reisinspiratie!

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Lees niet verder als je niet wilt weten wie de mol of de winnaars zijn van de afgelopen seizoenen.

2023: Zuid-Afrika

Seizoen 23 van Wie is de Mol? speelt zich af in het prachtige Zuid-Afrika! Het is de tweede keer dat de kandidaten het spel in dit land spelen, het was namelijk ook de bestemming in 2013. Het was een seizoen vol gave opdrachten, waar we weer een heel ander gebied zagen dan tijdens de vorige editie in Zuid-Afrika.

De beelden van de foto-opdracht tijdens de safari warden adembenemend mooi (wat had ik daar graag aan mee willen doen!), maar ook het prachtige landschap tijdens de roadtrip met alle struisvogels en het abseilen van de steile rotsen. Zuid-Afrika is zeker weten een bucket list bestemming!

 • Winnaar: Daniël Verlaan
 • De Mol: Jurre Geluk

2022: Albanië

Het 22e seizoen van Wie is de Mol vond plaats in Albanië! Door de pandemie wederom een Europese bestemming, maar het is wel een van de mooiste Wie is de Mol landen! Dankzij de leuke opdrachten leren we het een en ander over de communistische geschiedenis van het land en daarnaast is er ook veel natuur te zien. Een bestemming die ik zeker nog eens wil bezoeken.

 • Winnaar: Fresia Cousiño Arias
 • De Mol: Everon Jackson Hooi

2021: Tsjechië

Boheems Paradijs in Tsjechie

Foto: Czech Tourism Benelux

Het seizoen van Wie is de Mol in 2021 is extra bijzonder, want deze is opgenomen terwijl er veel beperkingen waren vanwege het coronavirus. Gelukkig hebben de makers er alsnog een spannend seizoen van kunnen maken, vol bijzondere challenges.

De locatie is Tsjechië en volgens presentator Rik van de Westelaken is dat een prachtige bestemming: “Het is echt een prachtig land. Het heeft een beetje de invloeden van Oostenrijk en Duitsland, dat zie je ook wel. Er zijn barokke plaatsen die eruit zien zoals suikertaart, een soort Disney-achtig gevoel krijg je erbij. De natuur is fantastisch. Er zijn mooie wouden, ondergrondse rivieren in grotten en je hebt hele mooie bergachtige gebieden. Het is heel gevarieerd en het is echt ideaal voor een programma als ‘Wie is de Mol’?”

Zelf ben ik tot nu toe alleen nog maar in de Tsjechische hoofdstad Praag geweest, maar de beelden die ik op televisie zag, smaken naar meer!

 • Winnaar: Rocky Hehakaija
 • De Mol: Renée Fokker

2020 (najaar): Toscane, Italië

Florence

In het najaar van 2020 werd er een extra seizoen van Wie is de Mol? uitgezonden dat geen officieel nummer heeft. De titel was Renaissance en de kandidaten hadden allemaal al een keer eerder meegedaan. Het seizoen speelde zich af in Toscane (Italië) en dat is niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders. Het heuvelachtige landschap met de cipressen, de prachtige steden (Florence!) en het eiland Elba. Wat een heerlijke plek.

Ik bezocht Toscane lang geleden en hoop er ooit nog eens naar terug te keren. Dankzij Wie is de Mol? wil ik nu graag een keer naar Elba.

 • Winnaar: Nikkie de Jager
 • De Mol: Jeroen Kijk in de Vegte

2020 (voorjaar): Henan, China

Tempel in Henan China

Foto: Lukasz Duszak | Unsplash

In seizoen 19 stond er een (voor mij onbekende) regio in China centraal: Henan. De kandidaten deden opdrachten bij prachtige tempels, Chinese markten, het prachtige dorpje Shenhouzhen en op een enge glazen hangbrug (ik zou het niet durven, haha!). Tijdens de uitzending brak het coronavirus uit in het Chinese Wuhan, waardoor het uiteindelijk een beetje een gek seizoen is om naar te kijken.

 • Winnaar: Buddy Vedder
 • De Mol: Rob Dekay

2019: Colombia

Wie is de Mol in Colombia

Foto: Niels van Altena | Unsplash

Na mijn reis in Peru in 2018 wil ik graag een keer terug naar Zuid-Amerika en misschien is mijn volgende bestemming in Zuid-Amerika Colombia! En ja, ik ben wel weer geïnspireerd door Wie is de Mol? want seizoen 18 speelde zich af in Colombia. Zelf was ik vooral onder de indruk van de opdrachten in de natuur, onder andere het abseilen in de Cascada de Juan Curi waterval. Wauw!

 • Winnaar: Sarah Chronis
 • De Mol: Merel Westrik

2018: Georgië

Kazbegi in Georgie

Foto: Iman Gozal | Unsplash

Seizoen 17 begon niet in Georgië, maar met een enorme plottwist: de kandidaten zaten namelijk allemaal in een ander land in Oost-Europa! Veel hebben we niet kunnen zien van deze landen, want vanaf de tweede aflevering speelden ze het spel in Georgië. En wat is het daar mooi! Veel opdrachten speelden zich af in de hoofdstad Tsiblisi, maar ook de beelden van de grotstad Vardzia en Kazbegi (dat nu Stepantsminda heet) waren adembenemend mooi. Georgië is absoluut een bestemming voor op je bucket list!

 • Winnaar: Ruben Hein
 • De Mol: Jan Versteegh

2017: Oregon, Verenigde Staten van Amerika

Portland Oregon

Het zestiende seizoen van Wie is de Mol? speelt zich af in de Amerikaanse staat Oregon. En als Amerika-liefhebber is dit uiteraard een van mijn favoriete seizoenen. De opdrachten in de toffe stad Portland, de prachtige kust van Oregon en natuurlijk de Painted Hills in John Day Fossil Beds National Monument. Geweldig om te zien!

In 2019 maakte ik een grote roadtrip in het noordwesten van Amerika en was ik veel te vinden in Oregon. Zodoende heb ik een aantal plekken bezocht die te zien waren tijdens dit seizoen van Wie is de Mol? Ik sliep een nachtje in een bijzonder hostel in het dorpje Mitchell, vlakbij de Painted Hills. Met de eigenaresse heb ik toen nog een tijd gesproken over Wie is de Mol ? Het leuke: ze begon er zelf over, want ze kreeg na de uitzending namelijk ontzettend veel Nederlanders over de vloer.

 • Winnaar: Sanne Wallis de Vries
 • De Mol: Thomas Cammaert

2016: Dominicaanse Rupubliek

Dominicaanse Repbuliek

Foto: Benjamin Voros | Unsplash

In seizoen 16 gingen we mee naar een fijne tropische bestemming: de Dominicaanse Republiek! Uiteraard zagen we veel palmbomen en prachtige zandstranden, maar ook de steden zien er indrukwekkend uit. Hoofdstad Santo Domingo staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de oudste steden in de Cariben.

 • Winnaar: Tim Hofman
 • De Mol: Klaas van Kruistum

2015: Sri Lanka

Trein in Sri Lanka

Foto: Florian Wehde | Unsplash

Sri Lanka is echt een droombestemming en in seizoen 15 zie je waarom. De eindeloze theevelden, de prachtige treinrit (die iedereen een keer zou moeten maken) en het chaotische Colombo, een lust voor het oog! Het is niet voor niets dat ontdekkingsreiziger Marco Polo Sri Lanka zag als een van de mooiste eilanden ter wereld.

 • Winnaar: Rik van de Westelaken
 • De Mol: Margriet van der Linden

2014: Hong Kong & de Filipijnen

Skyline van Hong Kong

In seizoen 14 kregen we twee Wie is de Mol locaties voor de prijs van een! Het spel begon in Hong Kong (met de legendarische opdracht tijdens de spectaculaire lichtshow met uitzicht op de skyline van Hong Kong). Halverwege het seizoen verplaatsen de kandidaten zich naar de Filipijnen, waar ze onder andere gaan eilandhoppen en opdrachten doen op de prachtige stranden.

In 2015 maakte ik een stopover in Hong Kong en ik vond het geweldig om de skyline te zien. Dankzij Wie is de Mol? herkende ik die natuurlijk uit duizenden. Twee jaar later bezocht ik ook de Filipijnen en verbleef een paar dagen in El Nido waar de kandidaten ook een opdracht moesten doen.

 • Winnaar: Sofie van den Enk
 • De Mol: Susan Visser

2013: Zuid-Afrika

Blyde River Canyon in Zuid Afrika

Foto: Ashim D’Silva | Unsplash

Seizoen 13 speelde zich af in Zuid-Afrika en was een seizoen vol hoogtepunten: een safari in het Krugerpark, het uitzicht in de Blyde River Canyon en de spectaculaire landschap bij de Drakensbergen. Helaas deed ongeluksnummer 13 wel zijn eer aan: tijdens de opnames brak deelneemster Janine Abbring haar rug tijdens een sprong in het water.

 • Winnaar: Paulien Cornelisse
 • De Mol: Kees Tol

2012: IJsland & Spanje

Vliegtuigwrak in IJsland

Foto: Martin Robles on Unsplash

Twee landen in een seizoen is toch altijd weer een cadeautje, zeker als het twee compleet verschillende landen zijn. Dat kregen we te zien in seizoen 12. Het seizoen start in IJsland, waar het ijskoud is, maar ook geweldig mooi! Na vijf afleveringen gaan de kandidaten naar Spanje, waar ze opdrachten doen in het prachtige Andalusië (Sevilla!). De mol wordt ontmaskerd in het prachtige stadje Ronda.

Extra leuk: zelfs in het vliegtuig van IJsland naar Spanje moeten de kandidaten al een opdracht doen.

 • Winnaar: Hadewych Minis
 • De Mol: Anne-Marie Jung

2011: El Salvador & Nicaragua

Granada in Nicaragua

Foto: Emil Diallo | Unsplash

Seizoen 11 speelt zich af in Midden-Amerika, in de landen El Salvador en Nicaragua. In El Salvador moesten kandidaten o.a. opdrachten doen met lokale stadsbussen en in Nicaragua ontdekken we de prachtige steden (Leon en Granada zijn zo mooi!) en veel vulkanen.

Na mijn geweldige reis in Costa Rica staat een bezoek aan Nicaragua hoog op mijn bucket list, dat schijnt nog mooier te zijn.

 • Winnaar: Art Rooijakkers
 • De Mol: Patrick Stoof

2010: Japan

Tokio Japan

Foto: Timo Volz | Unsplash

Tijdens het tiende seizoen maakten de kandidaten een geweldige rondreis in Japan. Naast grote steden als Nagasaki en Tokio, zien we ook mooie natuurgebieden zoals de Matsushima Islands. Een van de plekken die mij het meest bij is gebleven van dit seizoen is Holland Village in Nagasaki, waar het gewoon lijkt alsof je in Nederland bent. Bizar!

 • Winnaar: Frits Sissing
 • De Mol: Kim Pieters

2009: Noord-Ierland & Jordanië

Petra Jordanie

Foto: Ahmad Qaisieh | Unsplash

In seizoen 9 krijgen we weer een bijzondere combinatie van twee Wie is de Mol locaties: Noord-Ierland en Japan. In Noord-Ierland doen de kandidaten opdrachten in de toffe stad Belfast, maar gaan ze ook op pad langs de prachtige kustlijn.

Het contrast met Jordanië is enorm waar de kandidaten onder andere een opdracht moeten doen bij het wereldwonder Petra. Dat is zeker een plek voor op je bucket list!

 • Winnaar: Vivienne van den Assem
 • De Mol: Jon van Eerd

2008: Mexico

Playa del Carmen Mexico

Mexico is de locatie van seizoen 8. Ze reizen het hele land door en ze starten in de woestijn bij Chihuahua. Daarn doen ze diverse opdrachten in Mexico stad, om vervolgens af te reizen naar de strandbestemmingen Playa del Carmen en Tulum.

Ik bezocht Mexico in 2019 en verbleef een paar nachten in Playa de Carmen. Dit was niet helemaal mijn bestemming, dus reisde ik door naar het prachtige eiland Isla Holbox. En dat is echt een aanrader!

 • Winnaar: Edo Brunner
 • De Mol: Dennis Weening

2007: Thailand

Ayutthaya Thailand

Foto: Alejandro Cartagena 🇲🇽🏳‍🌈 | Unsplash

Het zevende seizoen vond plaats in Thailand, een van de populairste reisbestemmingen van Zuidoost-Azië. En in dit seizoen ontdek je waarom het zo populair is: er zijn zoveel mooie plekken te bezoeken! De kandidaten doen opdrachten in hoofdstad Bangkok en bij de geweldig mooie tempels in Ayutthaya. Met de nachtrein reizen ze naar Chiang Mai en het seizoen eindigt op het strand tussen de palmbomen in Phuket.

Als je gewoon de bestemmingen volgt die de kandidaten bezoeken, heb je meteen een mooie route voor een eerste rondreis in Thailand.

 • Winnaar: Paul Rabbering
 • De Mol: Inge Ipenburg

2006: Argentinië

Salinas Grandes in Argentinie

Foto: Sofia Truppel | Unsplash

Wie is de Mol? speelt zich zelden af in Zuid-Amerika en de eerste keer was tijdens seizoen 6 in Argentinië. De opdrachten worden vooral uitgevoerd in de bruisende hoofdstad Buenos Aires, maar de kandidaten ontdekken ook mooie andere plekken in Argentinië, zoals de indrukwekkende zoutvlakte Salinas Grandes en de bossen bij Colonia Suiza.

 • Winnaar: Frédérique Huydts
 • De Mol: Milouska Meulens

2005: Australië & Indonesië

Rijstvelden op Bali

In het vijfde seizoen reizen de kandidaten weer naar twee verschillende landen: Australië en Indonesië. In Australië hebben de kandidaten twee plekken als uitvalsbasis: Adelaide in het zuiden (waar ze o.a. opdrachten doen op Kangaroo Island en Goat Island) en Darwin in het noorden. Daarna vertrekken ze naar Bali, waar ze gaan fietsen en vliegeren. Dit was het eerste seizoen met bekende Nederlanders.

In 2015 maakte ik zelf ook een soortgelijke combinatiereis naar Australië en Indonesië. Ik reisde van Cairns via de Whitsunday Islands naar Brisbane en Sydney en sloot mijn reis af in Melbourne. Daarna ging ik nog een paar dagen naar Bali om te genieten van het lekkere Indonesische eten.

 • Winnaar: Marc-Marie Huijbregts
 • De Mol: Yvon Jaspers

2003: Canada

Quebec Canada

Foto: Rich Martello | Unsplash

In seizoen vier reizen de kandidaten rond in het oosten van Canada. Ze starten in Halifax en doen opdrachten in het prachtige Nova Scotia. Via Saint John reizen ze naar de provincie Québec, waar ze opdrachten doen in de mooie steden Québec en Montreal.

Ik bezocht Canada in 2017 en maakte een roadtrip van Toronto (Ontario) naar New York City. Een geweldige reis en ik hoop ooit nog eens een nieuwe roadtrip te maken in het oosten van Canada.

 • Winnaar: Ron
 • De Mol: Elise

2002: Portugal

Palacio da Pena in Sintra

Tijdens het derde seizoen van Wie is de Mol? maken de kandidaten een enorme reis in Portugal. Ze bezoeken o.a. de prachtige steden Porto, Coimbra (met de indrukwekkende universiteitsbibliotheek), Evora en Sintra. Een van de hoogtepunten was de schatzoekopdracht bij Ilha da Berlenga, een eiland vlakbij Peniche. Deze plek ga ik snel op mijn bucket list Portugal zetten!

Zelf ben ik ook goed bekend met Portugal, ik maakte meerdere stedentrips naar Lissabon en ik verblijf jaarlijks een paar maanden in de prachtige Algarve.

 • Winnaar: John
 • De Mol: George

2001: Schotland

Edinburgh Schotland

Foto: Matthew Kalapuch | Unsplash

Het tweede seizoen van Wie is de Mol? speelt zich af in Schotland. Ze doen opdrachten in gave steden als Inverness (waar ze met een bootje over het meer van Loch Ness varen), Glasgow en Edinburgh. Tijdens dit seizoen zie je heel veel kastelen!

 • Winnaar: Sigrid
 • De Mol: Nico

1999: Australië

Sydney Opera House

Ja, je leest het goed: het allereerste seizoen van Wie is de Mol? is ook opgenomen in Australië, dit is dus het enige land dat ze twee keer hebben bezocht. Australië is echter enorm (net zo groot als Europa), dus ze bezoeken hele andere plekken dan in seizoen vijf.

In seizoen een gaan ze onder andere duiken in het Great Barrier Reef bij Port Douglas, gaan ze walvissen spotten bij Hervey Bay, bezoeken ze het toffe Fraser Island en gaan ze surfen in Byron Bay. De ontknoping is in wereldstad Sydney.

 • Winnaar: Petra
 • De Mol: Deborah

Dit waren ze, alle Wie is de Mol locaties! Welke Wie is de Mol locaties heb jij al eens bezocht? En welke zou jij nog wel eens willen bezoeken? Laat het weten door een berichtje achter te laten onder dit artikel.

Heb je zin in meer reisinspiratie?

Bestel een van deze boeken om nog meer leuke reisbestemmingen te ontdekken:

Lonely planet – Ultieme bestemmingen

National Geographic Destinations of a Lifetime

Daarnaast staat deze website ook vol met reisinspiratie! Je vind je het misschien ook leuk om deze artikelen te lezen:

En schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor tips en inspiratie voor de mooiste bestemmingen, leuke reisverhalen en goede reisaanbiedingen.

Dit artikel verscheen voor het eerst in januari 2021. Laatste update: maart 2023 met informatie over het laatste seizoen.

Alle locaties van Wie is de mol

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties