Boeken over de Pacific Crest Trail

10 Leuke boeken over de Pacific Crest Trail

Ontdek de mooiste boeken over de Pacific Crest Trail voor ultieme wandelinspiratie en avontuur. Laat je meeslepen in de wereld van langeafstandswandelen!

Wat is de Pacific Crest Trail?

De Pacific Crest Trail (PCT) is een van de meest iconische langeafstandswandelpaden ter wereld. Het pad is ongeveer 4.286 kilometer lang en loopt van de Mexicaanse grens in het zuiden tot de Canadese grens in het noorden, door de westelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens de wandeling kom je door adembenemende landschappen, waaronder woestijnen, bergketens en bossen.

Wandelaars, op de PCT bekend als thru-hikers, gaan de uitdaging aan om de hele trail in één seizoen te voltooien. Dit vert niet alleen fysieke inspanning, maar ook mentale omdat je 4 tot 6 maanden onderweg bent. Het wandelen van de PCT is een onvergelijke ervaring en leert je meer over jezelf, eenzaamheid en verbondenheid met de natuur.

Tips voor de Pacific Crest Trail: wandelen van Mexico naar Canada

Mooie boeken over de Pacific Crest Trail

De Pacific Crest Trail is een speeltuin voor avontuurlijke zielen en een bron van inspiratie voor reizigers over de hele wereld. Veel wandelaars zijn na afloop van hun tocht achter de computer gekropen om hun ervaring op te schrijven. Hier zijn diverse inspirerende boeken uitgekomen, waarvan ik er in dit artikel tien deel.

Wild: over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken (Cheryl Strayed)

Dit boek is een klassieker en iedereen die de PCT loopt kent het. Wild is een meeslepende memoire geschreven door Cheryl Strayed, die haar pijnlijke persoonlijke reis weeft met een onverschrokken solo-trektocht over de Pacific Crest Trail.

Met rauwe eerlijkheid en ongefilterde emoties neemt Strayed de lezer mee door haar worstelingen met verlies, zelfontdekking en het overwinnen van innerlijke demonen. Het boek is doordrenkt met avontuur, terwijl Cheryl door de fysieke ontberingen van de PCT navigeert, en tegelijkertijd een diepe innerlijke reis maakt. “Wild” is een inspirerend verhaal over veerkracht en het vinden van kracht in de wildernis van zowel de natuur als het eigen hart.

Het boek is in 2014 verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol. De film Wild is te zien op Disney+.

Alleen – De Pacific Crest Trail – te voet van Mexico naar Canada (Tim Voors)

Er zijn ieder jaar ook tientallen Nederlandse wandelaars die de uitdaging aangaan. Tim Voors schreef het boek Alleen en dit is een meeslepend relaas van een man die de uitdaging aangaat om alleen de Pacific Crest Trail te trotseren.

Voors neemt de lezer mee op een oprechte en soms humoristische reis, waarin hij niet alleen de fysieke ontberingen van de langeafstandstocht deelt, maar ook zijn persoonlijke ontwikkeling en de schoonheid van de natuur benadrukt. Het boek biedt een diepgaande inkijk in de eenzaamheid, veerkracht en de vreugde van zelfontdekking tijdens een solo-avontuur in de ongerepte wildernis van de PCT.

Een half jaar met drie onderbroeken. De Pacific Crest Trail. 4600 kilometer wandelen, van Mexico naar Canada. (André en Lian de Jel)

André en Lian de Jel is een Nederlands echtpaar dat samen de Pacific Crest Trail heeft voltooid. En dat is weer een hele andere ervaring dan wanneer je het alleen doet! De hoofdstukken van Een half jaar met drie onderbroeken zijn afwisselend geschreven in de ik-vorm, de ene keer lees je het verhaal van André, de andere keer van Lian. Hierdoor ontdek je dat je, zelfs als je samen loopt, elk een andere ervaring hebt op de trail.

Het wandelen van de PCT is een emotionele rollercoaster en André en Lian laten je zien wat er allemaal in je omgaat tijdens zo’n wandeling, van uitputting naar euforie en van angst naar passie. Er gebeurt zoveel met je!

Thru-Hiking Will Break Your Heart: An Adventure on the Pacific Crest Trail (Carrot Quinn)

Het Engelstalige Thru-Hiking Will Break Your Heart van Carrot Quinn is een oprechte en rauwe memoir die je meeneemt op Carrot’s avontuurlijke reis over de Pacific Crest Trail. Quinn deelt haar ervaringen als vrouwelijke thru-hiker en schuwt de donkere en uitdagende momenten niet. Het boek biedt een intieme kijk op de fysieke en emotionele ontberingen van langeafstandswandelen, terwijl het ook de schoonheid en kracht van de natuurlijke wereld en de gemeenschap van thru-hikers benadrukt.

Carrot’s bijzondere ongefilterde schrijfstijl maakt dit boek zowel meeslepend als inspirerend, waarbij ze op een eerlijke manier ingaat op de combinatie van het avontuur en de persoonlijke groei.

Thru-Hiking Will Break Your Heart: An Adventure on the Pacific Crest Trail
€ 15,51

Great detailed story, totally felt like I was on the trail as well, super inspiring. Was afraid it was gonna be a short ebook, but had a good weeks worth of reading! Loved it. - Review van een Nederlandse koper op Amazon.

Bestel nu
12/04/2023 11:10 am GMT

Pacific Crest Trail Data Book (Benedict Go)

Na alle mooie ervaringsverhalen is het nu tijd voor een praktisch boek over de Pacific Crest Trail. De Pacific Crest Trail Data Book van Benedict Go is een essentiële gids voor iedereen die van plan is de Pacific Crest Trail te trotseren. Dit handige naslagwerk biedt gedetailleerde informatie over de trail, inclusief afstanden tussen kampeerplekken, watervoorzieningen, hoogteprofielen en andere praktische details.

Het boek is op maat gemaakt voor thru-hikers die nauwkeurige en up-to-date informatie nodig hebben om hun tocht te plannen en te navigeren. Benedict Go levert met dit data-boek een waardevolle bijdrage aan de voorbereiding en uitvoering van een succesvolle PCT hike, waardoor je je meer kunt concentreren op het verkennen van de prachtige omgeving in plaats van zich zorgen te maken over logistiek.

Journeys North: The Pacific Crest Trail (Barney “Scout” Mann)

Barney Mann, beter bekend als Scout, is een legendarische hiker. Hij liep de Pacific Crest Trail samen met zijn vrouw en vier anderen in 2007 en het boek Journeys North: The Pacific Crest Trail vertelt hun verhaal. Scout, een ervaren hiker en voormalige voorzitter van de Pacific Crest Trail Association, neemt je mee op een reis door de uitdagende en prachtige landschappen van de PCT, met de focus op het noordelijke deel.

Het boek belicht niet alleen de fysieke ontberingen van langeafstandswandelen, maar ook de gemeenschapszin onder thru-hikers en de diepgaande connectie met de natuur. Het leuke aan dit boek is dat ook de persoonlijke verhalen van medewandelaars worden verteld, waardoor je nog meer verschillende facetten van de trail ontdekt.

Leuk om te weten

Scout is een beroemdheid binnen de wereld van de Pacific Crest Trail. Samen met zijn vrouw “Frodo” host hij al jarenlang hikers in zijn huis in San Diego. Je mag hier een paar nachten slapen voor je start met de trail, zodat je de laatste voorbereidingen kunt doen. Daarbij zorgt hij ervoor dat je naar het startpunt van de trail wordt gebracht. Dit doet hij allemaal voor niets, maar hij geeft wel de boodschap pay-it-forward mee.

Zelf heb ik ook een nachtje bij Scout en Frodo mogen slapen voor ik startte met de PCT en het was ontzettend leuk om dit vriendelijke stel te ontmoeten. Ze hebben werkelijk aan alles gedacht om hikers zo goed mogelijk te laten starten met een onvergetelijk avontuur. Lees hier meer over op hun website.

Barney Scout Mann geeft uitleg aan de class of 2019

The Pacific Crest Trail – Hiking America’s Wilderness Trail (Mark Larabee en Barney Scout Mann)

Heb je geen zin om een uitgebreid ervaringsverhaal te lezen maar wil je gewoon mooie plaatjes kijken? Dan is The Pacific Crest Trail – Hiking America’s Wilderness Trail van Mark Larabee en Barney Scout Mann echt een aanrader. Dit prachtig geïllustreerde boek, gepubliceerd in samenwerking met de Pacific Crest Trail Association, belicht dit legendarische wandelpad met meer dan 170 spectaculaire afbeeldingen, vastgelegd door de voornaamste wandelfotograaf van Amerika.

Het boek laat je de Pacific Crest Trail zien alsof je hem zelf loopt, maar dan vanuit je luie stoel. Je ziet de mooiste stukken van het pad in de wildernis, schilderachtige uitkijkpunten en natuurlijk wandelaars.

The Last Englishman: Thru-Hiking the Pacific Crest Trail (Keith Foskett)

The Last Englishman: Thru-Hiking the Pacific Crest Trail door Keith Foskett is een boeiende (Engelstalige) memoire die je meeneemt op het avontuurlijke pad van een Britse wandelaar op de Pacific Crest Trail (PCT). Foskett beschrijft zijn reis met humor en oprechtheid, waarbij hij de fysieke en emotionele uitdagingen van thru-hiken op de PCT in detail verkent.

Het boek biedt een levendige kijk op het dagelijkse leven op de trail, de ontmoetingen met medewandelaars en de diepgaande reflecties die plaatsvinden tijdens een dergelijke lange tocht. Foskett’s vertelstijl neemt de lezer mee naar de adembenemende landschappen van de PCT en biedt tegelijkertijd inzicht in de persoonlijke groei die voortkomt uit het omgaan met de onvoorspelbaarheid van de natuur en het overwinnen van persoonlijke grenzen.

The Last Englishman: Thru-Hiking the Pacific Crest Trail
5.0
€ 16,09

Did not put it down - Review van Wolfksi op Amazon

My wife first read the book in two days, I picked it up and did exactly the same. An excellent and well written read. Informative, entertaining and thoroughly honest. Highly recommended to anyone considering the PCT.

Bestel nu
12/04/2023 11:35 am GMT

Pacific Crest Trials: A Psychological and Emotional Guide to Successfully Thru-Hiking the Pacific Crest Trail (Carly Moree en Zach Davis)

Pacific Crest Trials: A Psychological and Emotional Guide to Successfully Thru-Hiking the Pacific Crest Trail is een waardevolle gids geschreven door Zach Davis en Carly Moree. Het boek biedt een diepgaande verkenning van de mentale en emotionele uitdagingen die gepaard gaan met het thru-hiken van de Pacific Crest Trail. Dit boek deelt niet alleen praktisch advies over uitrusting en planning, maar legt ook de nadruk op de cruciale rol van psychologische veerkracht tijdens een langeafstandstocht. Dit is iets wat vaak wordt vergeten.

Door zijn eigen ervaringen en die van andere thru-hikers te delen, biedt Davis inzichten over het omgaan met eenzaamheid, doorzettingsvermogen op de moeilijke momenten en het creëren van een gezonde mindset voor een succesvolle thru-hike. Het boek is een waardevolle bron voor aspirant wandelaars, waarbij het de nadruk legt op de geestelijke en emotionele voorbereiding die essentieel is voor het voltooien van deze uitdagende tocht.

The Pacific Crest Trail – Hiking the PCT from Mexico to Canada (Brian Johnson)

We eindigen deze lijst met een heel praktisch wandelgids. In The Pacific Crest Trail – Hiking the PCT from Mexico to Canada neemt Brian Johnson je stap voor stap mee op deze episch trektocht.

De gids is opgedeeld in 101 secties van 2 tot 3 dagen, die kunnen worden gecombineerd tot langere dagen naar eigen vermogen en voorkeur. Deze uitgebreide gids biedt alle informatie en kaarten die je als wandelaar nodig hebt. Naast de aantekeningen en routebeschrijvingen zijn er overzichtskaarten voor de hele trail en een gedetailleerde inleiding die essentieel advies geeft voor het plannen en voltooien van de route.

Van informatie over inpakken, benodigdheden, water en beren tot details over de bergen, flora en fauna, en de regio’s die je tegenkomt, is dit een onmisbare metgezel voor het aangaan – en voltooien – van dit avontuur van je leven.

Meer wandelinspiratie

En, heb je al bedacht welk boek over de Pacific Crest Trail je eerst wilt lezen? Zelf heb ik ook een flink stuk van deze epische trek gedaan, mijn reisverslagen kun je hier lezen:

Daarnaast kun je op deze website nog veel meer lezen over mooie langeafstandswandelpaden. Lees ook:

En schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor leuke reisverhalen en tips voor de mooiste bestemmingen.

Wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt, is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je een van de boeken bestelt via de links in dit artikel. Dit kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.