Bucket list Amerika

Bucket list Amerika: 9 droomplekken die ik nog eens wil bezoeken

Zelfs na vijf reizen ben ik nog lang niet klaar met het ontdekken van Amerika. In dat land is zoveel moois te zien! In deze blog neem ik je mee en vertel ik je welke plekken er nog op mijn ellenlange bucket list Amerika staan, die ik voor het gemak toch ietsje heb ingekort.

Wildlife en geisers spotten in Yellowstone National Park

Top 10 mooie plekken in Yellowstone

Yellowstone lag twee jaar geleden iets uit de richting tijdens onze road trip, maar ik wil deze bijzondere plek zeker een keertje bezoeken! De felgekleurde geisers, de watervallen, bossen en veel wildlife, het lijkt me prachtig!

Ik bezocht Yellowstone in juni 2019. Lees hier mijn reisverslagen.

Eilandhoppen op Hawaii

Video Hawaii - 2 weken genieten op Oahu, Maui en Big Island

Ook Hawaii staat al tig jaar hoog op mijn bucket list. De groene bergen, de witte stranden, palmbomen en de bijzondere nationale parken, het lijkt me allemaal geweldig om te zien. Ik wil in ieder geval de Road to Hana rijden op Maui en Volcanoes National Park op Big Island bezoeken. Grote kans dat ik deze bestemming in 2019 ga bezoeken!

Ik bezocht Hawaii in mei 2019. Lees hier mijn reisverslagen.

De plantages in Louisiana bezoeken

Bucket list Amerika - plantage louisiana
Foto: Ron Dauphin | Unsplash

Samen met een collega doe ik mee aan een wedstrijd om een reis door Amerika te winnen en inmiddels zijn we doorgedrongen tot de laatste twaalf. Ons plan is om de route van de Underground Railroad (de route die slaven vroeger namen om van het zuiden naar het noorden van Amerika te vluchten) te volgen van New Orleans naar Detroit. In de omgeving van New Orleans (wat me overigens een hele toffe stad lijkt), vind je nog een aantal plantages. Het lijkt me erg indrukwekkend om hier eens een rond te lopen.

Uiteindelijk hebben we vliegtickets en twee weken autohuur gewonnnen. Op het moment dat we de reis echter wilden boeken, ging het desbetreffende reisbureau falliet. Balen!
Me vergapen aan de bizarre kleuren van Fly Geyser in Nevada

Heb je ooit zoiets tofs gezien? Volgens mij is het erg bijzonder om deze geiser in het echt te zien. Je kunt hem helaas niet van dichtbij bekijken, hij ligt namelijk op een stukje privé-land. Maar als het goed is, is hij ook zichtbaar vanaf Route 34 (in de buurt van Gerlach, Nevada), dus over die weg wil ik nog wel eens rijden als ik in de buurt ben.

Op de foto met de cactussen in Saguaro National Park

Saguaro National Park
Foto: Karl Magnuson | Unsplash

De grootste cactussen van Amerika vind je in Saguaro National Park, vlakbij Tucson (Arizona). Volgens mij is dit wel een van de gaafste plekken ter wereld om toffe foto’s te maken. De cactussen kunnen hier wel 15(!) meter hoog worden, hoe gaaf is dat?

Een nachtje slapen in Dry Tortugas National Park

Dry Tortugas
Foto: Bryan Goff | Unsplash

Dry Tortugas National Park bestaat uit een aantal eilanden, meer dan 100 kilometer vanaf Key West (Florida). Het is behoorlijk prijzig om hier te komen, je kunt met een ferry ($170) of met een watervliegtuig ($300). Op de eilanden vind je o.a. Fort Jefferson (een oud fort, dat lang geleden gebruikt werd als gevangenis en rondom de eilanden kun je heel goed snorkelen. Je kunt ervoor kiezen om een tentje mee te nemen en een nachtje te slapen op deze wonderlijke plek. Je dient hiervoor wel een vergunning aan te vragen.

Elvis bezoeken in Graceland

Elvis is zo’n beetje mijn guilty pleasure, ik ben gek op zijn muziek! In Las Vegas zet ik non-stop Viva las Vegas op en ik krijg geen genoeg van Suspicious Minds. Het is voor mij dan ook een must om ooit eens Graceland te bezoeken, zijn landgoed in Memphis.
Sequoia’s zien in Sequoia National Park

Sequoia National Park
Foto: Vitto Sommella | Unsplash

Ik vind het nog steeds jammer dan ik twee jaar geleden tijdens mijn road trip in het zuidwesten van Amerika geen enkele sequoia heb gezien. Sequioa National Park lag helaas niet op de route en in Yosemite hadden we vooral pech omdat de Mariposa Grove was gesloten (de plek om daar sequoias te spotten). Het lijkt me nog wel eens tof om deze reuzen te zien, en dan het liefst in Sequoia National Park.

Kamperen bij Havasu Falls

Bucket list Amerika - Havasu falls
Foto: Cara Fuller | Unsplash

Dit is een plek die ik pas een paar maanden geleden ontdekte, maar die heel snel daar de bovenste regionen van mijn bucket list schoot: Havasu Falls. Deze plek is alleen te voet of per helikopter te bereiken en ligt in de buurt van de Grand Canyon. Het water heeft hier een prachtige blauw-groene kleur, en je vind hier diverse watervallen. Je mag hier alleen komen als je een vergunning hebt om hier te kamperen (of een reservering hebt voor een kamer in een lodge). Deze vergunningen gaan op 1 februari in de verkoop en zijn in no-time uitverkocht. Het is dus erg bijzonder als het je lukt er eentje te bemachtigen. En ik ga het volgend jaar proberen, wish me luck!

Dit was (een deel van) mijn bucket list Amerika. Welke plekken zou jij nog wel eens willen bezoeken?

Meer reisinpiratie?

Bekijk dan ook een van deze bucket lists:
Bucket list Nationale Parken in Amerika
Bucket list Oceanië
Bucket list Zuid-Amerika

Of bestel een van deze fijne boeken:

Bucket list Amerika - 9 droomplekken die ik nog eens wil bezoeken

Bucket list Amerika - 9 droomplekken die ik nog eens wil bezoeken

Bucket list Amerika - 9 droomplekken die ik nog eens wil bezoeken

Bucket list Amerika - 9 droomplekken die ik nog eens wil bezoeken

Bucket list Amerika - 9 droomplekken die ik nog eens wil bezoeken

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties