bucket list nationale parken amerika

Bucket list Nationale Parken in Amerika

Over een kleine twee weken vertrek ik weer naar mijn favoriete vakantieland: Amerika! Deze keer doen we veel nationale parken aan, iets waar ik enorm naar uitkijk. Tot nu toe heb ik alleen nog maar de Everglades in Florida bezocht, maar er zijn nog erg veel Nationale Parken in Amerika die ik nog eens zou willen bezoeken. In deze blog mijn bucket list met Nationale Parken in Amerika.

Rocky Mountain National Park

bucket list Nationale park AmerikaFoto: docoverachiever

Sinds ik vorig jaar in de Blue Mountains (Australië) ben geweest, ben ik helemaal fan van bergen. Ik ben vooral dol op mooie uitzichten! Een bezoek aan Rocky Mountain National Park in Colorado staat dus op mijn verlanglijstje. Naast de mooie uitzichten heb je ook een grote kans hebt op het spotten van wildlife; er komen onder andere elanden, poema’s en zwarte beren in dit National Park.

Hawaii Volcanoes National Park

Petrogliefen in Volcanoes National Park.
Petrogliefen in Volcanoes National Park.

Op Hawaii kun je het Volcanoes National Park vinden, met meerdere (nog actieve) vulkanen. Bijzonder is dat er door de vulkanen verschillende ecosystemen voorkomen in het park, zo heb je zowel regenwouden als woestijngebieden. Mocht ik ooit op Hawaii terechtkomen (gaat vast een keer gebeuren), dan ga ik hier zeker een kijkje nemen.

Ik bezocht Volcanoes National Park in de zomer van 2019.

Arches National Park

Landscape Arch in Arches National Park
Landscape Arch in Arches National Park.

Dit National Park in Utah bezoek ik over een paar weken, en het lijkt me echt geweldig mooi. Arches National Park is (voor Amerikaanse begrippen) een klein park, maar heeft de meeste natuurlijke bruggen (arches) ter wereld. Daarnaast zijn er ook veel andere vreemde rotsformaties te spotten. Ik hoop hier ook veel mooie foto’s te kunnen maken.

Ik bezocht Arches National Park in de zomer van 2016.
Yellowstone National Park

Grand Prismatic Spring - uitzichtpunt in Yellowstone
Yellowstone is een plek waar je je ogen uitkijkt. Er is zoveel moois te zien!

Yellowstone lijkt me één van de meest bijzondere parken om rond te lopen. Je hebt hier ontzettend veel: wildlife (beren, herten, bizons), mooie bossen, uitgestrekte weiden, watervallen en natuurlijk de beroemde geisers en felgekleurde poelen. De kleuren van die geisers en poelen zijn zo opvallend, dat ik bijna niet kan geloven dat het echt is. Ik moet er dus wel een keer naar toe om het met eigen ogen te aanschouwen.

Ik bezocht Yellowstone in de zomer van 2019.

Grand Canyon National Park

Fotoblog Grand Canyon

Nog eentje die ik binnenkort van mijn bucket list kan strepen. Op televisie en op foto’s ziet de Grand Canyon er al gigantisch uit, maar volgens mij is het in het echt nog veel indrukwekkender. Ik ben heel erg benieuwd!

Ik bezocht Grand Canyon National Park in de zomer van 2016.

Welke Nationale Parken in Amerika staan er nog op jouw bucket list?

Meer lezen over Amerika?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Bucket list Amerika: 9 droomplekken die ik nog eens wil bezoeken
Rare dingen die je alleen in Amerika ziet
Boeken over Amerika | 27 tips

En lees in deze boeken meer over de prachtige nationale parken in Amerika:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties