Bucket list Oceanie

Bucket list Oceanië

Oceanië is een continent dat niet bepaald naast de deur ligt. Je doet er minimaal 24 uur over om er te komen, en met een beetje pech heb je zelfs twee nachtvluchten. Toch is het de moeite waard om af en toe die kant op te gaan, want het is er prachtig! Tijdens mijn reis naar Australië keek ik mijn ogen uit en ik wil dolgraag meer plekken ontdekken op dit continent. In deze blog deel ik mijn bucket list Oceanië.

Fiji

Bucket list Oceanië - FijiFoto: Paul D’Ambra – Australia | Foter.com

Zoals jullie misschien wel weten, hou ik enorm van mooie zandstranden met een lange rij palmbomen. Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden, die er ongeveer zo uit zien. Ik zou me hier prima een paar dagen (of weken) kunnen vermaken. En wist je dat de internationale datumgrens over het eiland Taveuni loopt? Lijkt me supergrappig om daar eens over heen te springen.

Tasmanië

Bucket list Oceanië - TasmaniëFoto: Christine Mendoza | Unsplash

Ik ben opgegroeid in het dorp waar Abel Tasman is geboren en heb bijna 20 jaar aan de Abel Tasmanweg gewoond, alleen dat al is een reden om een keer naar Tasmanië te gaan. Daarnaast lijkt het me ook een prachtig eiland, waar je de mooiste wandelingen kunt maken en vrijwel niemand tegenkomt. Want wie gaat er nu naar Tasmanië?
Palau

Bucket list Oceanië - PalauFoto: aussieSkiBum | Foter.com

Al jaren ben ik groot fan van Survivor, de Amerikaanse versie van Expeditie Robinson. Regelmatig wordt dit programma opgenomen in Palau, waarvan je echt de mooiste beelden ziet. De kleine groene eilanden, de blauwe zee, de watervallen, supermooi! En je kunt hier ook snorkelen in Jellyfish Lake, een meer boordevol (ongevaarlijke) kwallen.

Uluru (Australië)

Bucket list Oceanië - UluruFoto: WanderingtheWorld (www.ChrisFord.com) | Foter.com

Drie jaar na mijn reis in Australië baal ik er nog steeds een beetje van dat ik het rode centrum heb overgeslagen. Het lijkt me echt supergaaf om hier nog eens een tour te doen en een rondwandeling te maken om Uluru, de magische grote rots midden in de vlakke woestijn.

Bora Bora (Frans-Polynesië)

Bucket list Oceanië - Bora BoraFoto: Julius Silver | Pexels

Ik ken Bora Bora eigenlijk alleen van de villa’s op het water. Het kost vast een godsvermogen, maar daar moet ik gewoon een keer geslapen hebben. Punt.

Paaseiland (Chili)

Bucket list Oceanië - PaaseilandFoto: MastaBaba | Foter.com

Hoewel Chili natuurlijk een land is in Zuid-Amerika, hoort Paaseiland officieel nog net bij Oceanië. Ik vind het echt zo bizar dat deze plek volstaat met die gekke beelden. Het lijkt me echt fascinerend om hier eens rond te lopen.

Nieuw-Zeeland

Bucket list Oceanië - Nieuw ZeelandFoto: Jean-Pierre Brungs | Unsplash

Ik heb lang gezocht naar een bestemming binnen Nieuw-Zeeland om op deze lijst te zetten, maar dat is praktisch onmogelijk. De natuur in het hele land is zo indrukwekkend mooi, dat ik niet anders kan dan dit hele land maar te noemen. Ooit wil ik een keer een road trip maken in dit land en lekker gaan kamperen. Mooier dan dit kan bijna niet.

Zo, dat was weer een mooie lijst vol met reisinspiratie, ik kan echt niet wachten om deze plekken te bezoeken (heeft iemand een geldboom voor me?). Wat staat er op jouw bucket list Oceanië?

Meer reisinspiratie?

Check dan ook een van deze bucket lists:
Bucket list Zuid-Amerika
Bucket list Azië
Bucket list Afrika: deze plekken zou ik nog wel eens willen bezoeken

Of bestel een van deze fijne boeken voor nog meer reisinspiratie:

bucket list oceanie

bucket list oceanie

bucket list oceanie

bucket list oceanie

bucket list oceanie

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties