Bucket list Roadtrips

Bucket list Roadtrips

Uren rijden over mooie wegen, meezingen met foute muziek op de radio, nieuwe plekken ontdekken en stoppen waar je maar wilt. Ik ben echt dol op roadtrips. De laatste jaren heb ik al over een aantal prachtige wegen gereden, maar er staan er nog wel een aantal op mijn bucket list. In deze blog een overzicht: mijn bucket list roadtrips.

Route 66, Verenigde Staten

Fotoverslag Route 66
The mother of all roadtrips: Route 66. Vorig jaar heb ik er al een beetje van mogen proeven en reed ik in Californië en Arizona een stukje over dit klassieke stukje highway in Amerika. Sommige stukken waren een beetje saai (hoort erbij), maar op andere stukken keek ik mijn ogen uit. Het lijkt me echt fantastisch om een keer de hele route te doen en van Chicago naar Los Angeles te rijden.

De Duitse Alpenroute

Bucket list roadtripsFoto: F.d.W. via Foter.com

Iets dichter bij huis is de Duitse Alpenroute. Deze weg van ongeveer 450 kilometer loopt door het zuiden van Duitsland (onder München). Bergen, meren, kastelen en authentieke Beierse dorpjes. Dit lijkt me echt een prachtige route om dit – voor mij onbekende – deel van Duitsland te ontdekken. Wie gaat er mee?

Southern Scenic Route, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat hoog op mijn bucket list, ik wil dit land erg graag nog een keer bezoeken. Het lijkt me ook een geweldig land om te roadtrippen en te slapen in de prachtige natuur (bij voorkeur met een camper of een tent). Een van de mooiste routes in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland is de Southern Scenic Route. Hoge bergen, mooie meren en een geweldige kustlijn. Wat wil je nog meer?

De Garden Route, Zuid Afrika

Bucket list roadtripsFoto: atlanticstorm (Christopher_Griner) via Foter.com

Afrika staat niet heel hoog op mijn bucket list, maar hoe meer ik erover lees, hoe meer ik daar toch een keertje naar toe wil gaan. Ik wil toch echt nog een de big five in het wild zien. Een van de mooiste routes in dit continent is de Garden Route (Tuinroute) in Zuid-Afrika, tussen Kaapstad Port Elizabeth. Fantastische stranden, bijzondere natuurparken en een hoop wildlife. Het lijkt me geweldig.

Hringvegur, IJsland

Bucket list roadtripsFoto: Djof via Foter.com

IJsland heeft slecht 1 snelweg: de Hringvegur. Deze weg loopt in een cirkel door het land, dus een perfecte weg om IJsland te ontdekken. Vanaf deze weg kun je bijna alle highlights van IJsland spotten: vulkanen, geisers, rare rotsformaties, watervallen en schattige dorpjes. Ik heb nu al zin om deze weg te ontdekken.

Great Ocean Road, Australië

Route oostkust Australië
Om eerlijk te zijn heb ik deze route al een keer gereden. Dat was echter tijdens een eendaagse excursie vanuit Melbourne en zat ik achter in een busje. Ik heb geweldig mooie dingen gezien (Twelve Apostles, Loch Ard Gorge en koala’s), maar langer dan 5 minuten had ik niet de tijd om het te bekijken, te weinig tijd en te slecht weer. Deze roadtrip doe ik dus graag nog een keer over om dan echt te kunnen genieten van deze prachtige route.

De Pan-Amerikaanse weg


Een paar jaar geleden kwam ik op Costa Rica iemand tegen die een deel van de Pan-Amerikaanse weg volgde. Toen kriebelde het al een beetje, hoe gaaf zou het zijn om deze reis te maken? De Pan-Amerikaanse weg loopt van Alaska naar Chili. Vooral het stuk in Zuid-Amerika lijkt me prachtig, je komt hierbij door o.a. Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia en Chili. Al deze landen wil ik dolgraag nog een keer ontdekken.

Er zijn ongelooflijk veel mooie roadtrips te maken op deze wereld. Welke staat er nog op jouw bucket list?

Meer reisinspiratie nodig?

Bekijk dan ook een van deze bucket lists:
10 gave watervallen voor op je bucket list
Bucket list Midden-Amerika
Bucket list: natuurwonderen die ik nog eens wil zien

Of blader door een van deze fijne boeken voor meer road trip inspiratie:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties