bucket list verenigd koninkrijk

Bucket list Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is een plek waar ik nog niet vaak (genoeg) ben geweest. Brexit of niet, er zijn toch nog best een paar plekken die ik daar wil bezoeken. Daarom deel ik in deze blog mijn bucket list Verenigd Koninkrijk.

Loch Ness

Ik hou best wel van verhalen over mysterieuze monsters en daarnaast zou ik graag Schotland eens bezoeken. Dus wat mij betreft is het meer van Loch Ness wel een must see. Ook als ik het monster van Loch Ness niet zou zien, lijkt het me een prachtige omgeving om te ontdekken.

Glastonbury

bucket list verenigd koninkrijk - GlastonburyFoto: Wikimedia Commons

Huh, Glastonbury, daar ben je toch al eens geweest? Klopt! Ik bezocht het festival in 2014 en in 2016, maar het dorpje zelf heb ik amper gezien. Een daar is ook genoeg te beleven! Vanuit mijn tent kon ik in de verte de beroemde Glastonbury tor zien liggen en ik heb die altijd al eens willen bezoeken. Dus de volgende keer dat ik naar Glastonbury ga, skip ik het festival en klim ik de heuvel op naar die toren.

Edinburgh

bucket list verenigd koninkrijk - EdinburghFoto: Adam Wilson | Unsplash

Als groot Harry Potter fan moet ik toch ooit eens naar Edinburgh want schrijfster J.K. Rowling werd in deze stad geinspireerd om de beroemde boekenreeks te schrijven. Daarnaast lijkt het me echt een hele toffe stad vol bijzondere bouwwerken.

Brighton

bucket list verenigd koninkrijk - BrightonFoto: Radana Sedlackova | Unsplash

Ik heb nog nooit een Engelse kustplaats bezocht, maar als ik er eentje mocht kiezen, dan is het Brighton. Ik denk hierbij vooral aan felgekleurde strandhuisjes en lekker strandstoelen. Een perfecte plek om rond te dwalen op een zonnige dag.

West Highland Way

Bucket list Verenigd Koninkrijk - West Highland WayFoto: Tatters | Flickr

Wandelen kan ook erg goed in het Verenigd Koninkrijk en een van de meest bekende langeafstandswandelingen is de West Highland Way. De route is 152 kilometer lang en loopt van Milngavie (vlakbij Glasgow) tot Fort William. Mocht ik de smaak na de Pacific Crest Trail te pakken hebben, dan ga ik deze wandeling zeker eens proberen en genieten van de prachtige Schotse Hooglanden.

Dark Hedges in Noord-Ierland

Dark HedgesFoto: Trevor Cole | Unsplash

In het Verenigd Koninkrijk zijn veel toffe scènes opgenomen voor Game of Thrones en de Dark Hedges in Noord-Ierland is daardoor heel herkenbaar. Hoe tof zou het zijn om over deze weg te lopen?

Krijtrotsen van Dover

De beroemde krijtrotsen van Dover lijken me ook prachtig om eens te zien. De steile kliffen en de spierwitte kleur, wat een geweldig gezicht moet dat zijn!

Isle of Skye

Isle of SkyeFoto: Christopher Czermak | Unsplash

Isle of Skye is volgens mij de ultieme plek om Schotland te ervaren. Ruwe natuur, gekke rotsformaties en eindeloos mooie uitzichten. De perfecte plek om mooie plaatjes te schieten.

Windsor

bucket list verenigd koninkrijk - WindsorFoto: King’s Church International | Unsplash

De hele wereld zat vorig jaar aan de buis gekluisterd vanwege de bruiloft van Megan en Harry. Ik keek ook, maar dwaalde tijdens de tocht met de koets behoorlijk af. Wat reden ze door een prachtige omgeving! Windsor ziet er echt uit als een prachtig Engels dorpje met een indrukwekkend kasteel, dat moet ik eens zien!

Road trip in de Cotswolds

CotswoldsFoto: Ivy Barn | Unsplash

Golvende heuvels, kleine dorpjes en huizen bedekt met klimop. Het gebied Cotswold (ten noordoosten van Bristol) lijkt op het Engeland uit de film. Het lijkt me echt heerlijk om eens een leuke road trip te maken in dit gebied en de dorpjes te ontdekken.

Giant’s Causeway

Giants CausewayFoto: Patrick Metzdorf | Unsplash

In Noord-Ierland vind je Giant’s Causeway, een bizarre rotsformatie bestaande uit allemaal kleine pilaren. Het schijnt ooit ontstaan te zijn door een vulkaanuitbarsting en het gebied staat al een tijdje op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Als ik dan toch in Noord-Ierland ben voor de Dark Hedges, wil ik ook zeker een bezoek brengen aan deze bijzondere plek.

Dit zijn de plaatsen die ik graag nog eens wil bezoeken in het Verenigd Koninkrijk. Welke bestemmingen staan er op jouw bucket list Verenigd Koninkrijk?

Meer reisinspiratie nodig?

Check dan ook deze bucket lists:
Bucket list: de 15 mooiste plekken in België
Bucket list Frankrijk
Bucket list Spanje

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties