De mooiste watervallen ter wereld - reisinspiratie

25x De mooiste watervallen ter wereld

Wat zijn de mooiste watervallen ter wereld? Dit is een overzicht met de meest indrukwekkende watervallen ter wereld.

De mooiste watervallen ter wereld

Watervallen zijn er in alle soorten en maten en het is altijd geweldig om ze tegen te vallen. Over de hele wereld vind je watervallen. In dit overzicht lees je alles over de allermooiste watervallen ter wereld, gerangschikt per werelddeel.

Mooiste watervallen in Europa

Dit zijn de mooiste watervallen in Europa.

Plitvice watervallen, Kroatië

Een van de meest bekende watervallen in Europa vind je in Kroatië, in Nationaal Park Plitvicemeren. In dit park zijn veel (natuurlijke) dammen, waardoor er veel watervallen ontstaan. De meeste meren hebben een prachtige turquiose kleur. Het is een geweldige plek om een dagje te gaan wandelen.

Lees ook: Nationaal Park Plitvicemeren: de mooiste watervallen in Kroatië

Nationaal Park Plitvicemeren

Skradinski buk, Kroatië

Krka Nationaal Park ligt ook in Kroatië en hoewel het iets minder bekend is dan de Plitvicemeren, is dit ook een geweldig mooi stukje natuur! Ook dit is een groen park vol watervallen en waterpartijen waar je je ogen uitkijkt. In het park vind je Skradinski buk, deze bestaat uit 17 (!) watervallen. De ene waterval loopt over in de andere en het is echt fantastisch om te zien.

Lees ook: De mooiste plekken in Kroatië

Gullfoss, IJsland

In IJsland barst het van de mooie watervallen en is alleen daarom al het bezoeken waard. Een van de bekendste watervallen is Gullfoss. Dit betekent “Gouden waterval”. Als de zon er op schijnt zie je namelijk supermooie regenbogen. De waterval is makkelijk bereikbaar met de auto vanaf Reykjavik.

Dettifoss, IJsland

Een andere geweldig mooie waterval in IJsland is de Dettifoss. Dit is de meest krachtige waterval in Europa en ligt in het noordoosten van het land. De waterval is meer dan 100 meter breed en 44 meter hoog en het water komt met een enorm volume naar beneden. Een spektakel om te zien!

Seljalandsfloss, IJsland

Weer een prachtige waterval in IJsland! De Seljalandsfloss ligt in het zuiden van IJsland, vlak aan de beroemde ringweg. De waterval heeft een hoogte van 65 meter en is echt een plaatje om te zien. Er loopt een (glibberig) pad achter de waterval langs en dat is een leuke wandeling om te maken. Trek wel stevige schoenen en een regenjas aan.

Staubbachfall Wasserfall, Zwitserland

Ook in Zwitserland vind je veel mooie watervallen. Een van de mooiste plekken om watervallen te zien is het dorpje Lauterbrunnen in de Jungfrauregio. In deze vallei vind je meerdere watervallen. De meest bekende (en de meest opvallende) is de Staubbachfall Wasserfall. Deze waterval is bijna 300 meter hoog en komt prachtig achter het dorpje van de steile berg afgekletterd. Supermooi om te zien!

Lees ook: De mooiste plekken in Zwitserland

Staubbachfall Wasserfall - Zwitserland

Kilt rock waterfall, Schotland

Wat mij betreft de waterval met de tofste naam: de Kilt rock waterfall in Schotland. Deze waterval op het eiland Skye dondert met veel geweld van een klif de zee in.

Mooiste watervallen in Noord-Amerika

Dit zijn de mooiste watervallen in Noord-Amerika.

Havasu falls, Arizona (VS)

De Havasu Falls vind je in de Grand Canyon in Havasupai Indian Reservation. Je moet er wel wat voor over hebben om hem te zien, je moet 13 kilometer naar beneden wandelen (en op de terugweg weer omhoog). Maar dan kun je wel even lekker zwemmen in de mooie waterpoel onder de waterval.

Omdat deze waterval in een reservaat ligt, mag je hier alleen komen met een reservering voor de campground of de lodge. Hier is ieder jaar een flinke run op, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Kijk op deze website voor meer informatie.

Havasu falls, Arizona - via Depositphotos

McWay Falls, Californië (VS)

De McWay Falls heb ik ooit eens gezien toen ik over Highway 101 reed. Het is een hele bijzondere waterval die op het strand uitkomt. Helaas kon ik de waterval niet van dichtbij bekijken, want het Julia Pfeiffer Burns State Park waarin de waterval zich bevindt was gesloten in verband met bosbranden. En daar baal ik nog steeds van, dus ik hoop ooit weer eens terug te gaan en hem alsnog te zien.

Yosemite Falls, Californië (VS)

De hoogste waterval in de Verenigde Staten van Amerika is te vinden in Yosemite National Park. De Yosemite Falls is 739 meter hoog. Hij is het meest indrukwekkend om te zien na een winter waarin veel sneeuw is gevallen. In de maanden mei en juni komt de waterval dan met veel geweld naar beneden.

Zelf was ik hier in de zomer, dan is het maar een klein straaltje. Maar door de enorme hoogte van de waterval blijft het tof om te zien!

Yosemite Falls in Californie

Multnomah Falls, Oregon (VS)

In de Amerikaanse staat Oregon ligt een van de mooiste watervallen van Amerika: de Multnomah Falls. Het ligt in de bossen van de Columbia River Gorge, niet ver van de stad Portland. De waterval is 189 meter hoog en wat het zo speciaal maakt is de brug uit 1914 die over de waterval ligt. Dat maakt het echt sprookjesachtig mooi!

Tip! Bezoek deze waterval in de herfst, met de herfstkleuren is het nog mooier!

Lees ook: Rondreis in Oregon: 10 mooie bezienswaardigheden

Yellowstone Falls, Wyoming (VS)

Tijdens mijn reizen in Amerika heb ik ongelooflijk veel mooie watervallen gezien en de Yellowstone Falls in Yellowstone National Park horen absoluut in dit rijtje thuis! Het zijn twee watervallen in de Yellowstone River, de Upper Falls en de Lower Falls. Beide watervallen zijn goed te zien tijdens een mooie wandeling in de Grand Canyon of the Yellowstone.

Yellowstone Falls

Manawaiopuna Falls, Hawaii (VS)

De Manawaiopuna Falls op het Hawaiiaanse eiland Kauai wil ik al zien sinds ik op mijn tiende de film Jurassic Park zag. In een van de eerste scènes zie je namelijk een helikopter langs die waterval vliegen en het lijkt me echt supergaaf om dat ook eens te doen.

De waterval staat ook bekend als Jurassic Falls en is 122 meter hoog. Ze liggen diep verstopt in de jungle en je kunt ze alleen zien vanuit een helikopter.

Akaka Falls, Hawaii (VS)

Een van de grootste verrassingen van mijn rondreis op Hawaii was Akaka Falls State Park op Big Island. Het ligt wat uit de richting van alle andere bezienswaardigheden en het is niet zo groot, maar als je de Akaka Falls ziet, dan is het de omweg absoluut waard. Dit is een smalle, maar hoge waterval die in een soort put lijkt te verdwijnen. Heel gaaf om te zien!

Akaka Falls Hawaii

Watkins Glen, New York State (VS)

Watkins Glen is een klein dorpje in New York State aan een van de Finger Lakes. De reden waarom hier jaarlijks veel toeristen komen is vanwege het Watkins Glen State Park. Hier wandel je door een kloof en kun je maar liefst 19 verschillende watervallen spotten. Door de vele begroeiing en de leuke bruggen en trappen is het echt sprookjesachtig mooi.

Lees ook: Roadtrip in New York State: 6 leuke stops

Watervallen in Watkins Glen State Park

Niagara Falls, Ontario (Canada)

De Niagara Falls liggen op de grens van Canada en Amerika en ze behoren tot de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Het is nogal een toeristische bedoening, maar de watervallen zijn nog steeds fantastisch om te zien. Er komt namelijk een gigantische hoeveelheid water naar beneden, wat het echt spectaculair maakt.

Het is echt een aanrader om met een bootje langs de watervallen te gaan. Trek wel een van de felgekleurde poncho’s aan, want je wordt hoe dan ook nat.

Lees ook: De Niagarawatervallen bezoeken: dit moet je weten

Niagarawatervallen

Mooiste watervallen in Zuid-Amerika

Wat zijn de mooiste watervallen in Zuid-Amerika?

Iguazu-watervallen, Argentinië & Brazilië

Op de grens van Argentinië en Brazilië vind je de Iguazu Falls. Dit is niet een enkele waterval, het zijn er maar liefst 270! Iguazu Falls is daarmee de grootste verzameling van watervallen ter wereld. Een gave plek om eens rond te lopen, toch?

Leuk om te doen: bezoek de watervallen met een boottocht.

Iguazu-watervallen - via Depositphotos

Angel Falls, Venezuela

De hoogste waterval ter wereld vind je in Canaima National Park in Venezuela. De Angel Falls (Salto Angel) is maar liefst 979 meter hoog en ligt midden in de jungle. Een bijzonder schouwspel!

Kaieteur Falls, Guyana

Een van de minder bekende watervallen op deze lijst met de mooiste watervallen ter wereld zijn de Kaieteur Falls. Je vindt deze waterval in Guyana (een land tussen Venezuela en Suriname) en er komt hier een ontzettend indrukwekkende hoeveelheid water naar beneden! De waterval heeft een hoogte van ruim 250 meter.

Gocta-waterval, Peru

De Gocta-waterval (of Gocta Cataracts) is een van de meest verstopte watervallen op deze lijst met de mooiste watervallen ter wereld. Hij ligt in de jungle in het Amazonegebied en is pas in 2002 ontdekt! Ze weten nog niet exact hoe hoog deze waterval is, maar bij de laatste meting bleek dit 771 meter te zijn. Dat maakt deze waterval een van de hoogste watervallen ter wereld.

Mooiste watervallen in Oceanië

Dit zijn de mooiste watervallen in Oceanië.

Stirling falls, Nieuw-Zeeland

De mooie Stirling Falls vind je in Milford Sound in Nieuw-Zeeland. Milford Sound is een bekende fjord op het zuidereiland en maar liefst 16 kilometer lang. Vanaf Queenstown is het makkelijk om een cruise te maken naar deze wonderschone plek.

Stirling falls in Milford Sound

Foto: Maaike Cammarota

Mooiste watervallen in Azië

Dit zijn de mooiste watervallen in Azië.

Kuang Si Waterval, Laos

De Kuang Si Falls in Laos is een van de mooiste watervallen in Azië. Het ligt in de jungle en bestaat uit verschillende kleine watervallen die uitkomen in een prachtig turquiose meertje. Je kunt hier zwemmen, dus neem je zwemkleding mee!

Ban Gioc – Detian Falls, China & Vietnam

De Ban Gioc – Detian watervallen zijn de vierde grootste watervallen ter wereld. Het is een groep watervallen in een prachtige groene omgeving op de grens van China en Vietnam. Je kijkt je ogen uit bij deze watervallen, want het is een prachtig gezicht om ze te zien (en te horen) tussen alle bomen en rotsen met mos.

Mooiste watervallen in Afrika

Dit zijn de mooiste watervallen in Afrika.

Victoriawatervallen, Zambia & Zimbabwe

De Victoriawatervallen (of Victoria Falls) is een van de meest beroemde watervallen ter wereld. De watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en ze komen samen in de Zambezi River. De watervallen zijn ongeveer 100 meter hoog en ze zijn op het breedste punt maar liefst 1700 meter breed. Spectaculair om te zien!

Tip! De beste manier om de Victoriawatervallen te zien is met een helikoptervlucht.

Victoriawatervallen - via Depositphotos

Calandula Falls, Angola

In Afrika zijn nog meer spectaculaire watervallen en de Calandula Falls in Angola is daar absoluut een van. Ze zijn 105 meter hoog en 400 meter breed en spectaculair om te zien tussen de groene bomen. In tegenstelling tot de (veel) bekendere Victoriawatervallen zul je hier niet zoveel toeristen tegenkomen, want Angola is nog niet zo ontdekt.

Meer reisinspiratie!

Heb je na het lezen van dit artikel met de mooiste watervallen ter wereld zin om op pad te gaan? Dit zijn een paar toffe boeken vol reisinspiratie:

Lonely Planet – 101 Wereldwonderen

Bucketlist reizen – 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben

Daarnaast kun je op deze website ook veel leuke artikelen vol reisinspiratie vinden. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Daarnaast deel ik in mijn nieuwsbrief ook regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Dit artikel verscheen voor het eerst in november 2017. Laatste update met nog meer mooie watervallen: november 2022.

De mooiste watervallen ter wereld - reisinspiratie

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties