Bucket list watervallen

10 gave watervallen voor op je bucket list

De afgelopen zomer heb ik veel watervallen gespot en dat was echt zo gaaf! Ik was blown away door de Niagara Falls (wat een geweld) en de watervallen in Watkins Glen State Park waren sprookjesachtig mooi. Dit smaakte naar meer, dus tijd voor een nieuwe bucket list: watervallen.

Iguazu falls, Argentinië & Brazilië

watervallen

Foto: alobos Life via Foter.com

Op de grens van Argentinië en Brazilië vind je de Iguazu falls. Dit is niet een enkele waterval, het zijn er maar liefst 270. Iguazu falls is daarmee de grootste verzameling van watervallen ter wereld. Een gave plek om eens rond te lopen, toch?

Havasu falls, Arizona (VS)

watervallen

Foto: Cara Fuller via Unsplash

Het is dat ik pas later achter het bestaan van deze waterval kwam, anders had ik vorig jaar een poging gedaan om hem te bezichtigen. De Havasu falls vind je namelijk in de Grand Canyon. Je moet er wel wat voor over hebben om hem te zien, je moet 13 kilometer naar beneden wandelen (en op de terugweg weer omhoog). Maar dan kun je wel even lekker zwemmen in de mooie waterpoel onder de waterval.

Plitvice watervallen, Kroatië

watervallen

Foto door Pascal Habermann via Unsplash

Dichterbij huis vind je de in Kroatië de mooie Plitvice meren, een plek die ik dolgraag eens wil bezoeken. Bij de Plitvice meren zijn veel (natuurlijke) dammen, waardoor er veel watervallen zijn. Een prachtige plek om een of meerdere dagen te gaan wandelen.

Victoriawatervallen, Zambia

watervallen

Foto: Chris Parker2012 via Foter.com

Regelmatig kom ik mensen tegen die de Victoriawatervallen hebben bezocht en stuk voor stuk raken ze er niet over uitgepraat. Dit moet wel een hele mooie waterval zijn, al is het alleen al omdat hij zo groot is. Hij is namelijk bijna 2 kilometer breed.

McWay falls, Californië (VS)

watervallen

Foto: inkknife_2000 (8 million views +) via Foter.com

Van de McWay falls heb ik vorig jaar zomer een kleine glimp opgevangen toen ik over Highway 101 reed. Helaas mochten we het park (Julia Pfeiffer Burns State Park) niet bezoeken, vanwege de vele bosbranden in de omgeving. En daar baal ik nog steeds van, want kijk eens hoe gaaf deze waterval is?

Stirling falls, Nieuw-Zeeland

watervallen

Foto: Maaike Cammarota

De mooie Stirling falls vind je in Milford Sound in Nieuw-Zeeland. Milford Sound is een bekende fjord op het zuidereiland en maar liefst 16 kilometer lang. Vanaf Queenstown is het makkelijk om een cruise te maken naar deze wonderschone plek.

Gullfoss, IJsland

watervallen

Foto: Gunn Shots (Mark Gunn) via Foter.com

In IJsland barst het natuurlijk van de watervallen en is alleen daarom al het bezoeken waard. Een van de bekendste watervallen is Gullfoss, deze is makkelijk bereikbaar met de auto vanaf Reykjavik.

Angel Falls, Venezuela

watervallen

Foto: ENT108 via Foter.com

De hoogste waterval (979 meter) ter wereld vind je in Canaima National Park in Venezuela. Ook niet verkeerd om een keertje te spotten, toch?

Kilt rock waterfall, Schotland

watervallen

Foto: paratoots via Foter.com

Wat mij betreft de waterval met de tofste naam: de Kilt rock waterfall in Schotland. Deze waterval op het eiland Skye dondert met veel geweld van een klif de zee in.

Manawaiopuna Falls, Hawaii (VS)

waterfallen

Foto: levork via Foter.com

De Manawaiopuna Falls wil ik al zien sinds ik op mijn tiende Jurassic Park zag. In een van de eerste scenes zie je namelijk een helikopter langs die waterval vliegen en het lijkt me echt supergaaf om dat ook eens te doen.

De mooiste watervallen die ik tot nu zag

Bridalveil fall, Californië (VS)

Reistips Yosemite National Park


In de zomer is dit een van de weinige watervallen die je nog goed kunt zien in Yosemite. Van grote hoogte stort deze waterval naar beneden en je ziet er vaak een regenboog in.

Watkins Glen, New York State (VS)

Watkins Glen


In Watkins Glen State Park wandel je door een kloof en kun je maar liefst 19 verschillende watervallen spotten. Door de vele begroeiing en de leuke bruggen en trappen is het echt sprookjesachtig mooi.

Niagara Falls, Ontario (Canada)

Niagara Falls


Nergens ter wereld zag ik zoveel water naar beneden storten. Hoewel ik er van te voren niet zoveel van had verwacht, was ik toch zwaar onder de indruk van de Niagara Falls. In deze blog lees je meer over mijn bezoek aan deze bijzondere watervallen.

Wat zijn de mooiste watervallen die jij hebt bezocht?

Heb je meer reisinspiratie nodig?

Check dan ook mijn andere bucket lists:
Bucket list wandelingen: de mooiste hikes ter wereld
Bucket list Canada: 10 mooie plekken om te bezoeken
Bucket list Afrika: deze plekken zou ik nog wel eens willen bezoeken

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties