• Menu
 • Menu
Bucket list wereldwonderen

Bucket list wereldwonderen

De zeven wereldwonderen, vrijwel iedere reisliefhebber droomt ervan om ze allemaal een keer te zien. Zo ook ik. Maar welke heb ik al gezien en welke moet ik nog zien? Dat lees je in deze blog.

Machu Picchu, Peru

Bucket list wereldwonderen
Foto: dezzography via Foter.com

Deze mysterieuze Incastad staat al een paar jaar torenhoog op mijn bucket list. Het lijkt me echt fantastisch om daar een keer rond te lopen en meer te leren over de geschiedenis van de Inca’s. Ik vind het al zo’n fascinerend verhaal dat iemand deze stad in 1911 een keer ontdekt, terwijl nog nooit iemand er van had gehoord. En hoe meer men ontdekt, hoe mysterieuzer het wordt. Een reis naar Peru staat dus nog op de planning, ik heb hem voor 2019 al met potlood in m’n agenda gezet.

Christus de Verlosser, Brazilië

Bucket list wereldwonderen
Foto: Rodrigo_Soldon via Foter.com

Dit is een wereldwonder die ik niet per se op mijn bucket list zou zetten. Ik heb de ‘Portugese’ versie al eens gespot in Lissabon, en vind het een indrukwekkend beeld, maar ook niet veel meer dan dat. De locatie van Christus de Verlosser in Rio vind ik trouwens wel erg gaaf, bovenop de berg met uitzicht over de stad. Dus mocht ik toch een keertje in Brazilië zijn, dan zou ik hem zeker niet overslaan. Overigens is dit niet eens het grootste Christusbeeld ter wereld, dat staat namelijk in Polen.

Taj Mahal, India

bucket list wereldwonderen
Foto: vil.sandi via Foter.com

Ook India staat niet echt op mijn bucket list, het lijkt me nogal druk en daar ik niet heel goed tegen. Toch zou ik de Taj Mahal wel een keertje willen zien. Het ziet er namelijk prachtig uit en ik ben erg benieuwd naar alle bijzondere details.

Chichén Itzá, Mexico

bucket list wereldwonderen
Foto: Tom Haymes via Foter.com

De stad Chichén Itzá kende ik niet eens voordat ik deze lijst ging maken, shame on me. Mexico lijkt me wel een gaaf land om een keer te bezoeken en meer te leren over de Mayacultuur, waar deze stad een goed voorbeeld van is. Op de foto een van de meest opvallende bouwwerken in Chichén Itzá; de Piramide van Kukulcán.

Petra, Jordanië

bucket list wereldwonderen
Foto: To Uncertainty And Beyond via Foter.com

Een plek die ik ook nog graag een keer wil bezoeken is Petra in Jordanië. Het lijkt me echt geweldig om al die ondergrondse bouwwerken te zien. Zo gaaf hoe die monumenten zo uit de rotsen naar voren komen. En een ritje op een kameel hoort er dan ook helemaal bij, toch?

Chinese Muur, China

bucket list wereldwonderen
Foto: vincentraal via Foter.com

Ik had nooit zoveel met China, vooral de steden leken me nogal warm en druk. Maar sinds een bezoek aan Hong Kong begint het toch steeds een beetje meer te trekken. En dan vooral omdat ik de Chinese muur wel een keertje wil zien. Ongelooflijk dat dit gewoon een bouwwerk is van bijna 9.000 kilometer. Het ziet er ook prachtig uit zoals het door de bergen kronkelt. Dus ja, dit is er wel eentje die op mijn bucket list staat.

Colosseum, Italië

Bucket list wereldwonderen

Het Colosseum in Rome is het enige wereldwonder dat ik tot nu toe heb bezocht. Echt bizar hoe dit gigantische bouwwerk nog zo intact midden in Rome staat. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het van buiten wel ietsje indrukwekkender vond dan van de binnenkant, dat had ik namelijk na een half uurtje wel gezien. Maar heel fijn dat ik in ieder geval al 1 wereldwonder heb mogen afstrepen.

Welke wereldwonderen heb jij al gezien en welke zou je nog willen zien?

Ik heb de wereldwonderen gebaseerd op de lijst van deze website.

Share it!
 • 34
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  36
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties