Bucket list Zuid-Amerika

Bucket list Zuid-Amerika

Dit jaar ga ik voor het eerst naar Zuid-Amerika! Best wel spannend om een nieuw werelddeel te ontdekken, maar ik heb er ook onwijs veel zin in. Er is daar zoveel moois te ontdekken, dat keuzes maken erg moeilijk is. Toch doe ik een poging en deel ik ze in deze bucket list Zuid-Amerika.

Galapagos eilanden, Ecuador

Bucket list zuid-amerikaFoto door Simon Matzinger | Unsplash

De Galapagos eilanden lijken me echt heel bijzonder. Zoveel dieren die je nergens anders tegenkomt, een genot om te zien. Ik zou me daar echt dagen (zo niet weken) kunnen vermaken.

Salar de Uyuni, Bolivia

Bucket list Zuid-AmerikaFoto door Fritz Chávez | Unsplash

De Salar de Uyuni staat voor deze zomer op mijn ‘must see’-lijstje. Die enorme witte zoutvlakte, dat kan niet anders dan heel erg indrukwekkend zijn. En je kunt er natuurlijk de meest toffe foto’s maken.

Arequipa, Peru

Bucket list Zuid-AmerikaFoto door Xiaozhuli | Foter

Een van de steden in Peru die ik het liefst wil bezoeken is Arequipa. Volgens mij is dit echt een hele mooie authentieke stad en dan ook nog die vulkanen er omheen. Een genot om een paar dagen te verblijven.

Paaseiland, Chili

Bucket list Zuid-AmerikaFoto door Nikita Andreev | Unsplash

Wie wil er nou niet naar Paaseiland? Het ligt nogal uit de richting, dus het zal er voorlopig niet van komen. Maar toch, hoe gaaf is het om op een eiland rond te wandelen waar zoveel van die bijzondere beelden staan?

Machu Picchu, Peru

bucket list zuid-amerikaFoto door Amanda Kerr | Unsplash

Ik vind het echt zo gaaf dat ik Machu Picchu eindelijk eens in het echt ga zien! De afgelopen jaren heb ik niets anders gedaan dan staren naar foto’s van deze bijzonder mooie plek. Om eerlijk te zijn ben ik wel een beetje bang voor de toeristenmassa’s, maar omdat ik via de Inca Trail naar binnen ga, hoop ik dat een beetje te kunnen vermijden. Ik ben erg benieuwd!

Cartagena, Colombia

Bucket list Zuid-AmerikaFoto door szeke | Foter.com

De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in Colombia (wie niet?) en ook dit lijkt me een erg bijzonder land. De stad Cartagena lijkt me echt een hoogtepunt, met al die kleurrijke huizen.

Iguazu Falls, Brazilië/Argentinië

Bucket list Zuid-AmerikaFoto door Sasha Lantukh | Unsplash

Na het zien van de Niagara Falls (wat was dat gaaf!), wil ik graag meer indrukwekkende watervallen te bezoeken. Hoog op de lijst staan de Iguazu Falls, op de grens van Brazilië en Argentinië, het lijkt me echt fantastisch om die eens in het echt te zien.

Torres del Paine, Chili

Bucket list Zuid-AmerikaFoto door Peter Winckler | Unsplash

Last but not least: Torres del Paine in het zuiden van Chili. Wat een geweldig mooi nationaal park moet dit zijn! Helaas te ver uit de richting om deze zomer aan te doen, maar ik ga er hoe dan ook een keer naar toe.

Welke plekken in Zuid-Amerika staan er nog op jouw bucket list?

Heb je nog meer reisinspiratie nodig?

Check dan ook een van deze bucket lists:
Bucket list Afrika: deze plekken zou ik nog wel eens willen bezoeken
Bucket list Azië
Bucket list Midden-Amerika

Of bestel een van deze boeken (die ik ook heb gebruikt voor deze bucket list):

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties