De mooiste plekken in Portugal - Lissabon

De mooiste plekken in Portugal | Bucket list

Wat zijn de mooiste plekken in Portugal? Ik ging voor je op zoek en deel negen geweldig mooie bestemmingen in deze bucket list.

Sintra

Sintra - Castelo dos Mouros

Dertien jaar geleden (ja, ik ben officieel een oude taart) maakte ik samen met mijn moeder een stedentrip naar Lissabon. We maakten een uitstapje naar Sintra en dit is misschien wel de plek die destijds het meeste indruk op me heeft gemaakt. Een mooi dorpje en dan een paar joekels van kastelen in de bergen. Wauw! Wij bezochten Castelo dos Mouros (uit de 10e eeuw) en vanaf daar had je een geweldig uitzicht op Sintra en Sintra-Cascais Natural Park. Volgende maand ben ik van plan om weer naar Sintra af te reizen en wil ik hier een mooie wandeling gaan maken. Wordt vervolgd!

Lees in dit reisverslag meer over mijn bezoek aan Sintra in 2020.

De Algarve

De Algarve PortugalFoto: Mélanie Martin | Unsplash

Veel mensen gaan jaarlijks op vakantie naar de Algarve. Niet zo gek, want dit gebied in het zuiden van Portugal is geweldig mooi! Hoewel sommige plekken ongetwijfeld erg toeristisch zijn, lijkt het met toch geweldig om hier een keer naar toe te gaan en de prachtige kustlijn vol bijzondere rotsformaties en geheime strandjes te ontdekken.

Madeira

MadeiraFoto: Erwin Doorn | Unsplash

Het eiland Madeira ligt in de Atlantisch Oceaan, ten westen van Marokko en is favoriet bij wandel- en natuurliefhebbers. Laat ik er daar nou een van zijn! Madeira heeft een mild klimaat (tussen de 16 en 22 graden), perfect wandelweer dus. Ook zijn er veel watervallen, bijzondere bloemen en planten en kun je hier dolfijnen en walvissen spotten.
Porto

PortoFoto: Nick Karvounis | Unsplash

Na Lissabon is Porto de grootste stad van Portugal. De foto’s van Porto vanaf de rivier zien er altijd schilderachtig mooi uit en de stad schijnt een prachtig oud centrum te hebben. Een van de mooiste plekken in Porto is het treinstation van São Bento, dit is een van de oudste stations ter wereld, vol beschilderde tegeltjes. Dat lijkt me echt geweldig om een keer te zien.

Aveiro

Aveiro PortugalFoto: Ricardo Resende | Unsplash

Het stadje Aveiro ligt iets ten zuiden van Porto en staat bekend als het Venetië van Portugal. Ook hier zijn felgekleurde gondels (moliceiro’s) waar je een mooie rondvaart mee kunt maken. Ook kun je hier flamingo’s spotten.

Braga

BragaFoto: João Pedro | Unsplash

Braga staat bekend als de oudste stad van Portugal. Het stadje lijkt een groot museum te zijn, met een indrukwekkend klooster, de trappen van het heiligdom Santuário do Bom Jesus en de oudste kathedraal van Portugal. Het lijkt me geweldig om hier een dagje rond te dwalen.

Estoril & Cascais

Estoril station

De laatste keer dat ik in Portugal was, sliep ik in een hotel in Estoril. Vanaf hier was het slechts 30 minuten met de trein naar Lissabon en ook was het makkelijk om vanuit hier een dagtrip te maken naar Sintra. Estoril en Cascais zijn twee dorpjes ten westen van Lissabon en liggen aan zee. Het staat bomvol kasten van huizen (de een nog mooier dan de ander) en er is een boulevard waar je heerlijk lange wandelingen kunt maken.
Azoren

Postcards from Azores from Pedro Cordeiro on Vimeo.

De Azoren is een groep eilanden midden in de Atlantische Oceaan. Een droom voor de outdoorliefhebber: groen, vol wandelpaden, watervallen, kraters, steile rotswanden. Daarnaast kun je hier walvissen en dolfijnen zien.

Lissabon

Uitzicht op Lissabon

Last but not least, de hoofdstad van Portugal: Lissabon! Een prachtige stad, vol bijzondere wijken en veel toffe uitzichtpunten, want het is er nogal heuvelachtig. Zelf ben ik afgelopen jaar maar liefst een week in Lissabon gebleven en je kunt hier echt onwijs goed vermaken. Ik vond het heerlijk om door de oude wijk Alfama te slenteren, de mooie pleinen te ontdekken en de toren van Belem te zien.

Lees ook: Stedentrip Lissabon: praktische tips & de mooiste bezienswaardigheden

Dit zijn wat mij betreft de mooiste plekken in Portugal! Welke plekken zou jij nog wel eens willen bezoeken?

Nog meer reisinspiratie?

Ik maakte ook bucket lists van deze mooie Europese bestemmingen:
Bucket list Spanje
Bucket list Frankrijk
Bucket list Italië

Op zoek naar meer mooie plekken in Portugal? Bestel dan een van deze reisgidsen:
Capitool Reisgids Portugal

ANWB wereldreisgids – Portugal

Bucket list - de mooiste plekken in Portugal
Vond je dit een leuk artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bucket list - de mooiste plekken in Portugal
Vond je dit een leuk artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bucket list - de mooiste plekken in Portugal
Vond je dit een leuk artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

4 reacties