Hoe bepaal je je volgende reisbestemming - 10 tips

Hoe bepaal je je volgende reisbestemming?

Weet jij vooraf altijd wat je volgende reisbestemming gaat worden? Heb je een lange bucket list of laat je je leiden door iets wat iemand je aanraadt? In deze blog deel ik tien manieren om je volgende reisbestemming te bepalen.

Wat staat er bovenaan je bucket list?

De meeste reizigers hebben wel iets van een lijstje met bestemmingen waar ze naar toe willen. Het makkelijkste is natuurlijk om daar eentje van te kiezen.

Wat is je budget?

Met een budget van €200 kun je natuurlijk geen rondreis maken in Australië, dus budget bepaald ook wel grotendeels wat je volgende reisbestemming is. Hoeveel heb je te besteden? En denk dan niet alleen aan de kosten van een vliegticket, maar ook naar de kosten van je reisbestemming. Een vliegticket naar Peru is bijvoorbeeld behoorlijk prijzig, maar ter plekke is het heel erg goedkoop.

Warm of koud?

Cuzco - alpacas in de sneeuwVeel mensen maken hun keuze op basis van het weer: ga je naar een warm land of hou je meer van de kou?

Welke activiteiten wil je doen?

Wil je op een strand gaan relaxen, lekker eten of bergen beklimmen? Of misschien een combinatie daarvan? Bedenk wat je wil gaan doen tijdens je reis en bekijk welke bestemmingen daarbij passen.

Vraag vrienden en familie om tips

Je bent natuurlijk niet de enige die reist, dus vraag ook af en toe bij vrienden en familie wat hun mooiste reis ooit was. Wie weet zorgen ze nog voor verrassende inspiratie!

Hoeveel tijd heb je?

Tijd is ook een belangrijke factor. Als je maar een week hebt, is een bestemming als Hawaii niet echt een optie. In dat geval zou je beter een mooie reisbestemming in Europa kunnen zoeken.

Boek een verrassingsreis

Er zijn steeds meer reisbureaus die zich specialiseren in verrassingsreizen. Voorbeelden van organisaties die deze reizen aanbieden zijn Send me anywhere<, Srprs.me en Bebsby. Op deze websites kun je aangeven wat je ongeveer wilt, bijvoorbeeld een citytrip, een fly & drive of een zonvakantie. Pas als je op Schiphol staat, wordt je reisbestemming onthult.

Gebruik social media

Facebook, Pinterest en Instagram, daar komen dagelijks vele mooie reisbestemmingen voorbij. Dus volg een aantal reisbloggers en reisorganisaties en ik weet zeker dat er een mooie reisbestemming voor je tussen zit.

Bouw een reis rondom een event

Heb je daar wel eens aan gedacht? Veel toeristen bezoeken Nederland rond koningsdag, maar jij kunt bijvoorbeeld ook je reis plannen rondom carnaval in Brazilië of Cinco de Mayo in Mexico. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan een reis rondom een festival. Zo bezocht ik Glastonbury Festival in Engeland en plakte daar meteen een stedentrip Bristol aan vast.

Wijs blind iets aan op een wereldkaart

Maakt het je echt niet uit? Dan kun je er altijd een atlas of een wereldkaart pakken en blind iets aanwijzen. Wie weet waar je dan terecht komt!

Ik bepaal mijn reisbestemming vaak door middel van een combinatie van de bovenstaande factoren. En jij?

Meer reisinspiratie nodig?

Lees dan ook deze artikelen:
Must sees op Netflix voor reisliefhebbers
Waarom reizen we? 21 redenen om te reizen
Perfecte bestemmingen voor soloreizigers

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties