Kerst in het buitenland

Kerst in het buitenland

Voor het eerst in jaren vier ik kerst gewoon ‘thuis’ in Nederland. Aan de ene kant is het natuurlijk leuker om mijn familie live te zien deze kerst in plaats van via Skype (als dat al lukt), maar aan de andere kant vind ik het toch wel jammer om deze weken niet lekker in m’n korte broek in een hangmat te liggen. Ik ben de afgelopen 5 jaar maar liefst 3 keer in het buitenland geweest met kerst: in Rome, Costa Rica en Florida.

Kerst 2011: Rome

Ik wilde al een tijdje weg in mijn kerstvakantie (ik ben meestal 1 of 2 weken vrij), en na veel wikken en wegen besloten Jess en ik om kerst te vieren in Rome! Een hele bijzondere ervaring. In Nederland was het namelijk -5 en in Rome + 15 graden. We hebben heerlijk op het terras kunnen zitten met pizza en een karaf wijn. Een van de meest bijzondere dingen die we hebben gedaan is was een bezoek aan het Sint Pietersplein op erste Kerstdag. Hier waren we getuigen van het uitspreken van het ‘Urbi et Orbi’ door de Paus hebben gezien. Veel mensen, uit alle windstreken van de wereld.

Urbi et Orbi Paus 2011

Urbi et Orbi Rome 2011

Naast deze ‘must see’ zijn we in deze week heel Rome door gewandeld (zelfs een week in Rome is veel te kort!) en hebben we alle highlights gezien: het Colosseum, Forum Romanum, het Pantheon, de Trevifontein en iets van 35 kerken. De stad was fantastisch versierd, overal stonden kerstbomen en kerststallen. Rome is dus zeker een aanrader met kerst!

Kerst in Rome

Kerst 2013: Costa Rica

Kerst Costa Rica

Mijn warmste kerst tot nu toe was in Costa Rica. Iedere dag 28 graden, heerlijk! Ik ging naar Costa Rica omdat daar een vriendin van mij woont en ik toch wel heel benieuwd was hoe haar leven daar was. Ze woonde toen in een heel klein dorpje boven op een berg in het midden van het land bij een Costa Ricaanse vrouw waar ze een kamer huurde. Op kerstavond zijn we naar de nachtmis gegaan, wat heel bijzonder was (ook al was het in het Spaans en verstond ik er niet veel van) en daarna kwam de hele familie kerst vieren. Echt uniek om zo iets mee te maken in een land waar je de taal niet echt spreekt, ik werd helemaal opgenomen in de familie en kreeg zelfs een paar kadootjes (lees hier het reisverslag). Daarna gingen we ook nog samen eten, geen idee meer wat het was, maar iets van een pasteitje in bananenblad, erg lekker!

Kerst Costa Rica

Eten Costa Rica kerst

Verder heb ik op Costa Rica vooral veel mooie stranden en jungle gezien en heel veel boeken gelezen. Heerlijk relaxte kerstvakantie!

Kerst 2014: Florida

Nadat we in 2013 anderhalve week (veel te kort) in Florida waren geweest, wilde ik heel graag nog een keer terug. Ik vind het heerlijk om naar Amerika te gaan, lekker rondrijden in je eigen auto, shoppen, lekker eten en de luxe van een eigen villa met zwembad voor heel weinig geld. Dus de keuze was snel gemaakt, met Jess ging ik twee weken naar Orlando, in onze eigen villa!
We hebben in die twee weken heel veel gezien en gedaan (iets minder leuk was de enorme drukte, waardoor we vrijwel iedere dag in de file stonden) en alles had te maken met kerst!
Zo zijn we naar het Jingle Ball geweest in Tampa (met optredens van o.a. Pharell Williams, Fall Out Boy en Calvin Harris).

Jingle Ball Tampa

Ook zagen we de kerstparade in Universal Studios (met die enorme opblaasfiguren van Macy’s).

Kerstparade Universal Studios Orlando

Op kerstavond zijn we naar een kerstdienst geweest, waar tijdens de dienst alle kersthits voorbijkwamen. Het mooiste was nog dat alles geprojecteerd werd op een groot scherm, net karaoke ;)
Eerste kerstdag hebben we lekker rustig aan gedaan en zijn we gaan wandelen in het Wekiwa Springs State Park, waar het heerlijk rustig was (zonder kerstbomen).

IMG_3093

‘s Avonds nog een bijzonder momentje in Celebration, waar het ging sneeuwen (en het was 20 graden). Heel toeristisch, en heel Amerikaans, maar stiekem toch erg leuk ;) De reisverslagen van deze vakantie kun je vinden op deze pagina.

Sneeuw Celebration Kerst 2014

Al met al kan ik kerst in het buitenland zeker aanraden! Ik zal het niet elk jaar doen, maar het kriebelt stiekem toch alweer om voor kerst volgend jaar weer een mooie bestemming op te zoeken.

Meer lezen over kerst vieren in het buitenland?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Fotoblog Kerst in Florida: lichtjes en palmbomen
Kerstvakantie in het buitenland: 8 toffe bestemmingen
Fotoblog Kerst in Rome

Wil je weten waar ter wereld je het beste kerst kunt vieren? Je kunt inspiratie opdoen door een van deze boeken te lezen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties