Linda Travellers of the world

Mijn leven als reisblogger #4: Linda (Travellers of the world)

In de reeks Mijn leven als reisblogger vraag ik andere reisbloggers of en hoe hun leven is veranderd sinds ze zijn begonnen met het bloggen over reizen. In deze blog lees je het verhaal van Linda (Travellers of the world).

Waarom ben je reisblogger geworden?

Als kind had ik maar 1 droom; schrijfster worden. Ik zou boeken gaan schrijven die in meerdere talen werden vertaald en overal een succes zouden worden. Vele verschillende verhalen pende ik neer op papier en later begon ik verhalen te delen op Wattpad en fora. Ik kreeg leuke reacties, maar toch verdween de schrijfdrang even en deed ik er helemaal niks meer mee.

Toen ik op de Pabo zat kreeg ik ineens een nieuwe droom; een wereldreis maken. Na de Pabo zou ik op reis gaan, de wereld ontdekken. Ik begon meer blogs te lezen en ontdekte hoe prachtig mooi de wereld was. Thuis bleef ik maar praten over reizen, terwijl echt niemand die interesse hier deelt. Lastig, want ik moest mijn enthousiasme kwijt. Zo startte ik op blogspot mijn eerste reisblog. Het zag er ontzettend onprofessioneel uit en hoewel ik het leuk vond, stopte ik er toch weer mee. Ik kreeg de website niet zoals ik wilde en mijn motivatie verdween.

Toen Remco en ik in Boedapest waren hadden wij een langere reis van 6 weken richting Maleisië in het vooruitzicht. Remco volgt een opleiding richting de ICT en ineens bedachten wij dat we wel eens blog konden beginnen. Ik vind schrijven leuk en Remco het bouwen van een website. Zo is uiteindelijk www.travellersoftheworld.nl geboren. Deze site zag er wel uit zoals ik wilde en zo lukte het om gemotiveerd te blijven schrijven over hetgeen wat ik het liefste doe; reizen!

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?

Linda Travellers of the world
Er zijn zeker dingen veranderd sinds ik een reisblog heb. Ik houd tijdens elke reis tot op de cent nauwkeurig mijn budget bij, iets waar ik eerst nauwelijks mee bezig was. Ook maak ik foto’s van bordjes om namen te onthouden en ook treinkaartjes etc. gaan regelmatig op de foto. Ik maak überhaupt meer foto’s, wie weet heb ik die namelijk nog nodig voor een leuke blog. Ten slotte ben ik meer gaan reizen. Eerst ging ik 1, of hooguit 2 keer per jaar weg, inmiddels ben ik bijna elke schoolvakantie in het buitenland te vinden.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Remco en ik vloggen voor de grap wel eens, als we ons vervelen tijdens het wachten op een bus op reis. Deze vlogs zijn echt alles behalve serieus bedoeld (en mogen ook echt nooit het internet op, dan kan ik mezelf nergens meer vertonen denk ik). Ik denk dan ook niet dat ik ooit ga vloggen, het is gewoon niet echt iets voor mij. Verder vind ik vlogs ook nooit leuk om naar te kijken en spreek ik 99% van de namen van steden en bezienswaardigheden verkeerd uit. Dat laatste maakt als blogger niet uit, maar als vlogger kan dat niet.

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Wij schrijven alles zelf. Je zult echt alleen artikelen tegenkomen die door mij of door Remco geschreven zijn. Wij hebben onszelf ook voorgenomen om niet met gastbloggers te werken. Een blog is persoonlijk en dat stukje persoonlijkheid verdwijnt op het moment dat je met 10 andere gaat schrijven. Ik vind vaak de kwaliteit ook achteruit gaan en dat wil ik niet. Al onze blogs moeten passen bij onze site en dat kan alleen 100% als we ook alles zelf schrijven.

Wanneer verscheen je eerste artikel?

Linda Travellers of the world
Mijn eerste artikel verscheen op 13 maart 2016. Dit was een traveldiary over onze citytrip richting Boedapest. Als ik hem nu terug lees merk ik echt wel dat we flink vooruit zijn gegaan….

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Dit vind ik een lastige vraag. Sommige artikelen schrijf ik in een half uur, terwijl ik over sommige echt wel een stuk langer doe. Extreem lang over een artikel doe ik nooit, als het namelijk echt niet lukt stop ik er gewoon even mee. Voor het artikel over de visumaanvraag voor China had ik wel redelijk wat tijd nodig. Ook omdat ik zo nu en dan nog steeds dingen aanpas, er veranderd namelijk nogal vaak iets. Maar het artikel waar ik echt het meeste tijd in heb gestoken is mijn artikel met 3 perfecte routes voor 3 weken backpacken in Maleisië. Dit komt voornamelijk door de 4 routekaartjes in het artikel (want geloof me, dat kost veel tijd).

Welk artikel is het meest gelezen?

Linda Travellers of the world
Het artikel dat het meest is gelezen is het artikel waar ik ook het meeste tijd in heb gestoken, namelijk het artikel 3 perfecte routes voor 3 weken Maleisië. Heel veel mensen vinden dit artikel via google. Van te voren klonk dit als een handig artikel, maar dat ie zoveel gelezen zou worden had ik niet verwacht! Inmiddels is dit artikel 1770 keer gelezen.

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Bij elk artikel hoop je natuurlijk dat het een populair artikel wordt. Bij sommige artikelen kun je wel inschatten of het echt goed gaat lopen of niet. Als ik eerlijk ben , ben ik soms verbaasd over de artikelen die het meest gelezen worden. Het gaat bijna altijd tegen mijn verwachtingen in. Zo wordt het artikel over onze interrail route heel goed gelezen (staat in de top 5), maar een ander artikel over interrail eigenlijk bijna niet.

Op welk artikel ben je het meest trots?

Hmm, ook dit is een lastige. Ik plaats sowieso een artikel niet als ik er niet tevreden over ben, het moet goed voelen. Heel lang was ik echt heel trots op het artikel: Help!? Ik ga backpacken. Hierin beantwoord ik vragen die je hebt voordat je voor de eerste keer gaat backpacken. Dit artikel wordt altijd goed gelezen en ik miste deze informatie vaak op andere blogs. Ik denk dat dit zelf na ruim een jaar nog steeds het artikel is waar ik het meest trots op ben.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik wil graag groeien, dus ik hoop meer publiek te bereiken. Verder hoop ik over vijf jaar een wereldreis achter de rug te hebben en dus veel meer content te hebben. Wij zijn nog maar op weinig plekken ter wereld geweest en daardoor zijn de landen waar wij over kunnen schrijven soms wat beperkter. Verder hoop ik dat onze blog over vijf jaar nog steeds iets van onszelf is. Stel dat we groeien, dat we groter en bekender worden, wil ik gewoon kwaliteit blijven leveren en wil ik dat de blog persoonlijk blijft. Dat vind ik namelijk nog veel belangrijker dan een getal.

Verhalen van andere reisbloggers

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties