Interview Jesper Liefde voor Reizen

Mijn leven als reisblogger #11: Jesper van Liefde voor Reizen

Een van mijn favoriete Nederlandstalige reisblogs is Liefde voor reizen. Een lekker duidelijke website, mooie foto’s en vooral heel veel toffe reisinformatie. Ik was dan ook blij verrast dat Jesper van Liefde voor reizen zijn verhaal wilde doen voor Mijn leven als reisblogger.

Waarom ben je reisblogger geworden?

Interview Jesper Liefde voor Reizen - Australie
10 jaar geleden toen ik voor het eerst in mijn eentje naar Australië afreisde, ging een wereld voor mij open. De vrijheid, de cultuur, de landschappen, ik kreeg er geen genoeg van. Vrij snel daarna volgden meerdere reizen en steeds vaker wilde ik mijn ervaringen delen op (wat toen nog opkomend was in Nederland) Facebook. Al snel merkte ik dat mijn Facebook vrienden de jaloersmakende foto’s een beetje zat begonnen te worden en ik moest daarom iets anders bedenken om mijn ervaringen te kunnen delen. Een eigen reisblog, dat was de oplossing! Nu de naam nog, maar gelukkig kwam deze naam ook snel op mijn pad. Reisblog Liefde voor Reizen is geboren. In september 2014 ben ik samen met Marloes, Bert en Martin dit platform begonnen en tot vandaag de dag is een feestje om te doen.

Zijn er dingen veranderd sinds je een Liefde voor reizen hebt?

Ik ben heel anders gaan reizen sinds ik blog. Ik let op dingen waar ik normaal nooit bewust van was. Je kijkt als reisblogger veel meer om je heen en ook in de omgeving ga je al snel kijken welke elementen interessant zijn om te fotograferen of om vast te leggen voor de video. Ook het plannen van een reis gaat heel anders. Ik let nu meer op de bezienswaardigheden en of het interessant genoeg is om uit te lichten. Vroeger was ik blij dat ik er even tussenuit was en dat ik kon uitrusten, tegenwoordig ga ik graag op pad, op avontuur, om nieuwe plekken te kunnen ontdekken. Ook de voor- en napret is veel intenser geworden, aangezien ik de week ervoor veel meer aan het voorbereiden ben en bij thuiskomst nog steeds met mijn hoofd in de foto’s en reisverhalen zit over die ene reisbestemming.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Op dit moment vlog ik niet en ben ook eigenlijk niet van plan om dat te gaan doen. Maar je weet het nooit, misschien zie ik in de toekomst wel een mooi moment om het toch te gaan doen.
Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Ik maak ook gebruik van gastbloggers, omdat ik het leuk vind om samen te kunnen werken en andere bloggers een platform te geven om hun verhaal te kunnen delen.

Wanneer verscheen je eerste artikel?

Mijn eerste artikel verscheen in september 2014, op het moment dat mijn reisblog online ging.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Het artikel wat de meeste tijd kostte, ging over mijn laatste rondreis door Australië . Terwijl het mijn favoriete land is, was ik veel te laat aan de blog begonnen en moest ik daardoor weer een hoop opzoeken, wat veel tijd kostte.

Welk artikel is het meest gelezen?

Het artikel wat volgens mij het meest is gelezen gaat over onze stedentrip naar Dublin. Dit was onze eerste stedentrip met het hele reporters team. Doordat Dublin erg in trek is en we een mooi verslag erover hadden gemaakt, kwamen veel bezoekers via Google erop terecht.

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Dat vind ik een lastige vraag. Het is bij elke blog weer een verrassing wat het online gaat doen. Ik leg mezelf daarom niet teveel verwachting op, dan kan het ook nooit tegenvallen.

Op welk artikel ben je het meest trots?

Interview Jesper Liefde voor Reizen - Porto
Jeetje, eigenlijk op veel blogs, maar als ik er eentje moet kiezen dan is het denk wel de blog over Porto. Deze heb ik dit voorjaar samen met Martin geschreven en bekijk ik nog regelmatig. Ik vind zelf de fotografie en video met zelf gecomponeerde achtergrondmuziek echt gaaf geworden. En daarnaast vind ik Porto een onwijs toffe stad! Moet je zeker een keer bezoeken!

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik hoop dat we deze (stijgende) lijn blijven hebben en dat we nog meer mensen kunnen inspireren met onze reisverhalen en reisvideo’s. Ik doe het met veel plezier en hoop het daarom ook nog jaren te kunnen doen. Want mijn liefde voor reizen zal nooit minder worden.

Wil je meer weten over het leven van reisbloggers?

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.