Interview Chantal - Alleen op reis

Mijn leven als reisblogger #12: Chantal van Alleen op reis

Zoals jullie weten ga ik regelmatig alleen op reis. Voor vertrek ga ik vaak nog even op zoek naar blogs van andere alleenreizenden en daarbij stuit ik regelmatig op de blog Alleen op reis van Chantal. In deze laatste editie van Mijn leven als reisblogger vertelt ze hoe ze is begonnen met haar reisblog.

Waarom ben je reisblogger geworden?

Ik hou me sinds 2009 bezig met digital marketing en wilde graag een eigen website om meer te leren over WordPress en SEO. Ik reisde veel en ging vaak alleen op reis en kreeg daar regelmatig vragen over. Het leek me daarom een leuk idee om een reisblog te beginnen specifiek over solo reizen, want zo’n blog was er nog niet. In 2015 ben ik na het maken van een lange reis gestart met Alleen op reis.

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?

Reizen is wat minder ontspannend geworden. Ik vind het nu moeilijker om langer dan een dag op het strand of aan het zwembad te liggen, omdat ik altijd benieuwd ben wat er te doen is en dat ook graag wil delen op mijn blog.

Interview Chantal - Alleen op reis - Portugal

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Ik vlog niet. Ik maak weleens een video maar ben zelf wat camera schuw om eerlijk te zijn.

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

In het begin schreef ik alles zelf. Sinds een jaar zijn er ook aantal andere bloggers die schrijven voor Alleen op reis. Mijn blog is geen persoonlijk blog maar een informatief blog over soloreizen, daarom vind ik het belangrijk dat er ook artikelen op staan van andere soloreizigers. Ik ben nog op zoek naar een man, die regelmatig alleen reist en het leuk vindt om te schrijven want tot nu toe zijn het allemaal vrouwen :)

Wanneer verscheen je eerste artikel?

Mijn eerste artikel, zes reden waarom alleen reizen zo leuk is, verscheen op 30 mei 2015. Ik schreef dit artikel tijdens de blogcursus die ik destijds volgde.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Dat is het artikel dat ik schreef over het kiezen van een reisverzekering voor als je langere tijd gaat backpacken. Ik heb voor dit artikel de polisvoorwaarden van een flink aantal doorlopende reisverzekeringen uitgepluist en hier een overzicht van gemaakt. Daar ging onwijs veel tijd in zitten.

Welk artikel is het meest gelezen?

Mijn meest gelezen artikel is 5 tips voor als je alleen op vakantie gaat, een handige blog voor wie voor het eerst alleen op vakantie gaat.

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Interview Chantal - Alleen op reis - Filipijnen
Een artikel dat ik schreef over backpacken in de Filipijnen vorig jaar. De Filipijnen is een heel fijn land om als soloreiziger te bezoeken maar dit blog wordt nog niet zo goed gevonden.
Op welk artikel ben je het meest trots?

Het artikel dat ik schreef over reisverzekeringen die geschikt zijn als je langere tijd gaat backpacken dat me zoveel tijd kostte om te schrijven is door een andere blogger bijna helemaal gekopieerd. In eerste instantie vond ik dat natuurlijk niet leuk, maar nu zie ik het maar als een compliment.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik hoop dat over vijf jaar elke soloreiziger Alleen op reis blindelings weet te vinden en hier zijn of haar reisinspiratie en tips vandaan haalt.

Interview Chantal - Alleen op reis - Japan

Wil je meer reisbloggers leren kennen?

Met dit interview is er na een jaar een einde gekomen van de serie Mijn leven als reisblogger. Ik hoop dat jullie hiermee wat leuke reisbloggers hebben leren kennen! Nog even een recap, dit zijn de reisbloggers die hebben meegedaan aan deze rubriek:

Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Wil je ook reisblogger worden?

Deze boeken helpen je op weg:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.