fartravels

Mijn leven als reisblogger #7: Fardou (fartravels.nl)

In deze zevende editie van Mijn leven als reisblogger maak je kennis met Fardou van Fartravels. Fardou reist samen met haar Canadese vriend en heeft al veel mooie plekken bezocht. In dit interview lees je waarom ze reisblogger is geworden.

Waarom ben je reisblogger geworden?

fartravels hoofdfoto
Ik ben in eerste instantie een reisblog begonnen om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn reizen. Ik schreef toen eigenlijk alleen maar reisdagboekjes en plaatste veel foto’s. Na een tijdje begonnen veel bekenden op tips enzo te vragen als “wat is nou de beste route door zuid oost Azië?” en “wat moet er allemaal mee?” Na de zoveelste vraag op Facebook dacht ik dat ik dat ook prima op mijn blog kwijt kon. Dan kon ik gewoon het linkje door sturen en konden mensen het meteen lezen! Wel zo makkelijk!

Zijn er dingen verandert sinds je een reisblog hebt?

Ik ben wat beter op gaan letten. Zo houd ik nu bij hoeveel we uitgeven en waar we slapen om daar weer over te kunnen schrijven, ik let wat beter op plaatsnamen en details zodat ik daar nu ook echt meer tips over kan geven.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Nee ik vlog niet en dat ben ik ook niet van plan te gaan doen. Ik heb het 1 keer geprobeerd, ik dacht misschien is dat leuk. Maar ik vond het zo ongelofelijk ongemakkelijk om mezelf terug te zien op camera dat ik dacht laat maar.

Schrijf je alles zelf of maak je gebruik van gastbloggers?

fartravels - Canada
Ik schrijf eigenlijk alles zelf. Wanneer het om bestemmingen en tips gat. Mijn website heet Far Travels, en ik ben Far en ik reis. Wel vind ik het leuk om een interviewtje met iemand te doen of een gastblog over iets waar ik zelf geen verstand van heb maar wanneer het op mijn reisblogs en bestemmingen aankomt wil ik dat het liefst zelf schrijven.

Wanneer verscheen je eerste artikel?

Ik ben Far Travels in januari 2016 begonnen, daarvoor schreef ik al bijna en jaar op fardoubakker . nl maar dat pastte op de een of andere manier toch niet zo bij me. Mijn eerste artikel op Far Travels kwam online op 20 januari 2016

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Veel gestelde backpacker vragen heeft best wel wat tijd gekost om te schrijven aangezien ik echt in allemaal Facebook groepen op zoek ben gegaan naar veelgestelde vragen, dit kostte dus best wel wat tijd.

Welk artikel is het meest gelezen?

Slapen en budget in Indonesië. Ja Nederlanders houden toch wel van een beetje budgetteren hé. En ik denk dat het ook wel een heel handig artikel is om te weten waar je ongeveer aan toe bent qua uitgaven wanneer je door Indonesië reist.

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

fartravels - bergen
20 x zien, beleven doen op het Zuidereiland in Nieuw Zeeland. Ik ben best wel trots op dit artikel en kostte ook best wel veel tijd. Ik had gedacht dat die wel veel meer bezoekers zou trekken aangezien er veel handige info in staat voor een trip door Nieuw Zeeland.

Op welk artikel ben je het meest trots?

Ik vind het moeilijk om maar 1 te kiezen dus ga ik voor 3. Ik ben trots op bovengenoemde 20 x zien, beleven doen op het Zuidereiland in Nieuw Zeeland omdat ik denk dat je er voor je reis door Nieuw Zeeland ongelofelijk veel uit kunt halen. En ik ben ook erg trots op Alles over Franz Josef en Alles over Mulu Nationaal Park. Ik heb het idee dat ik daar echt ongelofelijk veel over kan vertellen en dus ook veel info over heb gegeven. Tijdens ons jaar in Nieuw Zeeland hebben wij 5 maanden in Franz Josef gewoond dus dat is bijna een tweede thuis en Mulu nationaal park was zo’n highlight van wat we in Azië hebben gezien dat ik daar ook extra mijn best voor heb gedaan.

Waar hoop je dat je blog over 5 jaar staat?

Ik hoop dat over 5 jaar nog meer artikelen staan op Far Travels. Dan graag ook over centraal en zuid Amerika en Afrika. Dat betekent dus dat ik hoop in de komende 5 jaar naar deze delen van de wereld mag afreizen. Ook wil ik graag meer bezoekers naar Far Travels trekken en hoop ik veel mensen te inspireren te reizen!

Wil je meer weten over het leven van reisbloggers?

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties