Interview Gabrielle van Globegirl

Mijn leven als reisblogger #8: Gabriëlle van GlobeGirl

In de achtste editie van Mijn leven als reisblogger maak je kennis met Gabriëlle van GlobeGirl. Is haar leven veranderd sinds ze reisblogger is? In dit interview geeft ze antwoord op deze vraag.

Waarom ben je reisblogger geworden?

Ik ben gek op reizen en steeds vaker gingen vrienden, familie en kennissen tips vragen. Toen besloot ik om mijn tips en foto’s te gaan plaatsen op internet zodat iedereen daar inspiratie en informatie uit kan halen. Ook vind ik het leuk om zelf terug te lezen hoe sommige reizen waren en wat ik ervan vond.

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?

Zeker weten, je kijkt soms op reis toch anders naar bepaalde dingen. Ik maak niet per se meer foto’s maar andere foto’s. De bus die je naar de luchthaven brengt, is een goede om op de foto te zetten zodat mensen die later diezelfde bus nodig hebben meteen weten hoe die eruit ziet.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Ik vlog niet en ben dat eigenlijk ook niet van plan, ik vind mezelf niet zo leuk voor de camera. Daarnaast vind ik het maken van foto’s ook leuker dan video’s. Korte travelvideo’s maken vind ik wel leuk maar niet met mezelf vol in beeld voor 10 minuten, daar worden niet veel mensen blij van denk ik haha.

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Globegirl Praag
Het grootste gedeelte van mijn artikelen schrijf ik zelf maar ik heb ook een aantal gastbloggers. Dit zijn vooral vrienden, familie en kennissen die net als ik gek zijn op reizen. Ze maken meestal totaal anderen reizen dan ik doe en dat vind ik juist leuk om te delen. Iedereen heeft namelijk een eigen stijl van reizen en het is leuk en inspirerend om eens te kijken naar andere manieren van reizen.

Wanneer verscheen je eerste artikel?

15 november 2015, afgelopen november bestond GlobeGirl twee jaar. Eerlijk gezegd zou ik niet eens meer weten welk artikel dat was. Ik denk een artikel wat ik eerder voor We Are Travellers heb geschreven. Voordat ik GlobeGirl begon schreef ik voor We Are Travellers en dat zorgde ervoor dat ik enthousiast werd over het delen van mijn reisverhalen.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Dat is een moeilijke vraag, is denk Wat te doen in Praag. Het is vaak veel uitzoekwerk om dat voor elkaar te krijgen maar het is ook wel het artikel waar ik het meest trots op ben. Het is leuk om zulke tips echt goed op een rijtje te zetten en daar besteed ik dan ook graag veel tijd aan.

Welk artikel is het meest gelezen?

Het artikel over Praag is het meest gelezen, inmiddels al meer dan een jaar geleden geschreven maar wordt iedere dag nog veel bezocht. Ik ben daarom ook blij dat ik er veel tijd in heb gestoken, dat wordt dus zeker gewaardeerd. Praag is een bestemming die steeds populairder wordt en dat merk ik ook op mijn blog, er wordt vaak gezocht op Praag.

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Globegirl Noorderlicht
Hmmm dat is een goede, ik schreef laatst een artikel over mijn droom om het noorderlicht te zien. Het is was echt een droom die uitkwam en ik had veel reacties en bezoekers verwacht op dit artikel, alleen die mensen beleven uit. Maar het belangrijkste is dat ik er zelf heel erg blij mee ben.

Op welk artikel ben je het meest trots?

Ik denk toch wel mijn artikel over Praag, het heeft mij veel tijd gekost en dat zie je ook terug in de bezoekers dat vind ik erg mooi. De foto’s zijn mooi en de tekst is informatief en leuk in één.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Nog steeds op internet haha. Het is een droom om mijn blog steeds groter te laten groeien en dat lukt aardig. Als mijn blog blijft groeien zoals hij nu doet, ben ik meer dan tevreden. Het belangrijkste vind ik dat mijn blog gewoon blijft zoals die nu is en er steeds meer mensen geïnspireerd worden om te gaan reizen.

Wil je meer weten over het leven van reisbloggers?

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.