Reisblogger Just Go Global

Mijn leven als reisblogger #9: Kimberley van Just Go Global

In de negende editie van Mijn leven als reisblogger maak je kennis met Kimberley. Op haar reisblog Just Go Global kun je reistips vinden over heel veel verschillende bestemmingen. In deze blog vertelt ze hoe ze daarmee is begonnen.

Waarom ben je reisblogger geworden?

Toen ik een tijdje in het buitenland woonde ben ik begonnen met bloggen om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn leven daar. Nadat ik weer terugkeerde naar Nederland bleef ik bloggen als ik verre reizen maakte. Ik merkte dat ik het leuk vond om over mijn ervaringen te schrijven en dit in combinatie met foto’s tot een leuk stuk te maken. Toen ik steeds meer enthousiaste reacties kreeg besloot ik mijn blog meer te professionaliseren. Nu kunnen nog meer mensen genieten van mijn reistips!

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?

Reisblogger Just Go Global - punta cana

Ik maak nog steeds de reizen die ik leuk vind maar ben me meer bewust van mijn blog. Zo maak ik tussendoor notities en maak ik foto’s van dingen waarvan ik denk dat het handig is om ze later in een blog te plaatsen.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Nee op dit moment niet. Ik sta liever áchter de camera dan ervoor hoewel ik het zelf altijd leuk vind om minivlogs in Instagram stories te kijken. Wie weet komt dat er ooit nog van.

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Ik schrijf alles zelf. Aan de ene kant zodat ik zelf volledige controle over de inhoud heb en aan de andere kant omdat mijn blog gewoon persoonlijk is.

Wanneer verscheen je eerste artikel?

In 2008, destijds nog op mijn pagina op waarbenjij.nu. Mijn eerste blogs op JustGoGlobal.nl verschenen in september 2015.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Dat is denk ik de blog Stedentrip Moskou: wat te doen en te zien?. Dit is een erg uitgebreide blog geworden met mijn eigen ervaringen, tips en heel veel foto’s.

Welk artikel is het meest gelezen?

Reisblogger Just Go Global - uitzicht

Dat is 5 momenten waarop ik liever geen soloreiziger had willen zijn. In deze blog belicht ik de mindere kanten van soloreizen. Ik reis heel graag solo en vind het heerlijk maar ik vind het óók belangrijk om soms eens mindere ervaringen te benoemen. Ik denk dat de blog zo veel gelezen is omdat vaak alleen de voordelen benoemd worden. Mensen zijn op zoek naar échte ervaringen, zowel de voor als nadelen.

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Bij mijn blogs over Rusland had ik op meer bezoekers gehoopt. Deze blogs zijn erg uitgebreid en ik verwacht dat iemand die naar Moskou en naar Sint Petersburg hier echt wat aan heeft. Helaas is Rusland niet zo populair en worden deze blogs wat minder gelezen.

Op welk artikel ben je het meest trots?

Op al mijn artikelen, ik heb overal veel tijd en energie in gestoken.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Reisblogger Just Go Global - parijs

Ik hoop dat de bezoekersaantallen blijven groeien en ik mijn reisinspiratie met een nog groter publiek te mogen delen. Daarnaast heb ik plannen om in de toekomst ook in het Engels te gaan bloggen, ik hoop dit binnen nu en een paar jaar te kunnen realiseren!

Wil je meer weten over het leven van reisbloggers?

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties