Leven als reisblogger - vadersopreis

Mijn leven als reisblogger #6: Edwin (vadersopreis.nl)

Soms lijkt het alsof er alleen vrouwelijke reisbloggers zijn, maar stiekem zijn er ook best een aantal mannen die het erg leuk vinden om te schrijven over reizen. In de zesde editie van Mijn leven als reisblogger maak je kennis met Edwin, die al enkele jaren schrijft op vadersopreis.nl.

Waarom ben je reisblogger geworden?

In mijn zoektocht naar persoonlijke ervaringen over de diverse bestemmingen die mijn interesse hebben, kwam ik zoveel ‘koude’ verhalen tegen. Tips uit de VVV, zinnen als “Dit moet echt leuk zijn” en de highlights van een gebied opnoemen in plaats van het delen van de ervaring, waren schering en inslag.
Hoogmoedig dacht ik toen; dat kan ik echt beter. Nergens op gebaseerd natuurlijk, maar toen er een advertentie in REIZ& stond met de titel: ‘Altijd al reisjournalist willen worden?’ was de basis gelegd.
Samen met collega Roger zijn we aan de cursus begonnen en niet veel later was Vadersopreis.nl geboren.
Met mijn vrouw en kinderen op reis, maar ook zeker mijn eigen wensen uit laten komen op het gebied van outdoortrips.

Leven als reisblogger - vadersopreis gezin

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?

Ja. Erg veel zelfs. Ik merk dat ik mijn ei kwijt kan, wat op het hele gezin zijn weerslag heeft. Ik hoef mijn vrouw niet meer lastig te vallen met elke hersenspinsel die voorbij komt. Ik merk dat ik communicatief beter tot mijn recht kom, wat zich weer uit in mijn dagelijkse functie als ICT-er bij de ANWB. Vaders op Reis is een hobby, wel één die (bijna) meer tijd kost dan mijn betaalde baan, maar dat tekent de passie die ik ervoor heb denk ik.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Vloggen niet, ik vind het leuk om videobeelden te maken, met een drone of een GoPro, maar ik merk dat ik er te weinig mee doe. Die ene keer dat ik met Roger weg was voor een skitrip waar we wel een kleine vlog inspraken was daarentegen wel een succes en ik vond het ook leuk, dus wie weet..

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Het punt is dat we vrij kritisch zijn. Soms vraagt een gastblogger om een verhaal te plaatsen op vadersopreis.nl maar vinden we het niet goed genoeg.
Daarnaast moet het ook relevant zijn. We schrijven veelal belevenisverhalen en als we het dan zelf niet beleefd hebben is dat al gauw niet passend.
Soms is het uiteraard ook wel handig. De laatste maanden van 2017 was ik aan huis gebonden door een blessure van mijn vrouw en dan is er toch wat minder te schrijven.. Dan komt het ineens wat beter uit dat je wel weer iets hebt natuurlijk :-)

Wanneer verscheen je eerste artikel?

Dat is iets meer dan twee jaar geleden, toen begon ook de training van Fontys Hogeschool in samenwerking met ANWB Media.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Dit was mijn eindopdracht voor de bovengenoemde training en de beste verhalen zouden worden geplaatst in REIZ& Magazine. Hier was ik heel erg op gebrand, maar ben het uiteindelijk (net) niet geworden.

Welk artikel is het meest gelezen?

Leven als reisblogger - vadersopreis wintersport
Ons beste artikel is (hoe jammer is dit :-)) de Apres ski top 10 van 2016. Natuurlijk willen we bekend zijn en opvallen door onze goede verhalen, maar de Apres-Ski kneiters van Roger zijn een regelrechte hit!

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Bij bijna elk. Wellicht moeten we eens een goed SEO consult krijgen want we hebben echt goede verhalen die zeker de moeite waard zijn! Kwalitatief goed geschreven ook. Als ik soms bezoekersaantallen hoor van collega’s met (in mijn ogen) veel mindere artikelen met ook echt fouten erin, maar wel met 10x zoveel bezoekers, dan denk ik weleens: Wat doen we toch fout?

Op welk artikel ben je het meest trots?

Op mijn artikel wat in het KCK Magazine heeft gestaan. Een droom kwam uit toen ik mijn 6 pagina’s in print media zag staan. De kritieken waren lovend en ik ben daar dan ook beretrots op:

Leven als reisblogger - vadersopreis Edwin

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Over vijf jaar hoop ik op een mooie autonome site waarbij we onze mooiste verhalen op eigen bezoekersaantallen kunnen gaan maken. Nu maak ik mijn mooiste verhalen voor media anders dan Vaders op Reis omdat onze aantallen nog niet overweldigend zijn. Voor Oppad.nl of Wintersportweerman.nl is een pitch bijna gelijk aan het maken van de reis, dat zou ik graag doen op eigen titel. Verder hoop ik dat we onze lezers en volgers blij kunnen blijven maken met onze belevenissen en verhalen. Uiteindelijk is het delen van de belevenissen het mooiste om te doen.

Wil je meer weten over het leven van reisbloggers?

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.