Vijf perfecte bestemmingen voor soloreizigers

Perfecte bestemmingen voor soloreizigers

Wat zijn nou de perfecte bestemmingen voor soloreizigers? In dit artikel deel ik de bestemmingen die ik makkelijk en tof vond om te bezoeken als soloreiziger.

Costa Rica

Strand van Samara - Costa Rica
Costa Rica is een heerlijk land om te bezoeken! De natuur is prachtig, gevarieerd en de bevolking is erg vriendelijk. Hou je van prachtige stranden, een jungle vol wonderlijke diersoorten en toffe activiteiten zoals ziplinen of raften? Dan is Costa Rica perfect voor je. Er zijn veel betaalbare en leuke hostels en het is erg gemakkelijk en goedkoop om rond te reizen met de bus.

Lees ook: Hoe & wat: Reistips Costa Rica

Australië

Route Oostkust Australië

Australië is misschien wel de meest bekende bestemming voor soloreizigers, maar het is ook een van de duurste bestemmingen om alleen te bezoeken. In de hostels kom je mensen tegen van alle leeftijden, en er zit altijd wel iemand tussen waar je een klik mee hebt. Australië is echt helemaal ingericht op soloreizigers, boordevol hostels, overal kun je tours doen en vervoer met de bus is zo geregeld. Bijna alle andere reizigers die je tegenkomt, reizen ook alleen, dus je hebt snel contact. Australië zelf is natuurlijk gigantisch groot, dus of je nu een reis maakt van een paar weken of een paar maanden, er is altijd genoeg te doen.

Lees ook: Hoe & wat: Reistips Australië

De Filipijnen

FilipijnenVeel (jonge) soloreizigers maken hun eerste reis in Zuidoost Azië, omdat het goedkoop is en rondreizen erg makkelijk gaat. Nou heb ik gehoord dat je in landen als Thailand en Cambodja vooral veel jonge backpackers ontmoet die graag een feestje vieren (dit is ongetwijfeld een vooroordeel) en ik had zin in een relaxvakantie, dus koos ik voor een reis naar de Filipijnen. Ook hier is rondreizen erg makkelijk met het vliegtuig, boot en bus en er zijn veel tours waardoor je makkelijk mensen ontmoet. In het hostel waar ik sliep in El Nido (Spin Designer Hostel, aanrader), verbleven reizigers van iedere leeftijd. Hou je van mooie stranden vol palmbomen, eilandhoppen en groene regenwouden? Dan zou ik de Filipijnen zeker aanraden als bestemming voor soloreizigers.

Lees ook: Hoe & wat: Reistips Filipijnen

Mexico

Street art Isla HolboxHoewel ik slechts een week in Mexico ben geweest, vond ik dit ook een erg geschikt land om alleen rond te reizen (vooral in de regio Yucatan). Er gaan overal bussen naar toe, er zijn genoeg hostels en veel hotels hebben zeer betaalbare eenpersoonskamers. Ook kun je op de meeste plekken wel een leuke tour boeken, waardoor je makkelijk nieuwe mensen ontmoet. In Mexico heb je voor ieder wat wils: mooie natuur, fijne stranden, street art en prachtige oude tempels. Het is onmogelijk om je hier te vervelen!

Peru

Perfecte bestemmingen voor soloreizigers - PeruPeru is misschien wel mijn favoriet uit dit lijstje met de beste bestemmingen voor soloreizigers. Het is een prachtig land met een heel eigen cultuur. Kleurrijke kleding, overal alpaca’s, een indrukwekkende geschiedenis en je kunt er geweldig mooie wandelingen maken. Ook is het een eitje om hier in je eentje rond te reizen. Er zijn ontzettend veel hostels voor iedere leeftijdscategorie, er zijn ontelbaar veel tours, het is goedkoop, lekker eten en buskaartje is zo gekocht. Een perfecte bestemming als je voor het eerst alleen op reis gaat.

Lees ook: Hoe & wat: Reistips Peru

Een persoonlijke noot

Het duurde even voordat ik het aandurfde om voor het eerst alleen op reis te gaan. Mijn eerste soloreis was een trip naar Costa Rica toen ik al 29 was. Daar kreeg ik al snel de smaak te pakken en nu reis ik voornamelijk nog alleen. Op de bestemmingen die ik hierboven noem heb ik me (als vrouw) nooit onveilig gevoeld en ook kwam ik genoeg mensen van mijn eigen leeftijd tegen (inmiddels dus 30-plus).

Wat zijn volgens jou de beste bestemmingen voor soloreizigers? Laat een reactie achter onder dit artikel!

Meer lezen over alleen op reis gaan?

Lees dan ook deze artikelen:
Alleen op vakantie: 8 lessen die je leert als soloreiziger
Hoe & wat: de eerste keer alleen op reis
Hoe maak je vrienden als soloreiziger?

Of bestel een van deze mooie boeken met bestemmingen voor soloreizigers:

Solo reizen – Liesbeth Rasker

The Solo Travel Handbook

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties