Reisblogger Laura Vlaanderen

Mijn leven als reisblogger #5: Laura Vlaanderen

Hoe is het om van reisblogger zijn je werk te maken? Laura Vlaanderen is reisblogger voor dé VakantieDiscounter en vertelt er alles over in een nieuwe editie van Mijn leven als reisblogger.

Waarom ben je reisblogger geworden?

Mijn allereerst blog startte ik in 2008. Inmiddels heb ik flink wat blogs gehad, op diverse gebieden. Voor nu bestaat mijn blogleven uit bloggen voor dé VakantieDiscounter, het online reisbureau waar ik als senior online content marketeer voor werk. Ik combineer mijn passies schrijven, fotografie, reizen & marketing in één baan. Love it!

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?

Als ik kijk naar reizen die ik voor pak ‘m beet 2008 maakte, reis ik nu bewuster. Ik maak meer foto’s, mijn ‘Notitie’-app op mijn telefoon staat na afloop van zo’n reis helemaal vol met aantekeningen over de bestemming. En leuke eet- en drinkadresjes mogen ook niet ontbreken.
Mijn voorbereiding op reizen is ook veranderd. Ik kies mijn bestemming o.b.v. fotogeniekheid én of er voldoende te beleven valt. Want ik kan niet non-stop aan het strand liggen. Als de bestemming eenmaal is bepaald, pluis ik reisgidsen en blogs uit. Ik stel dan vervolgens een eigen reisgids samen met alles wat ik wil zien of doen.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Nee! Ik haat mijn eigen stem. En reisfotografie is voor mij enorm belangrijk. Naast mijn werk als online content marketeer heb ik een eigen fotografiebedrijf. Ik richt mij op portretfotografie, maar mijn fotografieliefde bestond door het reizen. Fotograferen & reizen is voor mij zo verweven, ik kan de focus niet verleggen naar filmen. En ook niet verdelen. Want dat gaat ten koste van de kwaliteit van mijn foto’s.

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Alle medewerkers van ons contentteam bloggen. Daardoor hebben we genoeg vulling. En ook nog genoeg ideeën op de plank liggen. Een enkele keer vragen we een blogger in een specifieke niche (zoals wintersport) om een artikel te schrijven. Maar er is genoeg kennis in huis om zoveel mogelijk zelf in hand te houden!

Wanneer verscheen je eerste reisblog?

Ik ben in april 2015 begonnen bij dé VakantieDiscounter, maar schreef er enkele maanden daarvoor al het eerste artikel voor. Weer dáárvoor werkte ik voor de grote uitgever Sanoma, waar ik ook al voor blogde op reisgebied. Die staan helaas niet meer online. Ik denk dat ik inmiddels 1.000+ reisblogs heb geschreven.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Reisblogger Laura Vlaanderen
Dat was een artikel over reisfotografie. Het schrijven zelf kostte niet veel tijd, maar het uitzoeken van de foto’s bij elke tip wel. Ik had de verwachting dat hij veel gedeeld zou worden, maar helaas. Ik denk dat er binnen onze doelgroep te weinig fotografiefanaten zijn. Maar het blijft toch een fijn artikel!

Welk artikel is het meest gelezen?

Dat was een artikel in een van mijn eerste maanden bij dé VakantieDiscounter. Het ging over goedkope tropische vakantiebestemming. Een onderwerp waar veel op ge-Googled, want het artikel wordt nog dagelijks gevonden via de bekende zoekmachine. Inmiddels hebben ruim 36.000 mensen dit artikel gelezen. Wow!

Op welk artikel ben je het meest trots?

reisblogger Laura Vlaanderen
Oh, mag ik er echt maar één noemen? Dat is toch geen doen. Dan zou het overigens al snel weer bovenstaand artikel over reisfotografie worden. Want daar komen al mijn passies samen.

De leukste artikelen om te schrijven vind ik de artikelen n.a.v. studie-/persreizen voor het werk. Want dan kan je er zoveel gevoel en ervaring ingooien. Onlangs ging ik naar Senegal en daar staan bijv. nu de eerste artikelen van live, incl. mijn eigen fotoseries. Daar word ik erg blij van.
Oh ja, nog eentje waar ik heel blij mee ben, mijn artikel over street art in Málaga. Ik schreef meer artikelen over de Spaanse stad, die ik in september bezocht, maar dit is mijn favoriet. Net even wat anders dan de standaard (maar oh zo populaire) to do lijstjes en lekker kleurrijk door de foto’s.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik hoop vooral dat ik de komende jaren nog meer mooie plekken op de wereld kan ontdekken, zodat ik de blogbezoekers nog beter kan voorlichten en meer toffe adresjes kan delen. Want dat is in the end hetgeen wat ik het leukst vind!

Wil je meer weten over het leven van reisbloggers?

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.