Shirley den Hartog

Mijn leven als reisblogger #3: Shirley den Hartog

In Mijn leven als reisblogger laat ik je kennis maken met andere reisbloggers en vertellen ze waarom ze reisblogger zijn geworden. In deze blog vertelt Shirley den Hartog van shirley.digital haar verhaal.

Waarom ben je reisblogger geworden?

Van jongs af aan hou ik van schrijven. Mijn ‘vakantieschrift’ was heilig toen ik klein was. Naast dat ik iedere vakantiedag uitgebreid beschreef wat ik gedaan had, bewaarde ik van alles in dat schrift: van een velletje van het roze wc-papier tot een servetje – uiteraard allemaal ongebruikt. Een paar jaar geleden besloot ik mijn verhalen online vast te leggen. Of ik echt een reisblogger ben, is de vraag. Ik schrijf niet alleen over reizen, maar ook over hoe ik voor de liefde heen en weer reis tussen Nederland en België en over de rest van mijn leven, wat in feite ook een reis is.

Zijn er dingen veranderd sinds je een reisblog hebt?

Ik hoef in real life minder over mezelf te vertellen, aangezien sommige mensen online al hebben gelezen wat ik de afgelopen tijd heb uitgespookt.

Vlog je ook of ben je van plan dat te gaan doen?

Ik vlog niet en ben dat niet van plan. Ik vind het vreselijk om mijn eigen stem terug te horen. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik niet genoeg beleef om te vloggen, het zou voor een groot deel bestaan uit werken, eten, slapen en in het weekend ga ik regelmatig naar België waar mijn vriend woont. Sinds twee jaar maak ik van iedere vakantie een video, omdat ik het een leuke manier vind om de herinneringen te bewaren.

Schrijf je alles zelf of maak je ook gebruik van gastbloggers?

Ik schrijf alles zelf en gezien de naam van mijn blog blijft dat zo.

Wanneer verscheen je eerste artikel?

Deze domeinnaam ging in juli 2015 online, maar ook voor die tijd heb ik al veel geschreven.

Welk artikel kostte het meeste tijd om te schrijven?

Ik kan best snel schrijven. Gelukkig, want dat is mijn werk. Waar ik minder goed in ben, is foto’s maken en het juiste beeld bij een artikel vinden. Sommige artikelen blijven daardoor heel lang in de map concepten staan.

Welk artikel is het meest gelezen?

Reisblogger Shirley den Hartog - Witte huis
Mijn meest gelezen artikel is het artikel over het boeken van een White House tour in Washington. Tijdens mijn rondreis in Amerika in 2015 werd ik op de valreep ingeloot voor een tour door het Witte Huis. Voordat je ingeloot wordt, moet je je aanmelden en dat vond ik nog best ingewikkeld, vandaar dat ik dit stappenplan heb geschreven. Helaas is het op dit moment volgens mij bijna niet meer mogelijk om als Nederlander een rondleiding door het Witte Huis te krijgen. Op het moment dat ik het Witte Huis bezocht, was het sinds een maand weer toegestaan om foto’s te maken, dus het is eigenlijk bijzonder toeval dat ik het heb kunnen vastleggen.

Bij welk artikel had je meer bezoekers verwacht?

Ik vond de Noorse Fjorden erg mooi, maar het artikel is met 108 lezers bijna onopgemerkt gebleven.

Op welk artikel ben je het meest trots?

Reisblogger Shirley den Hartog - Jordanie
Dat is mijn artikel over Petra in Jordanië. Dat komt vooral doordat mijn reis door Jordanië erg mooi was en Petra is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik hoop dat ik over vijf jaar met nog steeds met net zoveel plezier schrijf. Het zou leuk zijn als het aantal unieke bezoekers op mijn website gegroeid is, maar bovenal heb ik voor mezelf een mooi overzicht van de plekken die ik heb kunnen bezoeken.

Verhalen van andere reisbloggers

In totaal hebben 12 reisbloggers meegewerkt aan de rubriek Mijn leven als reisblogger. Een overzicht:

Chantal van Alleen op reis
Jesper van Liefde voor reizen
Alex van Schokokamel
Kimberley van Just Go Global
Gabriëlle van Globegirl.nl
Fardou van Fartravels.nl
Edwin van vadersopreis.nl
Laura van vakantiediscounter.nl
Linda van Travellers of the world
Shirley van Shirley.digital
Yvonne van Yvonnevanderlaan.nl
Mijn eigen verhaal

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties