Serra des Rodes

Serra des Rodes: wandelen door de bergen van de Costa Brava

Wist je dat je in de Costa Brava prachtige wandelingen kunt maken? Eerder vertelde ik jullie al over de Camí de Ronda, en in deze blog neem ik je mee naar het gebergte Serra des Rodes. Tijdens deze mooie wandeling kom je langs een eeuwenoud klooster en zie je de mooiste uitzichten.

De berg op

Bij de camping Port de La Vall (vlakbij het dorp El Port de la Salva), loopt er een mooi pad de bergen in. Vergeet niet af en toe om achterom te kijken, de uitzichten zijn prachtig. De paden zijn af en toe flink begroeid, maar het is goed begaanbaar.
Serra des Rodes

Serra des Rodes

Serra des Rodes

Halverwege de berg kom je door het mooie dorpje La Vall de Santa Creu, vanaf hier ga je via haarspeldbochten nog verder omhoog. Onderweg worden de paden (en de uitzichten) steeds mooier.

Serra des Rodes

Serra des Rodes

Serra des Rodes

Het klooster Sant Pere de Rodes

Bijna bovenop de berg (op 520 meter) kom je bij een eeuwenoud klooster: Sant Pere de Rodes. Je kunt dit klooster bezoeken en krijgt dan meteen een luistertour mee. Zo leer je een hoop over het ontstaan van het klooster en waarvoor elk vertrek werd gebruikt.

Serra des Rodes

Serra des Rodes

En natuurlijk heb je vanaf het klooster ook een fantastisch uitzicht op de Middellandse zee, je kunt zelfs Port de la Selva zien liggen.

Serra des Rodes

Vanaf het klooster kun je ervoor kiezen om verder te klimmen naar de top van de berg (670 meter). Dit is echter nog een flinke klim, wij kozen er zelf voor om weer een stuk af te dalen.

La Vall de Santa Creu

Naar beneden loop je in eerste instantie weer naar het dorpje La Vall de Santa Creu. Hier vind je het fijne restaurant la Vall, waar je heerlijk kunt genieten van de Spaanse keuken.

Serra des Rodes

Serra des Rodes

Als je weer helemaal bent opgeladen is het tijd voor het laatste stuk van de wandeling.

Dwars door de Serra des Rodes

Vanaf La Vall de Santa Creu is het eerst nog even een flink stuk stijgen, om vervolgens een redelijk vlak pad te volgen. Het is er prachtig, overal cactussen, mooie uitzichten en er is vrijwel niemand te bekennen.

Serra des Rodes

Serra des Rodes

Serra des Rodes

Serra des Rodes

Na ongeveer 1,5 uur sta je aan de rand van het dorpje Llançà, vanaf hier kun je makkelijk met de trein naar veel plekken in de Costa Brava komen.

Serra des Rodes

Heb jij wel eens gewandeld in de Serra des Rodes?

Meer lezen over Spanje en de Costa Brava

– Voorafgaand aan deze wandeling liepen we een stuk van de Camí de Ronda, een prachtige wandeling langs de kust.
Top 5 Costa Brava: deze dingen mag je niet missen
Top 5 Barcelona: deze dingen mag je niet missen

Of lees een van deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties