Top 5 Barcelona

Top 5 Barcelona: deze dingen mag je niet missen

Barcelona is een heerlijke stad om in het voorjaar te bezoeken. Lekker weer, groen en prachtige gebouwen. In deze blog de top 5 dingen die je niet mag missen in Barcelona.

Park Güell

Top 5 Barcelona
Park Güell is meteen een van de meest toeristische plekken in Barcelona. Je zal hier heel veel mensen tegenkomen. Dit heeft ook een reden, want dit park op een heuvel in Barcelona is een plaatje en ademt Gaudí. De huisjes bij de ingang en de kronkelende bank met uitzicht op de stad zijn een ware eyecatcher. En als je wat verder naar boven klimt heb je ook nog eens een waanzinnig uitzicht op de stad.

Font Màgica


Vrijwel iedere (weekend)avond kun je meerdere malen de kleurrijke fonteinshow zien van de Font Màgica. Erg indrukwekkend en zeker de moeite waard. Check van te voren wel even de website voor de tijden van de show.
Casa Batlló

Top 5 Barcelona

Gaudí heeft twee appartementencomplexen in Barcelona ontworpen die je kunt bezoeken; Casa Milà en Casa Batlló. Ik heb beide bezocht en wat mij betreft is (het iets minder toeristische) Casa Batlló de mooiste van de twee. Veel kleurrijke details, geweldig mooie schoorstenen en de gevel is een plaatje.

Castell de Montjuïc

Top 5 Barcelona
Het oude kasteel van Montjuïc staat aan de zuidkant van Barcelona op een berg tussen de stad en de Middelandse zee. Als je iets meer rust zoekt in de drukke binnenstad is dit de Place 2 be. Prachtige kasteeltuinen met veel bloemen en cactussen en vanaf het fort heb je een supermooi uitzicht op de stad. En helemaal gratis te bezoeken!

Dagtrip naar Montserrat

Top 5 Barcelona
Even geen zin in de stad? Ga dan een dagje (of een dagdeel) naar Montserrat, dit is ongeveer een uurtje met de trein vanaf station Espanya. Je kunt op het station twee verschillende kaartjes kopen, eentje voor de kabelbaan of de funicular. De kabelbaan is erg spectaculair, maar reken op lange wachtrijen (ik geloof dat het zeker 2 uur duurde voordat we eindelijk de berg op gingen). Het klooster is leuk om te zien, maar erg druk. Het gebied eromheen (de bergen) is echter fantastisch, als je een wandelaar bent is dit zeker een aanrader.

Dit zijn mijn favoriete plekken in Barcelona. Wat staat er in jouw top 5 Barcelona?

Wil je meer lezen over reizen in Spanje?

Lees dan ook deze artikelen:
Top 5 Costa Brava
Review: Hostal Girona in Barcelona
Bucket list Spanje

Of bestel een van deze reisgidsen:

Top 5 Barcelona - Spanje

Top 5 Barcelona - Spanje

Top 5 Barcelona - Spanje

Top 5 Barcelona - Spanje

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie