• Menu
 • Menu
Top 5 Costa Brava

Top 5 Costa Brava: deze dingen mag je niet missen

De Costa Brava is het meest noordoostelijke stuk van Spanje en ligt tegen de Franse grens. Afgelopen zomer ontdekte ik dit stuk van Spanje voor het eerst en ik was er erg van gecharmeerd. Een prachtige kustlijn, mooie dorpjes en steden en overal Dalí. In deze blog mijn top 5 Costa Brava.

This article is also available in English

Ontdek de kust

Top 5 Costa Brava
De kust van de Costa Brava is vrij ruw en heeft honderden mooie inhammen, verstopte strandjes en pittoreske dorpjes. Langs de kust loopt een lange wandelroute van 200 kilometer (Camins de Ronda). Als je een stuk van deze route loopt kun je veel trappetjes en geweldige uitzichten verwachten. Een heerlijke plek om even uit te waaien.

Verdwaal in Girona

Top 5 Costa Brava
Girona is de grootste stad van de Costa Brava en absoluut de moeite waard om te bezoeken als je er bent. Het heeft een prachtige oude binnenstad, vol smalle straten en trappen. Je kunt hier heerlijk verdwalen en uitrusten op een van de vele terrasjes. Voor de fans van Game of Thrones: voor de laatste paar seizoenen zijn er veel opnames gemaakt in Girona, dus je herkent ongetwijfeld delen van King’s Landing en Braavos.

Ga op zoek naar Salavador Dalí

Top 5 Costa Brava
De wereldberoemd kunstenaar Salvador Dalí is geboren en getogen in de Costa Brava en is daar ook zijn hele leven blijven wonen. Op veel plaatsen in de Costa Brava zal je zijn naam tegenkomen. In het stadje Figueres staat het Teatre-Museu Dalí. Een heel bijzonder gebouw dat Dalí in de jaren ’70 zelf heeft ingericht als museum. In het museum vind je maar liefst 1500 van zijn werken. In dit museum is hij ook begraven.
Naast het Teatre-Museu Dalí kun je ook zijn huis in Port Lligat bezoeken en het kasteeltje in Pùbol dat hij kocht voor zijn vrouw.

Geniet van het lekkere eten

Top 5 Costa Brava
In de Costa Brava kun je heerlijk eten. Op de kaart staat voornamelijk tapas en paella en overal is lekkere verse vis te krijgen. In de middag kun je bij de meeste restaurants voor een habbekrats een heerlijk menu del dia bestellen. Een driegangenmenu met wijn voor €10-€15. Genieten!

Maak een wandeling in de bergen

Top 5 Costa Brava
De Costa Brava is een echt wandelgebied, overal kun je mooie wandelroutes vinden. Een van de mooiste wandelingen die ik daar maakte was in de bergen. We wandelden van Port de la Selva via de Serra de Rodes naar Llançà. Een fantastische tocht langs olijfbomen, een klein bergdorpje (La Vall de Santa Creu), veel cactussen en overal prachtige uitzichten. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie wandelingen te maken in de Costa Brava, meer informatie kun je vinden op deze website.

Ben jij al eens in de Costa Brava geweest?

Vond je dit een leuk artikel? Deel 'm via onderstaande knoppen.
 • 13
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties