Top 5 Costa Brava

Top 5 Costa Brava: deze dingen mag je niet missen

Costa Brava is een Spaanse regio met een prachtige kustlijn, mooie dorpjes en steden en overal Dalí. In deze blog mijn top 5 Costa Brava.

Ontdek de kust

Top 5 Costa Brava

De kust van de Costa Brava is vrij ruw en heeft honderden mooie inhammen, verstopte strandjes en pittoreske dorpjes. Langs de kust loopt een lange wandelroute van 200 kilometer (Camí de Ronda). Als je een stuk van deze route loopt kun je veel trappetjes en geweldige uitzichten verwachten. Een heerlijke plek om even uit te waaien.

Lees ook: Wandelen langs de Costa Brava: Camí de Ronda

Verdwaal in Girona

Top 5 Costa Brava

Girona is de grootste stad van deze mooie Spaanse regio en absoluut de moeite waard om te bezoeken als je er bent. Het heeft een prachtige oude binnenstad, vol smalle straten en trappen. Je kunt hier heerlijk verdwalen en uitrusten op een van de vele terrasjes. Voor de fans van Game of Thrones: voor de laatste paar seizoenen zijn er veel opnames gemaakt in Girona, dus je herkent ongetwijfeld delen van King’s Landing en Braavos.

Ga op zoek naar Salavador Dalí

Top 5 Costa Brava


De wereldberoemd kunstenaar Salvador Dalí is geboren en getogen in de Costa Brava en is daar ook zijn hele leven blijven wonen. Op veel plaatsen in de Costa Brava zal je zijn naam tegenkomen. In het stadje Figueres staat het Teatre-Museu Dalí. Een heel bijzonder gebouw dat Dalí in de jaren ’70 zelf heeft ingericht als museum. In het museum vind je maar liefst 1500 van zijn werken. In dit museum is hij ook begraven. Naast het Teatre-Museu Dalí kun je ook zijn huis in Port Lligat bezoeken en het kasteeltje in Pùbol dat hij kocht voor zijn vrouw.

Geniet van het lekkere eten

Top 5 Costa Brava


In de Costa Brava kun je heerlijk eten. Op de kaart staat voornamelijk tapas en paella en overal is lekkere verse vis te krijgen. In de middag kun je bij de meeste restaurants voor een habbekrats een heerlijk menu del dia bestellen. Een driegangenmenu met wijn voor €10-€15. Genieten!

Maak een wandeling in de bergen

Top 5 Costa Brava


Het noordoosten van Spanje is een echt een walhalla voor wandelliefhebbers, overal kun je mooie wandelroutes vinden. Een van de mooiste wandelingen die ik daar maakte was in de bergen. We wandelden van Port de la Selva via de Serra de Rodes naar Llançà. Een fantastische tocht langs olijfbomen, een klein bergdorpje (La Vall de Santa Creu), veel cactussen en overal prachtige uitzichten.

Lees ook: Serra des Rodes: wandelen door de bergen van de Costa Brava

Ben jij al eens in de Costa Brava geweest?

Meer lezen over Spanje?

Lees ook deze artikelen:
Review: Hostal Girona in Barcelona
Bucket list Spanje
Top 5 Madrid: deze dingen mag je niet missen

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties