Top 5 Madrid

Top 5 Madrid: deze dingen mag je niet missen

Één van de fijnste Europese steden voor een stedentrip in het voorjaar of het najaar is Madrid. De temperatuur blijft lang aangenaam, er is veel moois te zien en je kunt er heerlijk eten. In dit artikel deel ik mijn top 5 tips voor Madrid.

Museo del Prado

Top 5 Madrid - Museo del Prado

Van alle musea in Madrid is dit degene die je echt moet bezoeken. Het Museo del Prado is het belangrijkste kunstmuseum van Spanje (vergelijkbaar met het Rijksmuseum) en hangt vol met werken van wereldberoemde schilders, zoals Velázquez, Goya, Titian, El Greco en Rubens. Er kan een lange rij staan voor het museum, dus ga zo vroeg mogelijk of koop vooraf een kaartje op de website van het museum.

Eten

Top 5 Madrid

Ik hou ontzettend van Spaans eten, dus kon mijn geluk niet op in Madrid. Overal kun je tapas krijgen en er is een overvloed aan heerlijke Jamón ibérico. Het allerlekkerste vond ik deze rijst (soort paella) met kreeft.

Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro

Het grote park Parque del Buen Retiro is een heerlijke plek om even tot rust te komen tijdens je stedentrip. In dit enorme stadspark kun je fijn wandelen, maar het is ook erg leuk om een boottochtje te maken over de enorme vijver. Je kunt met een grote boot mee, maar je kunt er ook voor kiezen om een klein roeibootje te huren.

Struinen over de mooie pleinen

Top 5 Madrid - Struinen over de mooie pleinen

Het barst in Madrid van de mooie pleinen, en het is geweldig leuk om er tijdens een stadswandeling steeds meer te ontdekken. Het meest bekende plein is Plaza Mayor (op de foto) en daar vlakbij ligt ook Puerta del Sol. Hier kun je het beroemde beeld Oso y Madroño (beer en aardbeiboom) vinden.

Koninklijk Paleis (Palacio Real)

Palacio Real

Ik geloof niet dat ik ooit zo’n groot paleis heb gezien als het Koninklijk Paleis in Madrid. Het staat op een prachtige locatie en het is heel leuk om door de tuinen rondom het paleis te lopen. Pas na mijn bezoek ontdekte ik dat je dit paleis ook gewoon kunt bezoeken als toerist, dus mocht ik nog een keer terugkomen in Madrid, dan ga ik dat zeker doen!

Dit was mijn top 5 tips voor Madrid! Wat ik ook leuk vond aan deze stad vond is dat het er nog niet zo toeristisch als in Barcelona. In plaats van in het Nederlands of Engels, wordt je voornamelijk in het Spaans aangesproken. Ben jij al eens in Madrid geweest? Zo ja, wat zijn jouw tips voor deze mooie stad?

Meer lezen over Spanje?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Wandelen langs de Costa Brava: Camí de Ronda
Top 5 Barcelona: deze dingen mag je niet missen
Top 5 Costa Brava: deze dingen mag je niet missen

Of bestel een van deze reisgidsen om je voor te bereiden op je stedentrip in Madrid:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties