Top 5 Bristol

Top 5 Bristol: deze dingen mag je niet missen

Twee jaar geleden ging ik voor het eerst naar Glastonbury Festival en bezocht ik voorafgaand Bristol voor een korte citytrip. Een leuke Engelse universiteitsstad, waar je je niet hoeft te vervelen. In deze blog mijn top 5 Bristol.

Bristol Cathedral

Top 5 Bristol
De gigantische Bristol Cathedral is prachtig, en deed mij erg denken aan een Harry Potterfilm. Ik zou hier zeker even een kijkje gaan nemen.

Dwaal door de haven

Top 5 Bristol
Bristol was vroeger een grote havenstad en dat zie je nog steeds terug in de huidige haven. Deze is tegenwoordig wat kleiner en het is erg leuk om hier rond te lopen. Er zijn veel restaurants en terrassen en je kunt een boottocht maken door de haven. Een hele fijne plek voor een mooie lentedag.
Gratis musea

Top 5 Bristol
Net zoals in Londen heeft ook Bristol gratis musea. Dus op een regenachtige dag is het altijd leuk om even rond te kijken. Ik bezocht het Bristol Museum & Art Gallery.

Pints drinken

Top 5 Bristol
Je kunt natuurlijk niet in Engeland zijn en geen pints drinken. Ik ontdekte (helaas een beetje laat) na een paar dagen mijn favoriet: cider met peersmaak, superlekker! In Bristol vind je vrijwel op elke straathoek een pub met een heerlijke Engelse naam.
Cabot Tower

Top 5 Bristol
Hou je van een mooi uitzicht? Beklim dan de Cabot Tower op Brandon Hill (helemaal gratis!), je kunt vanaf hier behoorlijk ver kijken. En in het park erom heen kun je heerlijk picknicken.

Ben jij al eens in Bristol geweest? Zo ja, wat was jouw favoriete plek?

Meer tips voor een leuke Europese stedentrip?

Lees dan ook een van deze artikelen:
5 leuke dingen om te doen in Wenen
5 Europese steden voor een goedkope stedentrip
Top 5 München: deze dingen mag je niet missen

Voor tips over Bristol en Zuid-Engeland kun je een van deze reisgidsen bestellen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties